По новата магистрала: Колко ще струва пътуването от Калотина до Белград?

Пътна такса няма да се плаща до 1 декември
Обновена: 12 ное 2019 13:23 | 11 ное 2019 08:49, Елка Василева
188
По новата магистрала: Колко ще струва пътуването от Калотина до Белград?
Кадър: YouTube

Пътна такса по новооткритата отсечка на магистралата от българската граница до сръбската столица Белград няма да се плащат до 1 декември.

След тази дата пътната такса от Ниш до българската граница ще бъде 410 динара /3,50 евро/, а от Белград до границата – 1 290 динара /11 евро/, съобщи РТС.

Новите участъци вече са в действие и само от 22 часа вечерта в събота до 13 часа в неделя по тях са минали близо 4 800 превозни средства.

Още по темата

На официалното откриване на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.в събота присъства премиерът Бойко Борисов, който беше там по покана на сръбския президент Александър Вучич.

„Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна“, каза Борисов.

"От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар", заяви още Борисов и допълни, че за България новия участък от магистралата също е важен, тъй като така ще може по-лесно да изнася своите стоки към Западна Европа. "Днес свързваме Азия и Европа през България и Сърбия", заяви още министър-председателят.

С пускането на новия участък приключва процесът по изграждането на автомагистралния път от Белград до българската граница. "Честитя на гражданите новите почти 87 километра. Пристига и нашият български брат Бойко Борисов, а аз ще се обърна към него и на български", каза Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има светофар срещу магазин Метро.
18
6
 
22
 
! Отговори
Optimist преди 4 години
В събота бях подведен от новината и няма да ви казвам колко излъган се оказах.До Калотина всичко е разкопано и обходът продължава да е по един паваж, по който се кара 30-40 мин в облаци прах от камионите. После се чака на българската граница както обикновено час, а при сърбите се чака 5 мин. Самият магистрален участък реално не беще открит, а затворен и пак през стария живописен път с тунелите, който отнема страшно много врме. 3,5-4 часа за 140км общо в едната посока, още толкова в другата :)
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Ако е от Варна за Западна Европа, му е по-изгодно през Румъния да мине, отколкото през Сърбия - и като пари, и като километри.
16
5
 
18
 
! Отговори
до аа1830 преди 4 години
А парите от пътния данък, данък за колата, акцизите върху горивата къде отват? Че и винетки за третокласни пътища и разпадащи се магистрали.. Ай сиктир бе.
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mинавайте през Румъния, бе умници - 6 евро такса Дунав Мост Видин-Калафат, 5 евро румънска винетка и почти никакви магистрали!
14
2
 
23
 
! Отговори
До аа1830 преди 4 години
Ми хайде ако имаш и елементарни познания по математика, си направи следната сметка. Средна работна заплата примерно в Холандия и Норвегия - магистрални такси. Средна работна заплата в България - магистрални такси. Можеш ако искаш и цените на горивата да сметнеш. И виж кой плаща повече.
13
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как така да няма светофар до Истанбул? Той сега и с чужди успехи се бие в гърдите - при нас, въпреки европейските субсидии сме до никъде! Нито София-Калотина е готова, нито цялата Южна тангента на София, нито връзката на Северната с още несъществуващата магистрала до Калотина... за към Варна положението е много по-зле. А там нямат еврофондове!
12
6
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Ей,намери за какво да плювнеш!!!
11
10
 
32
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
11 евро такса за 500 км еднократно срещу 50 евро винетка за цяла година- после като почнат бг тарикатите да филосифстват, колко лоши са пътищата в БГ (което е вярно) да се замислят и колко плащат!
10
4
 
25
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Пътните такси трябва да влезнат в цената на горивото.Който харчи повече гориво очевидно потребява пътя повече.УМНИЦИ! КОЙТО НЕ КАРА ПО МАГИСТРАЛАТА? ПОСЛЕ ЩЕ РЕВНЕТЕ ГОРИВОТО СКЪПО!
9
2
 
23
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
Отсечката на Хемус след Ботевградско шосе посока Варна която направиха преди само няколко години е вече цялата в кръпки.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 4 В Германия е така..няма винетки, а пътните такси влизат в цената на горивото.
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудно ми е какво ли са си помислили братята сърби и дали са му повЕрвали на Бойко Борисов, като ги е уверил, че Варна и Бургас ги очакват?Щото докато стигнат нашата граница всичко ще бъде супер. Ама след границата ги очаква неприятна изненада!Стар път, а на места още по-стар, където отбиват трафика заради строежа на новия!
6
3
 
34
 
! Отговори
До Край преди 4 години
зареждаш в Турция до горе, минаваш България и зареждаш пак в Сърбия. Как си платил че си ползвал пътя в България?
5
4
 
46
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар", заяви още Борисов и допълни, че за България новия участък от магистралата също е важен, тъй като така ще може по-лесно да изнася своите стоки към Западна Европа."Толкова глупости, само в едно изречение.
4
12
 
15
 
! Отговори
Край преди 4 години
Пътните такси трябва да влезнат в цената на горивото.Който харчи повече гориво очевидно потребява пътя повече.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ме извинявате, ама тоя на клипа кара с поне 160. В Сърбия ще ти вземат книжката за такава скорост и ще те нахендрят с 1000 евро глоба най-малко. Да ви имам рекламата на магистралата.
2
8
 
34
 
! Отговори
gdfgdf преди 4 години
Ама сърбите са направили качествени пътища!!!Нека и в БГ да има платени, НО качествени магистрали! Поддръжка зиме и лете!
1
7
 
34
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 4 години
ББ ще полудее, че ние се бавим и не скубем от хората по 20 Евро за едно отиване по вълните от СФ до Бургас или пък до Варна.