Борисов убеден: Балканите имат голямо бъдеще – бизнес, туризъм...

Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакала!
15 ное 2019 08:40, Елка Василева
62
Борисов убеден: Балканите имат голямо бъдеще – бизнес, туризъм...
Снимка: БТА

"Това, което ме тревожи, е разделението на обществото в Република Северна Македония по темата Европейски съюз. Една държава трябва да има много ясна заявка от всички партии, от цялата политическа класа, че това е дългосрочен път". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в изказването си пред участниците в Четвъртата среща на високо равнище в Солун.

Премиерът Борисов посочи, че усилията на Република Северна Македония и Албания в посока на европриобщаването трябва да бъдат огромни и ясни и допълни, че ще продължи да помага на колегата си Заев в тази посока, съобщиха от правителствената пресслужба.

Пред представителите на гръцкия бизнес министър-председателят Борисов подчерта успешните взаимоотношения между България и Гърция. Българският премиер изтъкна, че в началото на годината стокооборотът между страните бележи ръст от близо 15 процента спрямо същия период на миналата година и е в размер на 1.7 млрд. евро, както и че гръцкият бизнес работи добре у нас.

Още по темата

"Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакала. Много внимавам с данъците. Вече 10 години не пипаме данъци. Инвеститорите знаят това", заяви още министър-председателят.

Като пример за отличното партньорство между България и Гърция Борисов посочи изграждането на газовата връзка.

"Това дава десетилетни перспективи напред. Не само България може да направи реална диверсификация, но и други страни. Това ще даде огромен тласък на бизнеса", категоричен беше българският премиер.

В речта си на форума Борисов заяви, че Балканите имат голямо бъдеще. "Перспективата е напред - бизнес, туризъм, енергетика - и това го правим. Връщането назад е пагубно", подчерта още премиерът Борисов.

В изказването си българският министър-председател отбеляза и доброто сътрудничество в областта на сигурността и опазването на външните граници на ЕС. Борисов посочи, че страната ни има нула миграция и изрази готовност активната работа в тази посока да продължи.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че през месец декември във Варна ще се проведе Четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия, която е традиционна платформа за затвърждаването на регионалното икономическо и политическо сътрудничество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Балканите не знам, но за България съм сигурен. Нейното бъдеще е същото като миналото - бухалки, измами, рекет и задкулусие, чиято собственост е държавата и всичко и всички в нея. Освен ако...
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, добави още 2 санта към носа...
35
0
 
7
 
! Отговори
факт преди 4 години
Много искам да забременея от Борисов и да родя близнаци тиквички
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боцееее, изоставаш от събитията ! Сърбия , Албснив и Македония ще правят балкснски шрнген. Кск ще търгуваш тогава с тех като не сме даже и в европейдкия шенген ?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ОПГ Гроб няма нито един човек роден и израснал в София. Факт.
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарение на дрогаря Тиква Балканите имат географско положение водещо към светлото бъдеще
31
2
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
да се оплакват ли..?на кого? а ще ни каже ли нашето слънце колко данъци са платени у нас от фунциониращи гръцки фирми?
30
3
 
15
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До днес бг. Думата т*рол не е обида а изтъкване на факт. Набийте си го в главата. И спрете с цензурата! До всички т*ролчета на Тиквобойко спрете да се напъвате, той скоро ще си ходи!
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Гошо...тиквата !
28
9
 
9
 
! Отговори
Риторичен ? преди 4 години
Абе, Манолова положи ли клетва за кмет на Волуяк...или друг път ?
27
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боко Извънземний не е...популист,защото всичко каквото обяви в...публичното пространство е...истина и ,му се казва от...марсианците.Те знаят какво правят,защото са докарали на Марс...пустош и са го взели на...ръчно управление.Ето какъв...важен човек имаме в държавата;от планетарно...космическо значение.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35Ей анонимното *** колко ти плащат да пишеш глупости тук? За разлика от теб аз помня и преди и сега и мога да видя ползите и минусите. А минусите са мноооого повече!
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледът на човека е устремен бъдещето и не му е свойствено да не се примирява с трудностите и да ги преодолява независимо от техния характер, дори и да не е нещо по силите му не губи надежда. През своята хилядолетна история балканският дух е побеждавал при стълкновения и злини ( т н неиндентифицирани летящи обекти , например може да са и летящи чинии)
24
0
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Млъкни бе! Стига говори глупости бе! "Много внимавам с данъците. Вече 10 години не пипаме данъци. Инвеститорите знаят това" Верноу? Кого лъжеш? Акцизите се вдигнаха, данък за имоти вдигаш, облагаш с данъци, неща които дори не сме сънували, че могат да бъдат облагаеми. Време е да си ходиш!
23
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е най добрия и ефективен Премиер на България за всички времена. Спомнете си каква разруха беше в София и цяла България по време на комунистическото или социалистическото управление на БКП-БСП. Само за 10 години България стана истинска Европейска Държава , а София красива столица. Това са фактите.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало да пипа данъците.Ама явно това е само капиталовите печалби на фирмите.А хората от догодина готвят увеличение на данъците с 50%.
21
3
 
5
 
! Отговори
Алегоричен ! преди 4 години
До Риторичен ?Не - назначили я кметица на Сметище Сухиндол.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще вдигне данъците, за да платиме за посланичката 1млрд , а вече тихомълком продават замразеното американско свинско, като охладено.Данъците и парите по програми ще се окрадат както обикновено чрез приближените фирми и суджуци.Как да не е убеден че всичко му е наред.Тоя е толкова нагъл и несложен неграмотен рекетьор, че ако не плаща на началниците отдавна да е в затвора.
19
2
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Един чех беше ни нарисувал като клозета на ЕС, а клозетите безспорно имат голямо бъдеще. Накъде без клозет...
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала на Генерал Борисов. Велик държавник се оказа. Спасител и възродител на съвременна евроатлантическа България.