Турция въвежда забрана за пушене на открито

Забраната е в сила за всички 81 области на страната
12 ное 2020 08:27, Ния Христова
59
Турция въвежда забрана за пушене на открито
Снимка: Pixabay

Турция от днес въвежда допълнителна мярка срещу коронавируса. Във всички 81 области на страната се забранява тютюнопушенето на открито - по улици, паркове, площади, градинки и спортни площадки. Нареждането идвало от турското Министерство на вътрешните работи, съобщава Bulgaria ON AIR

От министерството посочват, че пушачите свалят маските от лицата си, когато пушат. Това от своя страна е противопоказно за правилното ползване на маските като средство за спиране на разпространението на COVID-19. Това е наложило и въвеждането на забрана за пушене на открито.
 
Продължава да действа и въведената преди време забрана за пушене на закрито в страната. 
 
До момента в Турция има над 46 000 установени активни случаи на COVID-19. Над 3000 от тях са в тежко състояние. Вчера страната съобщи за още 87 починали от опасната зараза и за 2 529 нови случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
В турция има преди 3 години
Опс няма.!. Няма човек - няма проблем, няма пари - няма проблем, няма народ - няма проблем, беч - беч юряяя, грузински чобан .!.
48
0
 
1
 
! Отговори
В Турция има преди 3 години
диктатура.За съжаление,опитът показва,че диктатурата е много по-ефективна отдемокрацията(във видът и в ЕС и унас)при решаване на някакви проблеми от общ характер.Няма НПО-та,няма БХК-та,няма смешни протестъри,провеждащи чуждаполитика.Има решения на отговорни институции и принуда за всеки да спазватези решения.Няма отровни триа,псевдодемократични партийки,мангъровци.Уви,в този си вид демокрацията в ЕС е рекет на групи маргинали над мнозинството,ато в желанието си да им угоди тормози хората.
47
2
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Колкото до Истанбулската конвенция, в Истанбул могат без проблеми да подпишат всяка конвенция, просто защото знаят, че никой не може да ги задължи да я спазват. За нас обече нещата съвсем не стоят така. И без да сме я подписали, джендърите отдавна се опитват да пробутат "третия пол" в образованието ни, а това не трябва да го допускаме.
46
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да си поркаме, да си пафкаме и да си шибкаме - това е цивилизацията. А за турците, всички знаем, защо онази конвенция се казва "истанбулска". В Турция опитите мъж да зачене продължават масово вече 8 века.
45
3
 
4
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Krom и #Б***си: Ви пак правите инсинуации около това, което сами си измисляте. Кой казва, че "тровенето на околните оправдано?". Кой оправдава пушенето на закрито в кварталните кръчми? Но (което не можах да довърша) докато има хора, готови да изпълняват г'лупави разпореждания, винаги ще се намерат такива, които да ги дадат. Вижте какво пише в статията. В Турция забранявали пушенето на открито (а вече е било забранено пушенето на закрито). С това ли са по-европейци, натам ли да вървим - към Азия
44
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирам търси нежнигендар работници от софия които обичат да "пушат" на сръбски
43
6
 
10
 
! Отговори
#Б@си... преди 3 години
До Коминочистач - е ти точно си голем "интелект"! Я да видим, значи - това, че някъде в рода ми някой пуши прави тровенето на околните оправдано? Остави! Моя избор е да не ме тровиш. И ако твоя е да ме тровиш, значи имаме проблем. А това с турците направо строши мивката - значи, ще се изправим срещу тях единни и гордо захапали цигари - за да ги опушим? И ти претендираш за интелект? Не ти е силната страна, да знаеш.
42
11
 
6
 
! Отговори
Коминочистач преди 3 години
Коментарите в тази новината дълбаят дъното в интелектуално отношение. Пушачите били ***, а забраните били добре дошли. Въпрос на избор е и не е никакъв тест за интелект. Почти всеки има поне една роднина дето пуше, така че твърдение от рода как пушачите били *** са някакви бръщолевици на психичноболни, които мразят себе си и собствената си кръв.Турция са под диктатура, която заплашва нас самите. Нашите пророчици ни предупредиха, че ще имаме проблеми с тях в бъдеще. Гответе се.
41
7
 
