Проверяват възможностите за пускане на самолетна линия София-Скопие

Николай Събев: Облекчаваме възможностите за посещение
6 яну 2022 16:52, Анисия Иванова
41
Проверяват възможностите за пускане на самолетна линия София-Скопие
Снимка: БГНЕС

Премиерът иска да проверим какви са възможностите за пускане на самолетна линия от София до Скопие, което ще бъде проява на добра воля и облекчаване на възможностите за посещение между двете държави. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия. "Имаме интензивна подготовка и сме в преговори с различни самолетни компании, които биха изявили интерес", подчерта той.

Събев посочи още, че той също ще бъде част от правителствената делегация, водена от премиера Кирил Петков, чието посещение в Скопие се подготвя. Тогава ще бъде обсъден и напредъкът по изграждането на жп връзката между двете държава, допълни министърът, цитиран от БТА.

Пред депутатите от комисията Събев коментира, че се работи и по подготовката за среща между правителствени делегации на България и Румъния, която да бъде реализирана на ниво министри на транспорта. На нея двете страни се очаква да обсъдят възможностите за изграждане на по-добра транспорта свързаност помежду си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Откривайте я, че Кирчо днеска спомена че е готов да тръгне веднага, да ни вади на тезгяха
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По- добре до Ямбол
25
0
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
а самолет за Крапчене коги? хората по човешките държави пътуват по 200 километра всеки ден за работа, нашия еконт му било по преко със самолет. щот да не троши бусовете си, държавата да му купи самолет.
24
0
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До АнонименТоку що проверих как стоят нещата с това КПП. Малко по на север има път от българска страна. Макетата обаче вместо да го свържат с тяхната пътна мрежа около 1 км. път, строят горе-долу същата дължина до място което ние ще трябва да построим доста по дълго трасе в почти недостъпен терен. С други думи са си измили ръцете и сега ние сме виновни. С други думи, пак саботаж. Имаш гугъл-мапс разгледай.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой пуска самолетна линия за 240 километра. Та, това е абсурд. И тоя премиер взе да се у.сира с глупостите си. При по-малко разстояние и цената е много по-скъпа. Е, чакам с нетърпение да видя тази "самолетна" линия.
22
0
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Направете още поне 5 КПП и построите жп линията до Скопие. Вържете и Петрич със Струмица с жп линия. Ремонтираите пътищата които свързват КПП. После мислете за самолетите, че тоя самолет тъкмо ще излети и ще трябва да каца.
21
0
 
3
 
! Отговори
5KOF преди 2 години
Линията съществуваше. Поддържаше се от BAE-146, или АTR-72. Имам изпълнени 3 полета. Излиташе се късно вечерта, 23.30, или нещо такова. Връщането беше сутринта към 06.30. Обикновенно имаше около 15-20 човека пътници. Полетът траеше 30-35 мин.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете магистрала,направете железопътна линия и махнете роуминга.И да махнете границата,за да може да се придвижване по-лесно.И да спрете с глупостите с руските шпиони.Постоянно ни ги пускате да пишат и говорят глупости.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се направи линия от София през Скопие до Хърватия.
18
4
 
6
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Ко? Не! Имам по рационална идея. Да отворим космодрум. В София и Скопие. Ще ползваме ракетите на Мъск защото те излитат по 18 часа за да са икономически изгодни. А и е нормално ако влака ни пътува 5 часа до морето, то поне четири часа да пътуваме до Скопие. Като бонус - изпълняваме и обещанието на Слави за македонския космонавт.
17
1
 
14
 
! Отговори
Антон преди 2 години
В Европа се готвят да закриват кратките самолетни дестинации и да възстановят нощните влакове, като екологични начини за придвижване. Направете модерна влакова връзка със Скпие и хората ще ви кажат браво. Но автобусните маф ии ще загубят, нали, тях ги пазите и в двете държави. А с автобус е толкова неудобно!
16
2
 
14
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
Направо Русе-Скопие и Русе-Г.Оряховица ,а най-добре Русе -Букурещ.а черешата ще е аутобан Враца-Шумен
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е заради Кирил, защото той се оплакваше, че за да иде в Скопие трябва да лети до Виена и от там в Скопие
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София и Скопие имат нужда от скоростен влак!Но този цър вул е по -тъ п и от Кирчо.
13
1
 
22
 
! Отговори
мнение преди 2 години
От летище София до летище Скопие разстоянието по права линия е 183 км. За срдномагистрални самолети е икономически неизгодно, а това може да става само със самолетите на селскостоп.авиация.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' самолетна линия София-Скопие '' ........................ вие само българските влакове ако оправите, да стават за хора, ще останете в историята ... ама вие с влакове не пътуватe, слезте на земята, Другари !
11
0
 
15
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Нали щяхме да летим до Русе? Министърът да не губел време. Какво Скопие, те си хвърчат до Белград! И влак да пуснем, че и кораб - все тая.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли е възможно точно по тая линия да лети самолет. Чувал съм, по трасето имало много въздушни ями.
9
0
 
17
 
! Отговори
5ку преди 2 години
Може. След като пуснат самолетната линия Шумен-Каспичан. Налято с кукувици (куково лято).
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скопие има да изпълнява няколко задачи към България. България не е необходимо да се мазни излишно.