По новата магистрала: Колко ще струва пътуването от Калотина до Белград?

Пътна такса няма да се плаща до 1 декември
Обновена: 12 ное 2019 13:23 | 11 ное 2019 08:49, Елка Василева
188
По новата магистрала: Колко ще струва пътуването от Калотина до Белград?
Кадър: YouTube

Пътна такса по новооткритата отсечка на магистралата от българската граница до сръбската столица Белград няма да се плащат до 1 декември.

След тази дата пътната такса от Ниш до българската граница ще бъде 410 динара /3,50 евро/, а от Белград до границата – 1 290 динара /11 евро/, съобщи РТС.

Новите участъци вече са в действие и само от 22 часа вечерта в събота до 13 часа в неделя по тях са минали близо 4 800 превозни средства.

Още по темата

На официалното откриване на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.в събота присъства премиерът Бойко Борисов, който беше там по покана на сръбския президент Александър Вучич.

„Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна“, каза Борисов.

"От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар", заяви още Борисов и допълни, че за България новия участък от магистралата също е важен, тъй като така ще може по-лесно да изнася своите стоки към Западна Европа. "Днес свързваме Азия и Европа през България и Сърбия", заяви още министър-председателят.

С пускането на новия участък приключва процесът по изграждането на автомагистралния път от Белград до българската граница. "Честитя на гражданите новите почти 87 километра. Пристига и нашият български брат Бойко Борисов, а аз ще се обърна към него и на български", каза Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-справедливо ще бъде плащането да е според теглото.
118
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 111Защо друг трябва да ти плаща масрафа? Ей, това цоциалистите не се набозахте от чуждо виме.-----------Защото минават стотици хиляди гастербайтери и турски тирове и ни трошат магистралата. На всякъде е платено, само тук не е.
117
3
 
8
 
! Отговори
proveril преди 4 години
Пълни глупости- пътна такса се плаща и струва 10 евро. Вчера пътувах по новата магистрала ...
116
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 111Защо друг трябва да ти плаща масрафа? Ей, това цоциалистите не се набозахте от чуждо виме.
115
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 111ГЕРБ не знам. При тях строежа и реновирането не са спирали. И имат планове да продулжават. При другите изчезнаха парите за почистване на пътищата - Батко и Братко. И парите за осветленито на Топли дол - Тройната.
114
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой ще ги поддържа - крадците от ГЕРБ ли ?Нали веднага ще откраднат парите от таксите.Кой мислиш, че може да ги контролира.----------Не, ще дадат на Корнелия и БСП, че те са толкова честна и почтена структура.
113
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КККККойто ползва, той трябва да плаща. Първата ми кола за 11г. 113хил.км. Но си плащам колкото и този с 300хил.км. Това безумие между Пазарджик и Пловдив на магистралата ще се изчисти. Претоварени барутници с вдигнати от товара предници няма да го има. Искам да плащам това което ползвам.
112
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кефят ме обаче руските знамена по магистралата.
111
7
 
9
 
! Отговори
до 111 преди 4 години
И кой ще ги поддържа - крадците от ГЕРБ ли ?Нали веднага ще откраднат парите от таксите.Кой мислиш, че може да ги контролира.
110
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тол-таксите трябва да са възможно най-високи. Те са естетвен щит срещу нашествието на бедняци. Както и луксозните ресторанти са с по-високи цени за да не могат там да влизат всякакви про шляци.
109
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе само гастърбайтерите. Куцо и сакато се качило на магистралата. кара с 60км/ч барутника на 20-30г.----------Ако сложат правилните такси като е Европа, само с таксите на турските гастербайтери могат да поддържат магистралата в перфектно състояние и даже и да са на далавара. Какво по хубаво от това, труците да ни платят магистралите, ако не им харесва да минават от другаде.
108
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На магистралите трябва да се допускат само нови коли - до 5 години и да се движат с не по-малко от 120 км/ч. Нагоре ограничение не трябва да има.Който не отоговаря на тези условия, да си кара по обходните пътища.Магистаралата не е за в сякакви го льов ци.
107
4
 
3
 
! Отговори
КККК преди 4 години
До АнонименТе ще минат един път в годината, ама ти ще трябва да минаваш всеки ден или поне 20 пъти и всеки път ще плащаш каквото и те плащат ....!!!???
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе само гастърбайтерите. Куцо и сакато се качило на магистралата. кара с 60км/ч барутника на 20-30г.
105
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МитакаА кой да ти плаща? В населениете места си спираш таралясника на общинска земя и да не плащаш. По пътищата да ръсиш масло от таралясника и да не плащаш! Е, няма такъв филм! Нищо не е даденост. Нищо не става от раз и без пари. Като ти е скъпо има си автибуси и влакове. Първата си кола я купих чисто нова на 43г. Със семейство, с малко дете влакове, автобуси, градски транспорт. Нито се изкривих, нито пъпчасах. От родилното с БМВ. И да не плаща! Фаровете му пречели!
104
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е и нашите магистрали да станат платени. Тия гастербайтери дето пътуват за турция ако не оставят поне 50 евра на посока, нищо не правим!
103
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
На видеото е заснет участъка Елешница-Панчарево. Всички топоними от Бугарско, се дублират и у Србия, а после още един път в МК и един път в Босна.
102
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БОЙКО НАЙ ВЕЛИКИЯАварийната лента си е съвсем нормална. Най-малкото си има стандарти. Но хейтъра си е хейтър. Два пъти минавам там последнидните 6месеца.Най-хубаво е да се взема от тези дето работят и да се дава на тези дето само мрънкат.
101
8
 
7
 
! Отговори
Митака преди 4 години
Най-големият страх на сърбите е да не се построи нашата магистрала до Видин и да минат от там турците лятото, защото е безплатно.До Белгарад 11 евро след това до Суботица още 8, едно минаване на Сърбия е 19 ервро - 38 лева в едната посока на кола!
100
2
 
10
 
! Отговори
българин преди 4 години
За сведение на всички !! - успоредно на магистралата има чисто НОВО ( на места реновирано , на.места чисто ново ) шосе ! Който неще да плаща - си кара по него !

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe