Пендаровски към БПЦ: Кои сте вие, че да размислите за името на църквата ни?

Това било безобразие според президента на РС Македония
22 юни 2022 08:29, Елка Василева
92
Пендаровски към БПЦ: Кои сте вие, че да размислите за името на църквата ни?
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Стево Пендаровски смята, че има координирана държавна политика между българските власти и Българската православна църква (БПЦ).

Още по темата
"Безобразието отива дотам, че от БПЦ казват, че признават църквата в Северна Македония, а за името й ще размислят в следващия период. Кои сте вие да размисляте?", попита президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в интервю за телевизия "24"  във връзка с решението на Синода на БПЦ да "вдигне схизмата и да влезе в канонично и евхаристийно общение с Православната църква на Северна Македония.”

На 8 юни Гръцката православна църква също вдигна схизмата над православната църква в Северна Македония, наричайки я Охридска архиепископия, като същевременно Синодът на Атинската архиепископия изрази сериозна загриженост преди всичко относно използването на името "Македонска православна църква" в писмото на Сръбската патриаршия, "тъй като това навлиза във вътрешните работи на Гръцката църква, която също има зона под своя юрисдикция, наречена "Македония".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Да...Нека съд осъди кои точно сме ние за македонската църква...Явно за Пендаровски ние сме никои, но дали това е така?!..Според мен, РСМ определено плаче за съд за човешките права на човека да има своето минало и настояще..Ако искат сърбите там да декларират превръщането на македонците в сърби на база на окупацията им от тях, нека го направят, но не да ни разиграват такива театри..Но те явно не искат това защото прикриват ламтежите на Гърция за присвояване на македонската история..
74
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Гигълс преди 1 година
Стево и Мицкоски като че ли се състезават кой по Антички Македонец е . Сега Македония отива на паркинга пред ЕС, защото с тия двамата патриоти всяка следваща преговорна глава отива от България в девета глуха , докато не кръстят Скопие на София 2 . Нека още се пенявят
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Архиепископия "Северна Македония".
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците засягат нас, за да защитят името "Македония". Скопска архиепископия тогава да се казва, щом не може "македонска".
71
1
 
2
 
! Отговори
РОДНИНА преди 1 година
ТОЯ ПИСКА ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГОТО ГМО БРАТЧЕ: ЗЕЛЕНСКИ !!!!
70
0
 
1
 
! Отговори
Мене преди 1 година
До Анонимен 63: Затова 2001 напълнихте гащите и сега терористите на Ахмети ви управляват, защото сте Голяма работа - да пази Господ
69
1
 
8
 
! Отговори
Поздравувайте се преди 1 година
До Павел Буре....Па ние ке си пием бирата на сянка и ще чекаме да ви уврат главите!Не бързаме за никъде!
68
22
 
3
 
! Отговори
Павел Буре преди 1 година
Браво Стево, колку и да си ми антипатичен те поздравувам за ставот кон апсурдните бугарски услови.
67
0
 
14
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
ЕС трябва да разбере идеята на ветото . Ние не искаме нещо, което да ги притеснява .
66
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тогава, деца, понеже Северна Македония не искаше да си играе с България, се преименува на Източна Албания. И всички заживяха дружно и щастливо до края на дните си.
65
0
 
20
 
! Отговори
Екзаминатор преди 1 година
Ако искаха наистина да влизат в ЕС, досега да са си мръднали пръста нещо да направят за да ги пуснем! Ама не си го мърдат! Ами то е все едно студент да отиде на изпит, без да е подготвен по нито един въпрос от конспекта и да се сърди на професора, че не ще да му пише 3!? Такивя дебели глави по-добре да си пасат овцете на село и да не се бутат в цивилизацията! Иначе се изкривява и пада нивото на цивилизацията!
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 71 Македонците са били богати? Кога? Комплекс от времето на комунизма? Ти пиян ли си или друсаш нещо много некачествено и евтино?
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 Като не сте българи, как така пишеш на чист български език в български форум? Езикът ви по същността си е български, само дето е изроден и деформиран така, както звучи от устата на неграмотен селски овчар от най-задънените провинциални паланки у нас. Вие сте изкуствено създадена от Тито псевдодържава, цялата ви вътрешна и външна политика е да сте обект на присмех и пионка на Сърбия. Около 60% от населението на РСМ е етнически албанци. Ще ви "приемат" в Албания преди да видите ЕС
62
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е измислена държава,народ и език,но е там и съществвува.Какво те искат ще си го постигнат.И вече няма да оствавят да се подиграва някой с тях,защото Путин или някой друг е казал нещо.А ГЕнчовска скоро ще си ходи и заедно с нея всички шпиони на ДС,които и казват какво да прави.Македонците трябва да изчакат малко.Ще има промени и ИТН(ГЕРБ) ,няма да е в правителството.Ще има изненада днес на гласуването за вот на недоверие.След това ще има 6 месеца на свобода ,да се направят реформите в БГ.
61
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си мислете за Албанците като за Вас.Т.е. не мислете,че те са като Вас.Те пак са съвсем по различен начин възпитавани от всички.Те са достойни хора.Те даже Македонците(политици) да са съгласни с Българите,няма да приемат нищо от страна на България ако е несправедливо.Прочетете кзказвания на Албанци от Македония и ше Ви стане ясно.Те са много чувствителни на тема дискриминация.Прочетете изказвания на Рама,Ахмети и Османи и ще Ви стане ясно.Албанците не гледат за политиците ,а за хората.
60
0
 
10
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Спора с Македония ще се реши тогава, когато албанците станат мнозинство в парламента и премиера им е албанец. На тях македонската история и език им е все пет т.к. си имат собствени. Тогава такива като Стево ще отидат в канализацията.
59
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато пишете и мислите за Македонците,не си правете изводи от това какво представлявате Вие.Македонците са с различно възпитание от вашето.Те не са учени да се потчиняват както вас.Те нямат този комплекс от времето на комунизма.Не са възпитавни да си имат Бащица,както Вие,Руснаците и Сърбите сте обучавани.С две думи не са дресирани.Те са нещо като Гърците,само с по-голямо самочувствие,понеже дълги години бяха по-богати от тях.Те не са като нас.И трудно може да ги излъжеш.
58
3
 
22
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Измислена държава, измислен език, измислен народ, открадната история. Стево - вие сте най-голямото недоразумение в съвременнатата световна история.
57
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това в извадено от контекст.Нещо като изказването за духането на Асен Василев.Българите сте велики на манипулациите.Няма как нормален човек да иска да е Българин.
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като измислена държава сега си носи последните. Всеки е дърпа и унижава. Такова е . Ако си бяха признали, ще са Българи отдавна щяха да са в ЕС и да си знаят корена. Сега само срам и позор. И ще излизат още повече срамни неща.