Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници

Адвокатът: Единият е със счупен нос, двама са със синини
5 фев 2023 14:52, Елка Василева
194
Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници
Снимка: архив, БГНЕС

Задържаните на македонския пункт "Деве баир" трима българи са държани 6 часа под белезници, били бити, разказа адвокатът им.

Още по темата
Тримата са се намирали в полицията в Крива паланка.

Те са освободени след полунощ, като са заплатили общо 1 700 евро със съдебните разноски, разказа адвокатът им, който има кантора  в Кюстендил. Двама от тях са и бити, добави той.

Адвокатът на тримата задържани, които са от партия "Възраждане", на два пъти ходил до Крива паланка като техен защитник. Те са били освободени след полунощ и се прибрали след 1:00 ч. през ГКПП - Гюешево, като е трябвало да заплатят 1700 евро общо - по 300 евро глоба на човек и 800 евро разноски по делото.

Забранено им е да влизат в Северна Македония за срок от 3 години.

Адвокатът им разказа: "И двамата бяха сини... Георгиев беше явно със счупен нос. Казах им да отидат да си извадят медицинско. Окото - синьо, другите двама нямаха много по лицето синини... Значи, по 300 евро, обаче взеха 1700 евро общо. Другото до 1700 - съдебни разноски, не знам какво си още и ги пуснаха в 12:30-1:00 часа нощес. 6 часа са ги държали с белезници, тука са ги били - на КПП-то са ги били. На единия телефонът му го няма - изчезнал. Камери имало, щели да правят проучване... Общо 1700 евро платихме снощи с председателя на "Възраждане", лично там в полицията в Крива паланка“у каза адвокатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
10
 
! Отговори
Ж.П преди 1 година
Къде са националистите, които спряха възрастната жена на турската граница? Нямате ли топки за Макетета? Хахаха
83
4
 
6
 
! Отговори
и кикито мълчи преди 1 година
дето им се наттяягаше на мк за ес и половиния му мандат мина с техните лакардии
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако им спрем износа на ток и газ ще се озъбят. Както и всички генератори от Европа ги пратика в Украйна, ще идват да си зареждат телефоните на нашето КПП
81
2
 
8
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
До Анонимен 79..... Ами за да не задаваш глупави въпроси прочети малко за историята през този период. По това време Македония като държава юридически НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА .
80
2
 
9
 
! Отговори
до 79 преди 1 година
Няма такова нещо като "македонска земя". Има области на България като Мизия, Тракия, Македония. Така че не ви знам турците къде сте присъствали при все, че сте с това название от 20-ти век насам. А макета и с гърците не се разбират, трябва тия да се изолират на макс от всички страни на Балканите, не заслужават нищо!
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Коепйкин. Спечели още депутати и бетонира ветото за северняците.Ще задминат Турция по чакана на вратата . Турция са в преговори от 35 години
78
4
 
13
 
! Отговори
1 преди 1 година
Охрид си е Българска земя , това е ясно, 41-44 година нашата армия е посрещната с цвята там,както и Цар Борис . Там вилняха сърбите-посърбваха и трепеха българи в СФРЮ-това е .
77
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бити са между двете граници
76
1
 
1
 
! Отговори
Ентелигенцията преди 1 година
До 79 - вие защо не се разбирате с турците в Турция? Ние сее разбираме с тях повече от вас.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това турско име на КПП-то трябва да се смени!
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна МЪкедония все още купува руски газ , който минава през България. Тези неблагодарници да останат и без ток и без газ до пролетта.
73
7
 
4
 
! Отговори
Ентелигенцията преди 1 година
Спрете се вече, 3 статии за половин ден. Разбрахме, че са ги пляскали. Утре кажете в народното събрание какви бисери ще изръсят по тази тема
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една трета от тока в Македония е от България , да им се спре износа , не само на КПП-то ще стоят на студено и тъмно.
71
2
 
3
 
! Отговори
До Асан преди 1 година
ВМРО-великомъченик на ръба на оцеляването!
70
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,и аз да задам подобен вьпрос като тоя по долу: да,векове наред в миналото турците сме присьствали на македонската земя,но защо в момента отношенията ни са отлични и нямаме проблеми с Македония?!Защо само вие,бьлгарите имате проблеми с тях,а?Случайно не сте ли вилнели по тия земи по време на бг окупация през 1941-44 г.,а?
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво да се забравя. Вие искате да влизате в ЕС , не ние... Нямате ток, ОК няма ЕС
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
другия път да не ходят където не ги канят, в чужда къща да чупиш стойки лошо свършва ама нали са *** *** и се тупа у влакнестите гърди
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същите комунисти, които създадоха македония, сега децата им от възраждане искат да запалят война между България и македония, защото малко им е кръвта в Украйна, искат още кръв, а българския селянин подсмърча и не разбира.
66
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Abe i Blgarskita GKPP ta beha bez tok do predi nekoja godina kugato se hodese na groba na Jane Sandanski i vrstahte stotici i hiljadi hora nadzat ponekoga i s sila , ama tova se zabravi nali
65
1
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
"Чудесна" атестация за приемане на РСМ в ЕС !!! Ако съседите, които се представят като "македонци" се бяха държали така в Турция, вече щяха да пътуват за Диарбекир. Турците такива-онакива, но само два пъти в историята чужд държавен глава е признавал българската етническа територия в реалните й параметри и е подписвал официален документ, където това изрично се посочва - турският султан, който подписва фермана за независима българска църква през 1870 г. и германското правителство по времето на ВСВ