Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници

Адвокатът: Единият е със счупен нос, двама са със синини
5 фев 2023 14:52, Елка Василева
194
Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници
Снимка: архив, БГНЕС

Задържаните на македонския пункт "Деве баир" трима българи са държани 6 часа под белезници, били бити, разказа адвокатът им.

Още по темата
Тримата са се намирали в полицията в Крива паланка.

Те са освободени след полунощ, като са заплатили общо 1 700 евро със съдебните разноски, разказа адвокатът им, който има кантора  в Кюстендил. Двама от тях са и бити, добави той.

Адвокатът на тримата задържани, които са от партия "Възраждане", на два пъти ходил до Крива паланка като техен защитник. Те са били освободени след полунощ и се прибрали след 1:00 ч. през ГКПП - Гюешево, като е трябвало да заплатят 1700 евро общо - по 300 евро глоба на човек и 800 евро разноски по делото.

Забранено им е да влизат в Северна Македония за срок от 3 години.

Адвокатът им разказа: "И двамата бяха сини... Георгиев беше явно със счупен нос. Казах им да отидат да си извадят медицинско. Окото - синьо, другите двама нямаха много по лицето синини... Значи, по 300 евро, обаче взеха 1700 евро общо. Другото до 1700 - съдебни разноски, не знам какво си още и ги пуснаха в 12:30-1:00 часа нощес. 6 часа са ги държали с белезници, тука са ги били - на КПП-то са ги били. На единия телефонът му го няма - изчезнал. Камери имало, щели да правят проучване... Общо 1700 евро платихме снощи с председателя на "Възраждане", лично там в полицията в Крива паланка“у каза адвокатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако можеше нашият Богдан Филов и Цар Борис да видят този резил--българи да казват, че са македонци, в гроба ще се обърнат , да наложат вето на Охрид
103
4
 
11
 
! Отговори
Нон-грата преди 1 година
Македонския посланник в България да бъде изгонен незабавно , границата с Македония затворена !
102
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от Възраждане скочиха на македонско девойче полицай и ги прибраха одма в стаичката
101
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината , че техните политици са на заплата в Белград, а пък Сърбия не искат РСМ да влязат в ЕС преди тях. И на децата им е ясно, че Сърбия и след 10 години няма да е в ЕС , ако не признае Косово
100
8
 
8
 
! Отговори
Ss преди 1 година
Колко трябва да си *** да ходиш в друга държава и да се правиш на интересен на полицаите?
99
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах видеото в 24 часа на Ангел Георгиев депутат от Възраждане- чиста провокация
98
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 78, преди 1 година
който пита дали случайно не сме вилняли в Македония през преиода 1941-1944 г. Имало е негодници, които са си позволявали своеволия, но просръбската пропаганда неправомерно раздува подобни случаи и ги представя като масова практика. Ти се поинтересувай как са били третирани от страна сръбските шовинисти през последните 200 години онези хора с българско самосъзнание, които са живяли в Македония. Безобразията на някои български деребеи бледнеят пред жестокостите на сърбите, прилагани в масов мащаб.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно , че отидоха на вечеря в Солун с правителствения самолет, а Лена после каза, че много се чакало по границите и затова не било добре да пътуват 250 км с автомобил. Пълна Промяна
96
7
 
4
 
! Отговори
иzраждане забрана преди 1 година
На въzzрожденците боя им е малко. В пандиза и там ше се научат да не налитат на полицаи
95
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 89: ,,...няма т.н. македонска земя" С тоя надменен национализьм и шовинизьм без никакво покритие в главите от времето на чобанина от правец вие сте на пьт да загубите и малкото,останало в рьцете ви!Набийте си в кратуните,че никой не ще да е част от измисления ви народ и измислената ви история!Да живее Македония!
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо , ако беше още премиер, щеше да качи в самолета Ленчето и да литнат до Скопие. Така ходиха до Солун на разходка.
93
2
 
10
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
А Киро македонеца де е??? Нещо самолетът му пикира преждевременно!
92
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой по руските провокатори
91
2
 
7
 
! Отговори
Не е добре преди 1 година
...да изнасяме ток , има и други желаещи!! Ние подаваме ръка, те ни хапят като озверели п.се.та! Пфу!
90
1
 
8
 
! Отговори
Провокатори преди 1 година
В началото на видео, публикувано от Георгиев във фейсбук, той показва наредените коли, които с часове чакат да преминат границата. Някои от тях се опитват да обърнат. По-късно се чува как мъж крещи срещу граничарите. "Защо го вкарахте вътре? Защо го правите това?", крещи мъжът срещу граничарите. "Защо го вкарахте вътре? Защо го правите това?", крещи мъжът срещу граничарите.
89
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков защо не отиде да поднесе цветя, нали си направи самолетна линия , която финансира с милиони от българския бюджет. А забравих, всичкото беше чудо за 3 месеца.Оказа се , че пътуват по 3 човека в самолета
88
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата са ги били защото са разпознали, че тия са рубладжии и копейкаджии. И са ги бушонирали, така както би постъпил с такива майцепродавци всеки българин. Това е доказателство, че българи и македонци сме едно цяло и сме изправени срещу руските поцелуйковци!
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ако стане някой авария и спре газът за РСМ , заедно с тока който изнасяме, дали ще имат ток до април
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недей дава безсмислен глупав пример с Турция!! Никого в Турция не пращат в Диарбекир за принадлежност или убеждение в нещо! Т-ция е по демократична от бг,кьдето малцинствата са все още асимилирани,безправни и непризнавани!Цялата ви демокрация е само на хартия!Македонците са прави да ви презират,защото помнят деянията ви на тяхна земя!Не сьм ли прав?!
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тримата са осъдени на парични глоби от по 300 евро и са с временна забрана да влизат в страната. Платената в съда в Крива паланка сума е общо 1700 евро, заедно с разноските, каза Миланов. Той посочи, че парите са били осигурени от председателя на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.За физическото насилие потвърди и бившият депутат Ангел Георгиев. По думите му той е бил сред тримата задържани от македонската полиция.