МВнР: Не пътувайте към Пирот през следващите дни

След инцидента с влак има висока концентрация на амоняк
26 дек 2022 10:58, Елка Василева
10
МВнР: Не пътувайте към Пирот през следващите дни
Снимка: архив, МВнР

Българските граждани да избягват посещение на Пирот в следващите няколко дни след инцидента, при който влак с амоняк дерайлира близо до града, призовават от външното ни министерство.

Към момента няма данни за пострадали и хоспитализирани български граждани, освен пет лица, които след като са били прегледани, са били пуснати от болницата в Пирот.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с дежурен телефон на Генералното ни консулство в Ниш 00381668408062.

Кметът на Пирот Владан Васич обяви извънредно положение в града поради високата концентрация на амоняк в атмосферата. До нея се стигна след инцидент с влакова композиция в района на тунел Сопот.

Препоръчва се на жителите в района да не напускат домовете си, а училищата днес няма да работят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: СърбияМВнРамонякПирот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия изпълнява това, което Русия й нареди. След като може шефката на РЕМ, нашия СЕМ, да каже че българите са сърби, смятай колко примитивни са сърбите. Които чупят средновековни плочи, подправят средновековни летописи/както правят руснаци и северномакедонци/, за да възнеличаят руската, сръбската и "северномакедонската" нации. За тях хрониките на византийските автори не съществуват. Иначе щяха да знаят, че не всички славяни, включително южни, са сърби.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е послушник най голям на САЩ дето и наредят ще взриви и на Русия война ще обяви
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 Още нещо същите лица, казват че няма български език а сръбски и че "българите ядат шопски салата а незнаят, че е сръбска"?! Което не е изненада, с оглед неграмотността на сърбите и сляпото им покорство на Кремъл, откъдето редовно, всяват раздори на Балканите. Много удобен за това е сръбският национал шовинизъм, пропагандиран от официален Белгрод, който Путин използва да дестабилизира Балканите.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не пише за реакцията на САЩ за отмяната на Магнитски от нашия велик главен прокурор.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВнР да реагира на изказванията, на сръбски езиковеди и политици Милорад Вукашинович, в частност на шефката на РЕМ Оливера Зекич, сръбския СЕМ, че българите били сърби.Те отиват и по-далеч, че видите ли, всички тези "сърби" на Балканския полуостров трябва да са в съюз, който да е под покровителството на Русия/ Danas.rs/. С оглед опасната ситуация в региона и официалната евроаангическа позиция на България, Външно трябва да реагира. И да привикан сръбския посланик за обяснение.