Румъния удължи вечерния час, затварят магазините рано

Мерките са според броя на заразените
26 мар 2021 11:02, Александър Попов
25
Румъния удължи вечерния час, затварят магазините рано

Румъния удължи времето на нощния вечерен час, за да забави разпространението на коронавирусните инфекции, съобщава Ройтерс.

Движението на хора ще бъде ограничено от 20:00 ч., а магазините ще бъдат затворени от 18:00 ч. в петък до неделя в градовете с над 4, но под 7,5 случая на 1000 души.

Движението ще бъде ограничено от 20:00 ч. в градове с над 7,5 случая на 1000 души, а магазините ще затварят в 18:00 през цялата седмица.

Спортните зали и фитнесите ще бъдат затворени в населените места, където заболеваемостта за двуседмичен период е над 4 на 1000 души.

След среща вчера на премиера Флорин Къцу с религиозни лидери е взето решение вярващите да могат да присъстват тази година на службата за Възкресение Христово. Съгласно новите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 на католическия и на православния Великден хората ще имат право да излизат от домовете в интервала 20:00 ч. - 02:00 ч. За празника Пасха този уикенд също ще бъде разрешено придвижване извън дома в интервала 18:00 - 22:00 ч.

Още по темата
Учениците ще бъдат тествани за COVID с неинвазивни тестове при завръщането от ваканция, съобщава още в. "Ромъния либера", като цитира изявление на премиера Флорин Къцу. Според него това е добро решение за контрол на пандемията.

Румънските вестници информират тази сутрин и за спонтанна стачка на работещите в метрото в Букурещ, която е блокирала движението на влаковете. Синдикалистите слезли в тунела на метростанция "Пиаца Унирий" и спрели движението. Протестът идва след като вчера ръководството на компанията Метрорекс даде срок до 2 април за освобождаване на търговските пространства в метрото, които са държани от фирма на синдиката, пише вестникът.

В четвъртък страната съобщи за 6 651 нови случая на коронавирус, най-високата дневна заболяемост за тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 21 (Чиновник)Чиновниците са бич за частния бизнес и те виреят само в комунистическите страни каквато беше Съветския Съюз! Службогонци на които заплатката им е в кърпа вързана, независимо дали по цял ден ще си клатят краката и ще "живеят" в социалните мрежи, докато бизнесмените работят за да има за всички!В капиталистическите държави чиновниците са сведени до санитарния минимум!!!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въздушно-капкова инфекция не се спира с вечерен час и затваряне. Иначе от миналата година досега да е изчезнал
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиновнико, ако не са хората от производството и реалния сектор, включително търговия, туризъм и т.н. макар че можем да ги окачествим и като услуги, няма да имаш заплата. В икономиката секторите са свързани. Туризмът може да е услуга, но потребява стоки и услуги, тъй че закриването на даден сектор води до спад и в другите и икономическа криза. А навлизането на изкуствения интелект ще намали и нуждата от многото чиновници в бъдеще. Тъй че по-леко с обидите към другите. Всички сме в една лодка.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21То чиновниче нищонеправещо и хранещо се от нашите данъци си затваряй устата, че да не ви спрем кранчето. Търтеи!Ти ако нямаш социален живот проблема е твой, ние работещите хора си искаме нашето "нормално" с излизания, кина, концерти, барове, пътувания и приятели!
19
4
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До българинНикакви бунтове няма да има. Нито в Западна Европа, нито в България. Също така, няма да се върне онази лудница, от преди пандемията, която простолюдието наричате "нормално". Вече ще има друго "нормално". А недоволни от нещо винаги е имало и ще има, така че няма нищо необичайно в това, че се събрали някакви безделници и започнали да крещят и да трошат. Като ги спукат от бой няколко пъти и ще си намерят друго забавление.
18
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 1. Нали ти е пределно ясно, че с ялови постове по сайтовете тази работа не става. Особено написани от *** като теб. След 4.4. ще има Борисов 4.Точка.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мамалигарски истории.С мамалигата няма оправия.Хуни!
16
4
 
