Петровска: Преспанското споразумение е голямо постижение за Балканите

Убедена е, че страната ще го спазва
11 апр 2022 14:03, Росен Стойчев
6
Петровска: Преспанското споразумение е голямо постижение за Балканите
Снимка: БГНЕС/EPA

Дори при промяна на правителството, Северна Македония ще продължи да спазва Преспанското споразумение. Това обяви представителят на македонското правителство Славянка Петровска пред Катимерини.

Още по темата
Македонският представител определи споразумението като едно от големите постижения на Балканите. Петровска говори пред Делфийският икономически форум.

Тя е убедена, че всяка партия, която управлява македонската държава, ще спазва споразумението. То гарантира партньорството между Северна Македония и Гърция.

Споразумението беше ключово за напредъка на страната по присъединяването във водещи международни групи. През последните години македонското правителство значително подобри своя диалог с Гърция.

Петровска призова за гарантирането на стабилността в Източна Европа. Според нея това е особено важно за региона и допълни, че Преспанското споразумение отваря огромни възможности за сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние имаме някакво споразумение с македонците, но арбитърът ни е нечестен и взима странат на макетата!
3
0
 
10
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Гърците са си нация.Излиза,че ние и това не сме могли да изкрънкаме щом макетата си бършат з....с нашето споразумение. Пълна немощ, избираме неграмотни или случайници,извадени от нищото. Слагат се министри от кол и въже, а за капак баш главните министри да умреш от срам.Днес беше отктит Инститит за иновации от световен мащаб, единствения в Източна Европа, отразено от най-големите световни медии.Истинско постижение за страната. И как беше отразено у нас - 0. Предаваше го само Нованюз. БНТ го няма
2
3
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Обаче споразуменията , които РСМ сключи с гербавото правителство никой не ги спазва от страна на макетата, явно толкова си може тулупа, некадърник отвсякъде, само за кражби го бива !!!
1
2
 
21
 
! Отговори
Док преди 2 години
ВЕТО!!!