Свикват важно заседание в Северна Македония

Разглеждат споразумението с ЕС
Обновена: 11 юли 2022 23:10 | 11 юли 2022 21:09, Росен Стойчев
19
Свикват важно заседание в Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на македонския парламент ще свика заседание за разглеждане на предложението на ЕС за старт на преговорите, съобщи Нова Македония.

Днес отново се очакват протести в Северна Македония.

Още по темата
Те са оглавени от опозицията.

Настоява се за отхвърляне условията на ЕС. Протестиращите смятат, че те напълно изпълняват условията на България.

Шествия до сградата на парламента се провеждат седем поредни дни. Днес председателя на Демократичния съюз за интеграция увери, че европейските условия предвиждат защита на македонския език.

Страната може да остане в изолация, ако не одобри споразумението. Повечето представители на управлението го определиха като приемливо.

Очаква се и дата за старт на разискванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24.06.2022 ДЕН НА ПОЗОРА И НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ,ДПС !!!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама тия упорито си втълпяват, че съществува нещо като македонски език. Не няма. Има местно наречие на западно български диалект. В Пловдив като ида да не би да ми говорят на пловдивски? Какво прави една секта? Разграничава се от общата норма и твърди, че единствено нейната гледна точка е правилна. Други мнения не се признават. Като коне с капаци. "Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша?" Ама ние нямаме втори официален език албански, нали?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 Татарите идват 1000 г. след българите в Европа и нямат нищо общо с тях освен че живеят на земята напусната от прабългарите.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ко Вкарайте ДПМНЕ в затвора и влизате в ЕС.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МАКЕТАТА СА ОТ 1945 Не са от 1945 г. От 1945 г. южна Сърбия става Македония а бг езика е откраднат и преименуван на македонски. След 1991 и 2019 г. продължава пак същото въпреки че Югославия се распада и Македония минава към НАТО които узаконяват кражбата.
9
4
 
1
 
! Отговори
5-ко преди 1 година
Тате многу се вознемири од зборовите на Петков од пред некои ден . Не можеше неколку нокии да спие и денес наутро реши да се бyгaree. Отиде до вашата амбасада и од тамо го вратиа пошто не исполнувал услови. Многу бил висок !
8
1
 
1
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Внимание ! Внимание! Всички мишки на събрание !
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3:Кажи им,че глаголицата е създадена там,а по-късно българите я развиват в кирилица и я популяризират.Ако не сме били ние нямаше да има кирилица като нашия език непрекъснато се развива.Никой не пише на глаголица нали?
6
1
 
2
 
! Отговори
Х преди 1 година
Б.М.Х . Може и фара.
5
7
 
3
 
! Отговори
Македония преди 1 година
се управлява от същите про-западни предатели като България - ще се подчинят на господарите си от САЩ и ще приемат т.н. френско предложение - никакви съмнения няма тук
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в мисирка.бг пишат важни статии
3
2
 
23
 
! Отговори
БЕСЕН преди 1 година
Бесен съм от овчедушието и безхаберието на нашите управляващи през последните 32 години по темата ИЗМИСЛЕНА македония. Живея в чужбина и наскоро ми се наложи да обеснявам на мои колеги как България е дала писменост на Русия. Колегитите ми бяха от Молдова, Румъния и Полша и всички в хор запяха, че Кирилицата е създадена от Македония. Нашите .ърши се оставят на една измислена територия да ни прави на луди. Пълен блокаж на тези зомбирани .оклуци и да си се радват на "величието" си!
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измислените македонци си защитават повече интересите от нашите предатели кирякстефчовци.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВЕДЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИ ИМА ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ПРЕДИ ХРИСТА. Цялата история е, че не признават българското население в Македония и българската национализация. Оспорват и един вид нашата история, как си позволяват да оспорват историята на една от най-древните държави в Световен мащаб.