1
 
! Отговори
нормален преди 3 години
До: номер 12Виж какво, ходи, ваксинирай се, скочи от Аспаруховия мост във Варна ако искаш - твоя воля, никой не те спира!Но недей да обиждаш тези, които просто не проявяват интерес към ваксините срещу коронавируса като ги наричаш с обидни епитети!Ако искаш да знаеш аз съм ваксиниран със всичките задължителни ваксини от имунизационния календар и детето ми също е имунизирано!Тези новите ваксини са експериментални и затова са доброволни!Когато ги направят задължителни ще се ваксинирам и аз!
15
2
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До Анонимен 14Обективните наблюдения показват, че само комунистическите oтрeпкu, ставате и лягате с мисълта за вождове, чекмеджета и Винету. А в това време държавата се развива и върви напред и никой нормален човек на се интересува от опорните точки на мързеливи и некадърни готованци и соцносталгици.
14
3
 
1
 
! Отговори
Ганчовци преди 3 години
Ганчовци какви леки мерки май Бойко Тв ви промива, в Бг няма хора на кв м за това няма и зараза и натъкмяват по така данните ... страната е *** *** тотал щета който се зарази умира 1 по смъртност бе ганчовци , живеете на кредит и нямате 1 стотинка най-бедните и глупавите с най-*** премиер евър дето 1 кафе неможе да си поръча. Управлявани сте от утайката на утайката , най-заразени и умиращи и без ваксини и. ваксинирани всъщност какво ли имате вие гаврошовци едни празни усти да джавкате
13
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 9 (Чиновник)Ти като чиновник явно много разбираш от бунтове?От стола пред бюрото си ли ги управляваш?Както вече казах, това е предвестие за бунтове а не са бунтове, затова баба ти Меркел даде заден ход - да не се стигне до такива бунтове!А оръдията ги виждам естествено. И виждам как полицаите бият протестиращите.Нормално е - като ти палят колата да се защитаваш срещу посегателство, все пак това са вандалски прояви, които са противозаконни.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧиновникОбективните наблюдения показват, че когато в коментар в днес.бг някой нарича друг коментиращ комунист, болшевик и други подобни, той е герботрол. Обясни ми, чиновниче, твоя велик вожд и доайен на евроатлантизма и българщината, какви ги вършеше преди 1989 г., чия кола караше и чии уши масажираше? И защо още си пази партийната книжка?
11
4
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До Анонимен 11Ко? Не! След изборите си продължавате с празните приказки, диванните революции и постоянното оплакване от всичко и оплюване на всичко. Простолюдието просто нямате акъл за друго. Един човек ви каза преди време, какво представляват 80% от вас.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас и там някакакви антиваксъри са тръгнали масово да се заразяват, нямат спирка тези хора еййй - като зомбита "няма, няма, няма да се ваксинирам" па туко лапне една тръба в интензивното...
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите почваме масово съкращения на чиновници. Кеф!
8
0
 
4
 
! Отговори
МКII преди 3 години
До не разбралЗа съжаление, дори да ти се обясни защо, пак няма да го разбереш. Нямаш с какво.
7
8
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До българинНикъде няма бунтове. Явно не знаеш какво означава бунт. Има протести срещу мерките. И тези протести не променят мерките. Държава не може да бъде уплашена от 500-600 кресливи болшевишки ***, които само трошат. А ти като си гледал Евронюз, как така не си забелязал водните оръдия, сълзотворния газ и палките, които полицията използва по време на протестите? Нещо май не ти изнася, как тамошната полиция отговаря на такива отворковци като тебе.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това в Бг никога няма да стане защото българина обича свободата си затова и ни мразят на запад.
5
7
 
12
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Защо бързат да затварят рано магазините, "вируса" върлува по тъмно или.........?!
4
8
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 3 (Чиновник)Извинявай, а ти защо говориш в трето лице множествено число?Към някой друг народ ли принадлежиш, не българския?И освен това ще ти кажа: Ти гледай! Ти си опичай акъла! В Англия, Германия, Франция и други държави се разразяват бунтове, там протестиращите не носят мирно плакати като у нас, не блокират кръстовища, а палят полицейски коли, видях го на Евронюз.Дори баба ти Меркел клекна и обяви че ще поолаби малко мерките преди католическия Великден!!!