Перев: Антибългарската кампания в РС Македония не стихва, а напредва

Официално се търсят права на македонците в българската конституция
6 яну 2022 16:14, Елка Василева
154
Перев: Антибългарската кампания в РС Македония не стихва, а напредва
Снимка: архив, БГНЕС

Очакват се много неща от Консултативния съвет и президента Румен Радев, каза македонският българин и журналист Владимир Перев по повод свикания от държавния глава Консултативен съвет за национална сигурност заради Република Северна Македония, който ще се проведе следващата седмица.

Още по темата

"Очакват се много неща от Консултативния съвет и президента Румен Радев за бързото разрешаване на въпроса за правата на българите в Македония. Почти всички надежди са вложени в този съвет, от който да има заключения и констатации, които да отворят пътя за разрешаване на въпросите между македонските българи и македонците", каза Перев пред БНТ.

Журналистът коментира, че следи внимателно пресата и телевизията и е забелязал, че антибългарската кампания в РС Македония не само, че не стихва, но напредва – влиза в друга фаза.

Вече официално се търсят права на македонците в Пиринска Македония в българската конституция.

"Срещата между премиерите на България и РСМ не дава надежда, че нещата ще се променят скоро", допълни Перев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
10
 
! Отговори
един от кефалия преди 2 години
Димитров, че забърка кашата е ясно, но "нашите политици" вместо да седят зад гърците и да чакат ТЕ първи да кажат ДА, нашите се изказваха и резултата е налице - ние пак сме лошите
10
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите от алчността и мързела си патят винаги
9
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците ще направят грешка ако влязат в този прокълнати съюз-диктат
8
0
 
21
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Активист на БСПАлоууууу, нали вашата столетница ги забърка гюбретата с Македония. Имаш право да мълчиш по въпроса защото все още не сте се извинили официално на България и българите за националните предателства който сътворихте за периода на съществуването си. Така, че МЛЪК.
7
1
 
32
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Кремъл пося пожарът помежду ни, а макетата...духат ли, духат! Явно на младите им се иска Европа, но на дъртата номенклатура не им се отделя от Белград и Москва! Да са живи и здрави, ние не бързаме за никъде ..
6
1
 
51
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Кирчо ако отиде на крака в Скопие да им кляка на титовистите сърбомани, хич да не се връща. Ако се върне трябва да го посрещнем подобаващо, ако ме разбирате ...
5
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние да си гледаме нашата държава, дето пожарникарят върна в първобитнообщинния строй с простотията си. Тези да се оправят сами, достатъчно сме гинали заради тези камънаци
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе макета нашата конституция не споменава етноси или национални принадлежности и прочие измислици. В нашата конституция всички с българско гражданство са с равни права и задължения. В България закона не дели хората на Българи, Турци, Помаци, Гърци, ЦРигоми, Румънци итн. Ако имаш Българско гражданство си с равни права ТОЧКА. Вашата е тази конституция, при която ако не си от националностите официално записани в тъпата ви конституция нямаш равни права с останалите граждани!
3
0
 
36
 
! Отговори
виновен е димитров преди 2 години
Това дето георги димитров забърка и помакедончи българите в територията на днешна Северна Македония вече 50 години не може да се оправи.Всички знаят, че са българи, но югославската носталгия ги държи. Дано след някое друго поколение нещата се урегулират. Сега няма да стане!
2
3
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
КирчоУ Канадчето да не бърка!
1
1
 
32
 
! Отговори
За преди 2 години
тия ЕС - когато цъфнат налъмите!