Перев: Антибългарската кампания в РС Македония не стихва, а напредва

Официално се търсят права на македонците в българската конституция
6 яну 2022 16:14, Елка Василева
154
Перев: Антибългарската кампания в РС Македония не стихва, а напредва
Снимка: архив, БГНЕС

Очакват се много неща от Консултативния съвет и президента Румен Радев, каза македонският българин и журналист Владимир Перев по повод свикания от държавния глава Консултативен съвет за национална сигурност заради Република Северна Македония, който ще се проведе следващата седмица.

Още по темата

"Очакват се много неща от Консултативния съвет и президента Румен Радев за бързото разрешаване на въпроса за правата на българите в Македония. Почти всички надежди са вложени в този съвет, от който да има заключения и констатации, които да отворят пътя за разрешаване на въпросите между македонските българи и македонците", каза Перев пред БНТ.

Журналистът коментира, че следи внимателно пресата и телевизията и е забелязал, че антибългарската кампания в РС Македония не само, че не стихва, но напредва – влиза в друга фаза.

Вече официално се търсят права на македонците в Пиринска Македония в българската конституция.

"Срещата между премиерите на България и РСМ не дава надежда, че нещата ще се променят скоро", допълни Перев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ветото дойде след като България помагаше във всичко на СРМ - принахме държават, помажаме с техника, помагахме с хуманитарни помощи след потъния ферибот, не пречихме на преговорите с Гърция, когато бяхме домакини на ЕС, признахме СРМ за НАТО-вска държава.-Какво получихме? - системен тормоз на хора с българско самосъзнание, агресия, вандалщини език на омразата... Нима е чудно, че има вето?
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТакаБългария не отрича македонският език. Тя твърди, въз основа на исторически извори че този език произлиза от българския така както американския език е вариация на английския.България не отрича македонската идентичност, а подмяната на история. Допреди 70 г. сте се осъзнавали като българи, не пренпасивайте историята на дядовците си.
29
0
 
4
 
! Отговори
Райна преди 2 години
Македонийо, ти остави неразбрана, обичта неразгадана, в мен завинаги мъката остави ти. Припев: Знай в мене всичко стене и душата леденее, гасне пламък, гасне между нас. Знай погубени мечтите, те студа са на скалите, гасне пламък, гасне между нас.
28
1
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
За Поморавието. Сръбската асимилация започва веднага след 1879 г. но след междусъюзническата война става брутално насилническа. Дедите ми са оттам. Ето как са ставали нещата. Влиза през нощта войската в къщата ти поставя условие, "Който иска да е българин им 24 ч. да си събере нещата и да си ходи в България. Така двама от братята заминават със семействата си за България, единия се заселва в Кулска околия, другия в Белоградчишка. Третия остава с баща си и се пишат сърби за да запазят имотите си.
27
0
 
2
 
! Отговори
Европейски Съюз? преди 2 години
Да заповядат, но те бягат с 200 от него. Никой няма нищо против тех, ама като типични българи сами си мажат ските и се пускат по стръмното нанадолнище.
26
0
 
12
 
! Отговори
така ли? преди 2 години
До оня ден крещяха нещо за репарации, а днес ново 20 - македонци в България. Хем вземат български паспорти, хем искат и в конституцията да бъдат записани. Всичко това ми отива вече към хаотично безсилие и стрелба напосоки - белким пък уцелят нещо. Въпросът е да запазим пълно спокойствие и никакво отстъпление от позициите ни. И работа, много работа сред европейците, пък и по света!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ветото срещу македонците требе да се впише в Конституцията. Така ще сме сигурни,че ако утре на власт дойдат трето половите джендерасти, няма да има промена по въпроса.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕДИ ДВА ДЕНА МЕ БЛОКИРАХТЕ, ДНЕС ПАК! НЕ СЪМ СИ ПОЗВОЛИЛ НИТО НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ НИ ОБИДИ. ДНЕС ВЕДНАГА НА ПЪРВИЯТ КОМЕНТАР. ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ, ЗА ДА НЕ ИДВАМ С ТОЧИЛКАТА.
23
0
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До АнонименКато не си чел и не знаеш за съпротивата на българите останали при съседите защо се обаждаш. Трай си и не обиждай събратята си. Българите от Добруджа са разселени във вътрешността на Румъния и по унгарската граница. На тяхно място са населени румънци, татари от Молдова и други. Около 150 000 са избягали от репресии в БГ от 1879 до 1940 г. Това е геноцид но Румъния се ползва с постоянната закрила на Италия, Франция и Испания. Следва ...
22
15
 
5
 
! Отговори
Така преди 2 години
България отрича македонците и македонския език 70 години а сега е с вето за нас. Не знам какво да очаквате. Любов ли?
21
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бря, цялата герберастия станали националисти. Герберя, свършиха ли опорките
20
0
 
5
 
! Отговори
мандраджиев партизан преди 2 години
дрогаре вдигайте са стига с тия мандри трябва да освободим всички мизийци македони и траки тарабата ни е завещал да работим за новия световен ред !!!
19
24
 
3
 
! Отговори
Така преди 2 години
Хора като Перев са българи по професия. Те живеят од ширенето омраза. България ги активира при нужда.А антибългарската нагласа се прави от България с нейните подножи.
18
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом чужд народ (сърби) могат да убедят шепа българи да забравят че са българи и 32 г шепа политици могат да лъжат цял народ българи, че ги е грижа за тях, то проблемът е българите са МНОГО ПР0СТИ
17
7
 
0
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
То кат през Възродителният процес. Ага вдял оия серсемин за први път на ингето там вълнестата и се развикал- бобо,бобо, пъль,пъль и то спополив . Асва ще видете с македонците.
16
0
 
12
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен Ами много ясно, че нокой няма да ни брои за хора. не може да клякаш само като те погледнат и да очакваш някой да те зачита. Когато започнем да си отстояваме интересите до последно със всички средства и когато не ни зачитат да им го връщаме най официално по всякакви поводи ще започнат да се допитват до нас и да ни зачитат. Така, че ако клекнем за СРМ не очаквам някой да започне да ни уважава и зачита. По скоро ще започнат да ни мачкат още повече и исканията от съседите ще се увеличат
15
0
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Да напредва. Ще видят ЕС през крив макрон...
14
0
 
18
 
! Отговори
ВЕТО ВЕТКОСКИ преди 2 години
Съответно и ветото се удължава с още два века.
13
0
 
18
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Правилно. Само където тая измислица Македония започва с пpъднитe на Димитров, Тито и Сталин. Не бих ги нарекъл англосакси, а по-скоро червени бо клу ци
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия одобрява това