Силен спад на заразените в Гърция, карантината обаче остава

Резултатите идват след строги ограничения от началото на ноември
15 дек 2020 16:33, Елка Василева
16
Силен спад на заразените в Гърция, карантината обаче остава
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция е констатиран рязък спад на новозаразените за денонощие – 639 души, като в активните още огнища областите Атика и Солун броят на новите случаи спадна под 200 души.

Същевременно допитване показа, че 43% от гърците ще се ваксинират веднага, предаде БНР.

Облекчаване на антивирусните мерки, отваряне на магазините и свободното движение за празниците е огромен риск,който гръцкото правителство оцени и продължи карантината до 7-ми януари.

Още по темата

Строгите ограничения, въведени в Гърция от началото на ноември, вече дават резултати.

Рязко спада броят на регистрираните носители на вируса, но според експертите все още е силен натискът към здравната система от пациенти в тежко състояние и броят на починалите се движи на високи нива.

При обсъждане на бюджета за следващата година, като дебатите продължават и днес, премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че за здравеопазване са осигурени достатъчно средства.

Министърът на здравеопазването Кикилиас съобщи, че ваксинирането ще стартира от началото на януари, като цялата информация ще е достъпна за гражданите.

Допитване, публикувано днес, показва, че 43% от гърците желаят да се ваксинират при първа възможност, други 27% изчакват да се убедят в ефективността на ваксината, докато 27 % отказват да се ваксинират.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
плоскоземец преди 3 години
Оправили са се защото няма вироз.
17
0
 
2
 
! Отговори
какво ядат преди 3 години
докато са в локдаун?Щото тук нищо няма да ядем!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактПисах по-долу. В Гърция си нямат социалистически човек. Мързелив, крадлив, държавата да го храни, всички са му виновни и т.н. Пролетта къде по-меки мерки от гръцките и се справихме най-добре. Бил "мутра", "диктатор". Мутафчийски ви каза "яко ще се мре". Вие го накарахте да се скрие, дори на прокурор го дадохте. Ще блъска с колело полицай в метрото и няма да си слага маска? В Гърция, дето не са мутри ще го върнат от там, дето е излязъл. Тук било полицейско насилие. Въпрос на матреал!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами гърците не са изградили социалистическия човек. Преди 44-та сме били преди тях икономически. Да не говорим, че приходите им от туризъм са с по-голям дял от нашия. Но мерките им са по-рестриктивни. И не чувам да реват като нашите "бознесмени".
14
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
И ние бяхме отличници март и април, ама после се увъртяхме до ушаците
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спад щото спряха да шъкат като xaмaви.
12
5
 
5
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 3 години
Е да отличници ама тук оревахте махалата, че ви спирали свободите-сиреч да цокате у кръчмата и тъпата ви жена да си пазарува у мола.Нямат Мангъров нямат мазни коси на име Акибегов, нямат *** за резидент и *** *** прала пари боркиня против корупция и не на последно място крадец на партийни авоари изгонен от партията сега поборник против корупцията, горящ маски и накрая с връзки се отзова в болницата която е за военни, а мен преди 10 дни ме изгониха от там с думите-няма места...
11
3
 
0
 
! Отговори
Прокурор преди 3 години
Така бих я ваксинирал,че докато се усети,ще се озове в Сливенския.
10
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В Гърция си нямат мутри за управляващи и има резултати. Нашите мутри нямат нито една адекватна мярка досега.
9
5
 
10
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Реални мерки ,а не половинчати като при нас. Спазват се от населението поради страх от закона и проява на гражданска отговорност. При нас с нищо такова не можем да се похвалим. Едни магазини затворени, други отворени -вътре няма място да паднеш. Една част от хората реват истерично да отварят кръчмите/дискотеки Защото това им е начин на живот. Друга част не спазват нищо ходят болни без маски и заразяват наред. За други вирус няма и така... и за това сме номер 1 по смъртност.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Анонимен 9Въобще и хабер си нямаш зо гръцко-руските отношения , дрънкаш глynocmu! И да те светна -ГКП си има официални тв- и радио-програма(и) ! А че са набожни - така е , даже много набожни! Но преди всичко са дисциплинирани,щото законите не са им лабави ,като нашите !
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гърците верват в Господ! у гръцко савецки ботуш не е стъпвал и президент юмрук не е размахвал! ...и червени сайтове, като днес.ссср са забранени!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм..!Силен спад,добре,а какво ще стане,когато се разхлабят мерките на пълна затвореност?!ТОВА Е ВЪПРОСЪТ!Защото никой не решава ПРОБЛЕМА "КОВИД"(откъде и как се "пръкна" нещо излизащо извън Законите на Природата(универсален причинител на всякакви ,даже всички болести) и какъв е механизма на разпространението му,а нещата се решават с една гола карантина и с едни от никого не изпитвани ваксини,създадени от структури,освободени от всякаква отговорност!!!И ЕДНО НЕМИСЛЕЩО ГЛОБЛНО СТАДО!!!
5
2
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
пич аз Чибурашкин не го харесвам, но тук в коментара си е 100% прав. Всеки си има полит пристрастия но като се гивори нещо вярно трябва да го приемеш.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еми падат щото мерките са реални, за разлика от нашите половинчати локдауни в кавички.
3
19
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Да не забравяме, че при гърците няма Мангъров, няма Алибегов, няма фигурант за президент и опозиция, която да гори маски и да разная чували за трупове.
2
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на гърците! Така се прави, затова винаги ще им дишаме прахта. Отговорен народ с адекватни управляващи. Справиха се чудесно и с втората вълна.
1
15
 
14
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Добре, че поне една държава има на Балканите да си свърши задълженията както трябва. Гърците са отличници!