Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ

Той помоли за помощ Гърция
13 май 2021 20:55, Нели Христова
185
Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев поиска помощ от Гърция за намиране на решение на проблемите с България, съобщава македонският сайт Алсат, цитиран от БТА.

Заев е в Атина за участие в Делфийския икономически форум. Според северномакедонският премиер "въпросът е измислен" от България. "Не мога да ви обясня какъв е проблемът сега, защото проблемът е смешен и несъществуващ", заяви Заев, цитиран от Алсат. Той все пак изразил оптимизъм за разговорите със София, обяснявайки, че процесът е забавен поради изборите в България.

Същевременно вторият министър на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис съобщи, че Атина не е съгласна с евентуално разделяне на Скопие и Тирана по пътя им към ЕС.

Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън също призова България да вдигне ветото за началото на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. На форум на Атлантическия клуб той припомни, че евроатлантическата перспектива на региона е била един от факторите за урегулирането на кризите на Балканите.

"Когато България правеше стъпките за НАТО и ЕС, хората в региона мечтаеха за членство, защото го смятаха за най-доброто решение, за край на насилието в региона. Затова призовавам България също да вдигне ветото за членство на Република Северна Македония. Никакви исторически различия не би трябвало да са над нуждата, над императива за обединение на Западните Балкани и ЕС", каза Робъртсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ей така османски са завладяли Балканите...Чрез разнобой и кой е по по най от Българи и Сърби, тогава макета дори не е имало.... Та дано си направим изводите поне днес...
53
3
 
32
 
! Отговори
Еуропската уния преди 2 години
Ако изобщо се приеме,че днес съществува"македонски език",много ни е интересно защо такъв не е съществувал по времето на Османската империя,по времето на Александър Македонски или през Средновековието.Македония е географски регион...!ТОЧКА...всичко останало е бля...бля...
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зайо байо, писна ни от глупостите ви, ключа за решаване на проблема е във вас, изчиствайте отвсякъде антибългарската пропаганда и спрете да ни крадете историята!И да се подпише договор за тези две неща,който да спазвате,в противен случай - глоба!
51
3
 
24
 
! Отговори
сигурен признак преди 2 години
много сигурен показател че БГ върви по правия път е когато отрепките започнат да хапяти да лаят още по-настървенотова е истината
50
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да проблема е смехотворенИсторията е българска и това еТази област която днес се нарича Македония е била част от България и историята до към 1945 г е българска.Това е!
49
4
 
26
 
! Отговори
Фригиднакууучка преди 2 години
България не бърза за никъде!Който иска Еуропска уния да си приведе в порядък историята и езика....!Краденето и фалшифицирането на историята не се толерира в ЕС!
48
3
 
8
 
! Отговори
Пандели Майко преди 2 години
Зайо Байо - Мадеконски е изключително хитро и продажно същество не държащо на думата си , но и за него ке има лек !!! Ке го лекуват сограгяните му етнически албанци .... от тук натамо ке требе да си носи винаги вазелин и спешно да учи албански език щото скоро ке биде част от малцинството во измислената си дръжава !!!
47
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 40 (Хюго Бос)Оооо, здравей, другарю!Как си, добре ли я караш?Почти като от песен на Тоника СВ нали?Сега вече сериозно.Защо си избрал име като псевдоним на човек, който е изработвал черните униформи на престъпниците от SS?Признавам че са много стилни, но все пак, защо?!
46
1
 
25
 
! Отговори
ВЕТО до дупка! преди 2 години
Проба грешка,проба грешка и така след някоя и друга ПЕТИЛЕТКА ще узреят.
45
1
 
22
 
! Отговори
македонец преди 2 години
един мръсссен македонец когато се изкъпе добре от сталинизъм, титовизъм, путинофилство, сърбофилствои опаа става чист българинтова е истината
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18 Русия и Сърбия са страни от третия свят, в момента и двете имат по-малък вътр.бруто продукт от България. Русия е страна под санкции, а Сърбия моли за пари и членство Брюксел, като в същото време стана руска база на Балканите и трамплин на Китай към ЕС, показвайки зъби на съюза. Политика от рода, "стрелба в крака си".Те си имат своите проблеми, но никога не забравят, да настройват балканските страни една срещу друга и да се намесват във вътрешните им работи.
43
1
 
15
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 2 години
Антиките от РСМ продължават с комунистическите, тарикатщини, усвоениот др.Тито и КОМИНТЕРНА-правейки се на умряла лисица и на запад,и на изток.Не желаем те да вписват в устава на тази югопровинция достойното име българи!Ние вече нямаме нищо общо с вас,не заслужавате честта да се наричате българи.Срам би било за всеки от нашите прадеди да види как днес внуците им се сърбеят и плюят и храчат по майка България! Бройте се за албанци,оставете българите на мира!
42
1
 
22
 
! Отговори
проблема преди 2 години
има само един проблем и това са управляващите в РСМкогато се откажат от сталинистката си политика всичко ще си дойде на мястотоняма да влязат в ЕС преди товадори в БГ някой политик да ги защити, ще има референдум ако трябва ще гласуваме против тях
41
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
макетата, да вземат са изкъпят да станат Чисти Българи...
40
1
 
21
 
! Отговори
Галилео Галилей преди 2 години
Екватора е една мислена линия която разделя земното кълбо на южна и северна Македония.
39
2
 
20
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Нас какво ни интересува Гърция, тя да си гледа работата. Северняците ще имат да чакат, или трябва да ни изгонят или да платят 10 трилиона евро.
38
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакви пречки и конфликти между България и Македония. Единственият проблем е нареждането на Путин, осъществявано от руската Пета колона у нас да се блокира членството на македонците в ЕС. Като набият канчето на Българските управници , ама яко от ЕС и Сащ-всичко ще се реши за нула време.
37
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Заю Баю и Пендаровски са крадци на българска история-Фалшификатори!Историята ВИНАГИ се основава на архиви и документи.Всички архиви от най-големите хранилища по света - Византийските архиви,Лондонския Императорски архив, Истанбулските архиви и пр. сочат точно това, което е записано в Българската история.Единствено историята на психопатите от РСМ се основава на мултиетническо смукане от пръсти.ВЕТО до ДУПКА!!!!Никакви отстъпки за северните макета, докато не изкоренят антибългаризма !
36
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Смешен и несъществуващ"-кратко описание на "македонец" в енциклопедията!
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14Сърбите и гърците винаги са се наговаряли против нас, естествено сме ги били след това с досада, особено сърбите :)) Аха да направят некоя интрига и сме ги утепали :)) Бех гледал в тубата сръбски историчари, имали сме план да затрием сръбската нация през ПСВ, смях се много :))