Каракачанов към РСМ: Защо такава ожесточена антибългарска кампания?

Без компромис с историческите факти и с общата история на България и Македония
9 дек 2020 15:48, Елка Василева
178
Каракачанов към РСМ: Защо такава ожесточена антибългарска кампания?
Снимка: архив, БГНЕС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се срещна със специалния представител на Република Северна Македония /РСМ/ за България проф.Владо Бучковски, който е на посещение у нас, съобщиха от пресцентъра на МО.

На срещата проф. Бучковски е изразил становището на македонската страна, че диалогът между двете съседни държави трябва да продължи и именно чрез диалог да се върви към възстановяване на доверието.

Според него приятелският тон в двустранните разговори е единственият начин за постигането на разбирателство.

Вицепремиерът Каракачанов е изразил задоволство от изразеното от македонска страна желание за диалог и за възстановяване на доверието.

Още по темата

Същевременно Красимир Каракачанов е изразил недоумението на огромната част от българското общество към продължаващата антибългарска риторика от редица медии и политици в РСМ.

След повече от 30 години системна подкрепа за Македония от България, намерила конкретен израз в дипломатическа, финансова и военнотехническа подкрепа, българският народ недоумява защо се води такава ожесточена антибългарска кампания срещу една приятелска страна, е посочил Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът е подчертал, че българският народ няма да приеме никакъв компромис нито с историческите факти и с общата история на България и Македония до 1944 година, нито с кръвта на над 200 000 души, загинали не като окупатори, а за свободата на своите братя в Македония.

Красимир Каракачанов е подчертал също необходимостта от спиране на езика на омразата спрямо България, като е напомнил, че от десетилетия образователната система на Скопие насажда омраза към България, българския народ и всичко българско.

България няма претенции как се самоопределя една част от македонското общество, но това самоопределяне не може да става за сметка на присвояване на части от българската история и идентичност, е посочил вицепремиерът Каракачанов.

Той е напомнил, че в РСМ има и немалко хора, които определят себе си като българи, а езика си като български и това тяхно право не може да бъде отричано и потискано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко и да се дуе тоя де-бел министър 1. Сред българите има точно толкова омраза срещу македонците , колкото и сред македонците срещу българите. Омразата, завистта и тнтн са типични за тея две държавички , което доказва всъщност че са един и същи вид май-му-ни.2. След стотина години нема да ги има ни македония , ни българия . Така че кво се разправяте като две *** , малко преди да мине прахосмукачката.
72
3
 
3
 
! Отговори
120 преди 3 години
Всичко им е ясно, но ги е яд. Яд ги е че ни са държава ни са народ. А за да си признаят това значи че признават че са едно НИЩО. Това НИЩО обаче облечено с истината поне би било достойно за уважение. Сега ще гледаме цирк Де' Сзмак трупа от селски тип с написан сценарий на българска пишеща машина. Приятно гледане.
71
6
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Всичко е въпрос на дипломация, Русия ,САЩ и Израел са нашите съюзници , които могат да наклонят нещата в наша полза!!!Може и да привлечен Турция и Ердоган на наша страна!Най-важно е да привлечем Великобритания на наша страна!!!Така са се решавали най-важните исторически събития в света, кой ще наклони в негова полза везните, тука няма морал и справедливост, има интереси!Агент Арън Флокър!ЦРУ!!!
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов ,Джмабаски и останалите ,и не само от партията им,престанете да наричате държавчето Македония и македонци,македонско и после се чудим защо не ни разбирали.Тпва е СМ,те САсеверномакедонци и така нататък,нали точно това обясниха и от нашата историческа комисия.Повтаряйки като папагали макемакемаке само им помагате.
69
6
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Сега имаме исторически момент, някакъв шанс и леко се е открехнала нашата вратичка, за да направим частичен реверанс за всички загуби и национални катострофи , които сме претърпели!Българската дипломация трябва да е на ниво и да имаме все повече съюзници в ЕС,Израел и САЩ за нашата кауза!Каракачанов е прав, ние не сме някякви пар.цали и нашите герои не са умирали напразно, за да пропилеем този шанс!Со кротце, со благо и со малко кьотек, както е казал един велик българин за други българиЦРУ!!
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скопие искат и Каракачанов да признае македонска нация и език заради човешките права в ЕС и ООН. В противен случай е антимакедонска омраза.
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото без антибългаризъм няма югомакедонизъм.Всичко македонскосе крепи на фалшива окрадена от българите история от страна на сърби,власи и сърбомани а.к.а..етнички македонци/Каракачанов го знае отлично и ми омръзна да ги нарича братя и не само той.Истински вече досадиха а има да се извърви мнооого дълъг път докато, ако изобщо тая с..н се превърне в нормални хора.Няма друг народ толкова фиксиран в думите идентичност и етничност,защото няма друг толкова фалшив народ и толкова зомбиран.ФАКТ!
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС и Фандъкова на Борисов ще трябва да построят наново взривения мавзолей на Георги Димитров до БНБ ако искат и Македония да поправи разрушените бг паметници.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още не сме проляли да пуснем безусловно бюрм в ЕС.
64
5
 
8
 
! Отговори
GG преди 3 години
До makedonКакъв народ сте вие, бе ?! Шепа промити мозъци. Тука само форума, ако се разберем, ще ви ритаме до Белград...
63
13
 
7
 
! Отговори
Makedon преди 3 години
Karakacanov NACIONALISITE POSEAA OMRAZA DO GROB MEGU DVATA NARODA
62
2
 
9
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Д-р Каракачанов.Отлично помниш,че на времето д-р Живков Не се занимаваше с Македония! Защо ти е да го правиш Ти сега? Никога не са ни обичали!
61
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От мухата слон. Розов.
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македоносърбоманите да престанат да лъжат и точка,стига са лъгали и са се опъвали като магаре на лед,спрат да лъжат,признават истината и влизат в ЕС!
59
17
 
6
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Той е напомнил, че в РСМ има и немалко хора, които определят себе си като българи, а езика си като български и това тяхно право не може да бъде отричано и потискано.Немалко хора в Република България определят себе си като македонци и езика си като македонски и това тяхно право не може да бъде отричано и потискано.Признаваме македонско малцинство в България и им връщаме Македонските домове и имоти,закупени и построени от тях и които сега са заграбени от ВМРО.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас пък само Рюте не ни пуска в Шенген, ама не сме оревали орталъка.
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега ..сега или НИКОГА можем да възтанояим истината за Македония !Нека сме единни !
56
4
 
20
 
! Отговори
Русомраз преди 3 години
Нито крачка назад пред лицето на македонизма!Зад нас е България!!!
55
5
 
14
 
! Отговори
хехе преди 3 години
македония да признае корените на езика си като български....македонския език е измислен 1944-45 от комунистите всико е било съгласувано с СССР от тогава се въвежда офицялно термина македонски език......и македонска азбука....преди това се е казвало че във Макдония се говори на български !историците го знаят .... и не трябва да се отстъпва ! за да се вузтанови истината !Претенций към държавата Македония нямаме !както Германия няма към Австрия ..въпрки че в Австрия говорят немски
54
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНЕ ГРЪЦКА ПРОВИНЦИЯ Е МАКЕДОНИЯ!