Не пуснаха евродепутата Андрей Ковачев в РМС, имало забрана за него

Поне още четирима българи са върнати на границата
70
Не пуснаха евродепутата Андрей Ковачев в РМС, имало забрана за него
Снимка: БГНЕС

Македонската гранична полиция не допусна влизането в страната на българския евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев - зам.-председател на ЕНП, както и на Милен Врабевски, и още трима българи, предаде БГНЕС.

Всички те, както всяка година на 6 май, са пътували за участие в заупокойната панихида на българското военно гробище в Ново село, Струмица.

Още по темата

"За съжаление, не беше позволено да отидем на традиционното отбелязване на Гергьовден на Ново село, Струмица. Вече повече от 10 г. на Гергьовден отивам в Ново село, Македония, на нашето българско военно гробище. Тази година също тръгнах натам, и за голямо мое учудване и ужас нас не ни пуснаха с обяснението, че това е тяхно решение да не ни пуснат, но никой не ни обясни с какви мотиви. Имаме постановление, с което аз, Милен Врабевски, и още трима души, бяхме върнати от КПП-то", каза пред БГНЕС евродепутатът Андрей Ковачев.

На въпрос на БГНЕС как трябва да се тълкува този акт от страна на РСМ към депутат от Европейския парламент в контекста на пътя на РСМ към ЕС, Ковачев коментира, че е "изключително учуден". "Само преди няколко дни съм се срещна с външния министър Буяр Османи, ние, партия ГЕРБ и лидерът й Бойко Борисов правим всичко възможно да се освободи пътя на РСМ напред, и да преодолеем тези неща за напред. Затова случката е абсолютно неясна за мен, това е инерция от миналото, инерция в техните служби, защото тяхната служба за безопасност спуска списъците с хора, които са нежелани да влизат в Македония. И това е въпреки че на политическо ниво ние не би трябвало да имаме никакъв проблем, особено пък за такова нещо като отбелязването на Гергьовден и паметта на падналите за Отечеството", добави Ковачев.

Недопускането в РСМ се случва за първи път на Ковачев. "Никога, никога не е имало никакъв проблем, абсолютно за първи път се случва - всяка година отиваме там, винаги е било много тържествено честването. То и тази година ще бъде - с македонското, с българското знаме, с отслужване на заупокойна литургия от Струмишкият митрополит Наум, с военните аташета, акредитирани в РСМ, - много официално и хубаво честване, което, за съжаление, няма да присъстваме. Организаторът на честването д-р Милен Врабевски, също не беше допуснат", допълни Ковачев.

Този акт е срещу интересите на самата Република Северна Македония, в момента в ЕП се дебатира Докладът за РСМ, и затова е нелогично недопускането на членове на ЕП в страната, заключи Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Хайде по-спокойно преди 11 месеца
До Бунгарникакъв наш не си ти... ходи си в селото там в северната ни съседка и не се пиши за българин, защото отдалече се вижда, че никакъв не си... измислени жертви и чужда територия, още малко запей като тях - фашисти сме... боже събери си вересиите, че замириса
59
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 11 месеца
До Имеи най-смешното е, че пишат на шльокавица ... гледаш го - все едно дете написало смс на майка си през телефона, всичко му разбираш на тоз език, дори гугълпреводачът не го разпознава като чужд, че да ти предложи превод...пък те - нов език имали, отделен бил :) така както мрази бивш, никой враг не може да те мрази... затова така ни мразят СЕВЕРНОмакедонците (моля не забравяйте посоката, гърците толкова се стараха за това, за разлика от нас )
58
0
 
1
 
! Отговори
Нещо си в грешка преди 11 месеца
До БунгарПърво няма държава Македония.Второ, кой кого плюе това е без значение, щом има правила и закони. Те искат да членуват в ЕС, в който свободно преминават хора и стоки, независимо кой кого плюе. Да си седят на село и да се сърдят, като се чувстват плюти, но после да не ни извиват ръцете чрез някакъв жабар да си вдигаме ветото... подпис от нас ще видят през крив макарон, ако зависеше от народа, а не от тези продажници, нашите политици които гонят..намерили кой да изгонят.
57
1
 
1
 
! Отговори
Бунгар преди 11 месеца
И правилно са постъпили.Не може непрекъснато да плюеш по Македониа и да очакваш да те посрещнат с отворени обятия. Нашите посещения са си жива провокация,и след това обвиняваме Македониа.Ставаме смешни с мераците си да препикаваме чужда територия.Гробове на безмислено дадени жертви на чужда теротория си е наш проблем,че и паметници сме построили.На какво отгоре?
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мирише на ***,затова не са го пуснали
55
0
 
1
 
! Отговори
Американец преди 11 месеца
До Име-Американците също са британци, ама изопачават английския.
54
3
 
2
 
! Отговори
Име преди 11 месеца
Македонците са странни - българи са и говорят нормално езика ни, но го изкълчват, до безкрайност.
53
6
 
3
 
! Отговори
УМЕН преди 11 месеца
Ковачев е малкото умни политици в БГ!
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има маке ДС и не ги пуска щом им кажат от ЦРУ. Там са албани вече и се ислямизира. Искат да влезнат в Турция.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
рмс - районът на маймунските сърбе. правилно е заглавието
50
2
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 11 месеца
Че те са си там точно Работнически младежки съюз. То това не е държава, а си е точно съюз на психари. Вече не са млади точно и говорят албански, че им е официален език.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ето го убиеца на изкуствения интелект . На снимката имаме един естествен бот . Скъпоплатен натисквач на копчета - дупитат . Евродупитат за два милиона лева за пет години . Защо този кърлеж да го пускат където и да е ?
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе, пичовете журналисти - от поне 4 часа ви виси сбърканото заглавие. Не е РМС (Работнически младежки съюз, предшественик на ДКМС), а РСМ - Република Северна Македония. Поне 3-*** ви написаха в коментарите. Препихте ли на Гергьовден отрано?
47
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 11 месеца
breeeeiii
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на макетата! Показаха на предателите български начело с този ***,които вдигнаха ветото по заповед на западните си господари,че предателите никой не ги сайдисва за нищо,дори и скапаните македонци! На всички,които предадоха националните интереси на БЪЛГАРИЯ хак да им е тази гавра и дано се продънят в дън земя !!! А този нищожник да иде да се жалва на Макрон! Гаранция Франция,че ще му покаже от трите най-дългото!!!
45
5
 
7
 
! Отговори
анонимен64264 преди 11 месеца
не знам какво още се занимаваме с тези катили ,тия въобще не заслужават нашето внимание ,за тях само яко ембарго от наша страна,толкова много им помагахме ,а те винаги против нас ,*** мръсни и гнусни
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тленните останки на Гоцев Делчев трябва да се върнат в България!
43
0
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 11 месеца
Статията омаловажава случката, а всъщност случилото се е много показателно за отношението на македоновците към България. Токвеновата партия правела всичко възможно да се освободял пътя им напред, а трябва да е точно обратното.
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е един от най-противните хора родени в България.Врабески е същия противен тип.Кога ще направят проверка Българските институции от къде притежава толкова много пари?
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А Тошко Йорданов и Слави Трифонов кога ще ходят в Македония? И те няма да влезнат там,както и Джамбаски и Каракачанов.Всички Руски патриоти имат забрана за Македония.