8
 
! Отговори
бонго преди 3 години
Да забранят и яденето и пиенето извън дома, тогава също си сваляме маските.
40
4
 
9
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Тикволандия - и още нещо за последно, защото доста работа имам. Пушенето е на особена почит и расте основно в ниско развитите и изостанали държави. Предполагам, няма да спорим и за това, нали? А колкото до забраните - виж сега, да изкарваш цигарите нещо като знаме на Френската революция и обичта към Свободата е меко казано тъпо. Тази забрана на турците ги прави малко по европейци от нас.
39
9
 
9
 
! Отговори
Зеленият кон преди 3 години
Браво на султан Ердоган!Скоро да забрани и на жените да шофират и да ги забули като нинджи.
38
6
 
9
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Тикволандия - достатъчно е да отидеш в което и да е заведение за да разбереш какво точно е инсинуация. Голяма част от пушачите отказват дори и тези забрани да спазят. За квартални капанчета въобще не коментирам. Да, вътрешното ми убеждение е, че когато твоята страст вреди на другите е редно ти да се съобразиш с тези на които пречиш, а не да обличаш порока си в псевдо-интелектуални напъни. Грам съжаление не изпитвам - както колегата каза по долу - парите за цигари са най тъпо изхарчените.
37
4
 
8
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Krom: Ти правиш инсинуации около това, което сам си измисляш. Ако става дума точно за мен, аз пуша по една цигара на ден, а през последните два-три дни не съм се и сещал. Но любовта към забраните, която демонстрират някои от пишещите тук ме кара да се замисля. Демокрация има там, където има вътрешно убеждение че тя е необходима. Докато ни харесва да налагаме забрани, няма да я видим на практика.А има и сентенция: "Докато има хора, готови да изпълняват г'лупави разпореждания, винаги ще се ..
36
2
 
14
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Нямам нищо против пушачите, но от към възпитание копаят дъното. Това да седнете на обяд и да ти пуфкат в лицето размахвайки ръка , все едно по този начин димът изчезва... Дядо ми пушеше , но го правеше с кеф(а не по задължение) седне си на пейката 5 минути си завива цигарата , дръпне, издиша с наслада - цял ритуал , а не да ги пали една от друга , без да осъзнава какво прави
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Командирът на полка ни казваше:"Възпитанието на пушачите е колкото на.Цапа, трови и не му пука."Да кажа -бившпушач съм.Най -тъпо изхарчените пари през живота ми.
34
7
 
3
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Забрана на дишането няма да има, просто лек данък " джихад " за анадолските овци и още много " ново строителство " за регулиране на популацията .!.
33
1
 
4
 
! Отговори
абсолютно си прав преди 3 години
До ТикволандияНа мен 1 пакет домашни цигари ми струва 0,20 лв!
32
5
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Тикволандия - т.е. това, че пушиш те прави демократ?! Страшно тъпо драги! Да ти кажа, редовно ходя на Витоша. Попадам на хора които пушат примерно на два метра пред мен, и да - усещам цигарения дим неприятно. Така че, виж сега - когато "страстта" ти е вредна доказано, нито Сервантес нито Кастанеда ще ти помогнат да изглеждаш по широко скроен. Обикновена мимикрия, дори не е оригинално.
31
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пушачи по принцип са Tъпанари.Трябва да се тормозят за да им дойде акъла в кратуната.
30
5
 
12
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Krom: Мислиш като комунист от времето на Йосиф Висарионович. По-добре мисли като Сервантес: "Свободата Санчо е едно от най-ценните блага с които небесата даряват хората"А тези, които пушат на открито не пречат на никого освен на себе си. И това ли да им забраним? А и държавата ги скубе здраво. Ако се сметне колко струва един грам тютюн в кутията цигари, излиза че е колкото цената на благороден метал, като сребро или платина.