Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници

Адвокатът: Единият е със счупен нос, двама са със синини
5 фев 2023 14:52, Елка Василева
194
Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници
Снимка: архив, БГНЕС

Задържаните на македонския пункт "Деве баир" трима българи са държани 6 часа под белезници, били бити, разказа адвокатът им.

Още по темата
Тримата са се намирали в полицията в Крива паланка.

Те са освободени след полунощ, като са заплатили общо 1 700 евро със съдебните разноски, разказа адвокатът им, който има кантора  в Кюстендил. Двама от тях са и бити, добави той.

Адвокатът на тримата задържани, които са от партия "Възраждане", на два пъти ходил до Крива паланка като техен защитник. Те са били освободени след полунощ и се прибрали след 1:00 ч. през ГКПП - Гюешево, като е трябвало да заплатят 1700 евро общо - по 300 евро глоба на човек и 800 евро разноски по делото.

Забранено им е да влизат в Северна Македония за срок от 3 години.

Адвокатът им разказа: "И двамата бяха сини... Георгиев беше явно със счупен нос. Казах им да отидат да си извадят медицинско. Окото - синьо, другите двама нямаха много по лицето синини... Значи, по 300 евро, обаче взеха 1700 евро общо. Другото до 1700 - съдебни разноски, не знам какво си още и ги пуснаха в 12:30-1:00 часа нощес. 6 часа са ги държали с белезници, тука са ги били - на КПП-то са ги били. На единия телефонът му го няма - изчезнал. Камери имало, щели да правят проучване... Общо 1700 евро платихме снощи с председателя на "Възраждане", лично там в полицията в Крива паланка“у каза адвокатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
8
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Копейкин там ли беше :)))
123
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох "Възраждане" и ми стана ясна работата. Костадинов и македонските олигооофрени няма да успеят да запалят война, колкото и да опитват. Александър е елинизиран тракиец, Кирил и Методий са българи, Самуил е българин, Гоце Делчев е българин. Македония преди 44-та е българска. Точка.
122
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой по руските провокатори.
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пращаме македонските граничари за първите космонавти с еднопосочен билет и сите са доволне
120
3
 
5
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
Годината 1988.Прекосил нелегално границата с ТИР и чакам визата си за САЩ в бежанския лагер на врьх ,,Авала",пансион ,,Београд" и правя пьтуване до Скопие да видя моите албански помагачи,осигурили бягството...Обменям валута в банката и при вида на зеления вьтрешен бг паспорт тоя на гишето сопнато ме пита: ти бугарин ли си бре?!Когато му отврьщам,че сьм турчин ме отвежда на улицата и ме почерпва с плескавица и нещо като лимонада!Никога няма да го забравя!
119
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абсолютни провокатори от русо-фашиската организация ***
118
1
 
4
 
! Отговори
Кръст П.М. преди 1 година
Щом толкова цените съда в Страсбург, то трябва да приложите поне едно от 16-те, които получиха македонците.
117
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо е виновен да ни се качат на главите. Обещаваше им като на сватба, самолетни линии и те започнаха да наглеят
116
6
 
11
 
! Отговори
Петър Младенов преди 1 година
Незабавно да се заведе дело срещу РСМ в Страсбург! Нека тези 1700 евро да им излязат през носа в десеторен размер!
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сюлейман паша . . .На последното преброяване Северна Македония е колкото София и той ще ми говори колко били българите ... В Скопие е пълно с албански знамена по къщите и макетата не смеят да минават реката.
114
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от Възраждане бяха нарушители на границата и нападнаха жена полицай
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ОФчо . . .Вярно си такъв. Каква е ползата на Албания да не могат да влязат и те в ЕС , заради РСМ.Даже по едно време заплашиха, че искат отделяне от тях.Виж сърбите много добре знаят, че ЕС няма да видят скоро и не искат да останат единствените от Балканите зад оградата.
112
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах видеото в 24 часа на Ангел Георгиев депутат от Възраждане- чиста провокация. Един дъртак се разкрещя, привлече внимание на предварително подготвените, излязоха македонските полицаи пред тях да пазят границата, а посредата красива жена полицай. Вижда се как наще посягат и ги прибраха със заплашителен тон в стаичката "Одма на земята"
111
4
 
9
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Никаква Сърбия не "играе", бе!!!! Албанците под протектората на Щатите дърпат конците у мАкедонията! Това е игра "на дълго". Спомнете си как Сърбия загуби Косово, това ще се случи и с Македония максимум в рамките на 20 години!!!! Колко от вас знаят къде се намира най-голямата Военна База на САЩ в Европа????? В Косово!!!!!! Базата "Бондстийл"!!!
110
10
 
6
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
Проблема ви е,че изчезвате като народ и нали сте се самообявили за супермените,арийците на света та затова сте се заели да приобщите и асимилирате де що видите на пьтя.По рано това бяха роми,помаци,турци а сега опряхте и до македонците!Помним и случаите,кога културния ви министьр ходеше по албанските планини и паланки да тьрси бьлгари арийци!Претьрсихте и бесарабия и молдова! Боже,каква мька е да си бьлгарин!
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който много плаче относно поведението на българските власти на територията на днешната РСМ по времето на Втората световна война, нека първо да се поинтересува какви инвестиции са били направени там от Царство Българлия с парите на българските данъкоплатци. Аман от "мислители"! Какви аргументи използват? Основават се единствено на аптибългарската медийна пропаганда. Дори средноинтелигентен гимназист би се опитал критично да анализира онова, което се опитват да му внушат под сръбски и руски диктат
108
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния планиран цирк от партия Възраждане :) хора не се хващайте :)
107
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А щом са били от Възраждане малко им е било :)
106
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 96 преди 1 година
Не, не си прав и нищо не си разбрал от онова, което е написал по-долу 73. Седни и почети малко история, за битки и въстания на македонска територия от 15-и век та чак до Илинденското въстание. После разсъжсдавай кой къде как е вилнял. В момента отношенията между Турция и РСМ не са обтегнати, защото нямате обща граница. Ако имахте такава, периодично щеше да бъде поставян тук и там въпросът за турците и мюсюлманите изобщо, населяващи Македония и за аргументи относно евентуална тяхна автономия.
105
8
 
6
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
Организирана акция на Възраждане. Добре са ги били