Милошоски: Между София и Скопие циркулира проектодокумент

С него били запознати двамата премиери и външните министри
8 апр 2022 08:00, Елка Василева
13
Милошоски: Между София и Скопие циркулира проектодокумент
Снимка: архив, БГНЕС

"Имаме информация, че вече има проектодокумент, т. нар. нон пейпър, който циркулира между Скопие и София и с който са запознати и премиерите, и външните министри на двете държави", заяви в интервю за македонската телевизия Канал 5 председателят на комисията за външни работи в парламента на Република Северна Македония и бивш министър на външните работи в правителството на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски.

Още по темата
По-рано вчера той информира, че от опозиционната партия са изпратили искане до министър-председателя Димитър Ковачевски да се яви пред комисията по външна политика и да представи проектодокументите, по които правителствата на България и Република Северна Македония водят преговори.

По думите на Милошоски българското правителство дава обяснения, "дали когато го извика Румен Радев, или в Народното събрание, дали на открито или на закрито заседание, те са информирани и изграждат обща позиция". Докато правителството на Ковачевски не се появява в парламента на Република Северна Македония.  "Смятам, че появяването на правителството в парламента може да бъде добре и за него, и за процеса. Правителството, което крие нещо от депутатите, крие нещо и от обществеността", каза Милошоски.

Според него "отстъпките би трябвало да се обвързват с членството, а не с преговорите за членство в ЕС".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
другаря Милошевич си е сменил фамилията та да мине за антечен македонец от Милошевич на милошески
10
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България не са много хората,които са срещу Македония да влезне в ЕС,а са много хората подложени на Путинска пропаганда и манипулация.
9
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула дойде и възпитано каза какво мисли.Това което направи е да подаде ръка на България отново и да покаже как ЕС налива постоянно пари и може да продължи,само ако се освободим от зависимостите от Путин.Разбира се парите които дава искат да стигнат до народа ,а не в джобовете на Българските (Путински) олигарси.Важно е да се освободим от Путин 8 да приеме Македония в ЕС ,за да се освободят и те от Путин.Влезне ли МК в ЕС,там няма да остане един Путинист
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да питаме ромите в двете държави какво мислят по въпроса,понеже в България и Македония само те ще останат след 20 години,когато Македония ще влезне в ЕС.Може да питаме и Албаците ,Турците и Мигрантите също така.В Македония миграцията е засилена,както и тук.До 2040 двете държави ще са под 4,5 милиона население.Тогава така наречените Български и Юакедонски етноси ще са малцинство.Давам пример с няколо града ЛОМ,Видин,Търговище,Шумен,Сливен.Отидете и вижте там какво се случва.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам защото подчинените хора на Путин са патриоти ,а другите наричате предатели.Наричате предатели хората ,които искат да сме в един съюз с Македония.Да може свободно да се движим и да няма граници.Та нашите прадеди даже не са вярвали,че това ще може да се случи някога.Путинисти няма да Ви успее.Ще се разберат с Македония,колкото и да коства това управляващите на двете държави.На всеки здравомислещ е ясно колко е силен Путин в България,но с помощ от ЕС трябва да е ясно как стоят нещата.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула дойде за македония Националните предатели!
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула дойде да ръси мозък и фалшиви хвалебствия за Плана за да набие канчеmо на Киро за РСМ. Националните предатели на България не само дестабилизират държавата, но продават македония аматьории!
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реват Путинистите от двете държави.Получили информация от шефа Путин.Първа беше Захариева и ГЕРБ,след това ВМРО,после Слави и ИТН, и последни БСП ,а сега и Македонското ВМРО.Та сами се досетете ,че това са различни партии с един шеф.
3
2
 
13
 
! Отговори
Никъде в сайта преди 2 години
Не видях информация за отвратителния случай с турския тираджия. Сутринта чух, че тепърва ще преглеждат камери за доказване на насилие на полицаи върху украинския фен на "Ботев"! Рашков, време е да поемеш това, което то се полага.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула дойде да ръси мозък и фалшиви хвалебствия уж за Плана за възстановяване и устойчивост, но реално е дошла да набие канчеmо на Киро за РСМ. Националните предатели на България не само дестабилизират държавата, но продават историята ни. Оставка, беее, аматьории!
1
20
 
1
 
! Отговори
Далибор Пушикурич преди 2 години
Србски свет от Триглав до Охрид! Руски свет от Ванкувър до Владивосток!