Ковачевски: Този път сами се блокираме за ЕС

Сега ветото е наше, заяви той
22 юни 2023 07:57, Александър Попов
41
Ковачевски: Този път сами се блокираме за ЕС
Снимка: БГНЕС

В момента ветото е наше, вътрешно. Сами се блокираме по пътя на евроинтеграцията, каза македонският премиер Димитър Ковачевски.

"Сроковете са много ясно разписани от закона. Предложенията за промени в Конституцията ще бъдат предоставени на правителството от страна на Министерството на правосъдието. В момента то се намира при експертите. След това ще бъде изпратено в Народното събрание, в Конституционната комисия, която се ръководи от председателя на парламента", каза Ковачевски, цитиран от БГНЕС.

Той уточни, че след това, съгласно законовите разпоредби и политическата воля, ще бъде организирано приемането на поправките в Конституцията.

"Това трябва да стане, защото е по-добре за Македония. Тя не трябва да бъде блокирана отвътре. Ако до сега имаше блокада на Македония отвън, сега за първи път тя е отвътре. Аз съм убеден, че от 120 депутати в парламента огромното мнозинство от тях са за еворинтеграцията на страната, независимо от честата промяна в позицията на ВМРО-ДПМНЕ", подчерта Ковачевски и изрази убеждението, че "този процес няма да спре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Димитър Ковачевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
6
 
! Отговори
Тон преди 10 месеца
Като влезете в ЕС.ще останете без история,икономика, здравеопазване ,и селско стопанство ще бъдете напълно зависими,националност и традиции ще изчезнат македонският флаг ще бъде презрян,това и много други благини от EU хунтата!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След декларацията от Бундестага,от какво се страхуват още?Признаха им идентитетот,но сега трябва и да го намерят.Без това,винаги ще се лутат като кокошка без глава и Б-комплекс.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо не са прогледнали.Това е номер за електората,да надиграят опозицията,и да ги поставят в оправдателен режим.Всичко си е по старому.Пропагандата и истерията си продължават и има обвинения между власт и опозиция,кой е виновен за да стигнат до това положение.
26
1
 
7
 
! Отговори
преди 10 месеца
Всичко е игра на думи.След истерията ,която направиха срещу българите,сега се чудят,как да се измъкнат сухи от водата.Власт,институции,медии,опозиция,малцинства,всичко беше впрегнато срещу българите в степен на непоносимост,а сега искат да убедят същите за вписването на българите.Пак лъжат и за това,че само да ги впищат,и няма други изисквания,а е точно обратното.Сами са влезли в филма на омразата и се въртят като пумпали.Да си сърбат попарата северномакедонска.
25
1
 
4
 
! Отговори
Дони преди 10 месеца
Я, за два дни две макета срещам прогледнали. Чи и иното премьер...
24
0
 
4
 
! Отговори
Клатикурчо преди 10 месеца
А, шукер, сети се Мара да се побара! *** семселета...
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютно.Но явно всичко е като в Сърбия.И там са т. мултуетническа държава.Ако направят това дето казваш ще е по български и няма да хареса на скопските ***.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия не се сещат просто да махнат всички народности както е в Българската конституция и така да изравнят правата на всички граждани.
21
3
 
10
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Всичко македонско е създадено от комунистите! Не го казвам аз, ето: https://youtube/watch?v=K1Kv_KP7fow&ab_channel=Sportal.bg
20
5
 
20
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
А бе, македонци, вижте съседите ви хървати колко са добре в ЕС, за разлика от нас - и ние сме с вътрешните си проблеми - значи проблемът е в политиците, в елита, както и в платените руски медии, които ви / ни зомбират! Всички сме хора, дайте да се разбираме поне, ако не да се обичаме като братя!!!!
19
2
 
25
 
! Отговори
expert преди 10 месеца
Аве бугарите са виновни и тва е ....просръбското малоумие си е на ниво.....все пак Югославия е успяла да заличи мисловната дейност по тези земи....
18
1
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 10 месеца
Кричим назад ЗАРАДИ НАС СИ, ТОЕСТ ПАК ВЪТРЕШЕН ПРОБЛЕМ НА НАШИТЕ СИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО КРАДАТ КАТО НЕВИДЕЛИ!!! ВИЖТЕ ИМ ИМОТИТЕ, ДАНС, И ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ СА ОТ ЗАПЛАТИ?!? ЛЕСНО Е.
17
2
 
26
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
И какво ще ви стане, ако впишете И българите в конституцията? ! НАЛИ УЖ СТЕ РАЗЛИЧНИ ОТ ТЯХ?! Ами впишете ги, нормално е. Всичките ни съседни са вписани в конституцията, освен българите. Значи, има нещо изкривено във вашите разбирания.
16
3
 
25
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 10 месеца
Най-голямото доказателство за българската ви народност е, че сами се пазите да не излезете от казана. Браво! Българи сте!
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преоблема беше един и същ през цялото време. Искането българите да се впишат в конституцията ви като малцинство. Досега го наричахте външен, сега осъзнахте, че си е ваш вътрешен.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква хубава новина! Накрая с нещо и сами да сме си полезни.
13
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аре не плачете. По-добре сте от нас, дето се насадихме в ЕС като майски рози. Да не мислите, че е огромно щастие да си в ЕС и НАТО. Още не сме забелязали някакъв напредък. Напротив крачим назад с широки крачки. Така, че не се натискайте.
12
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като Царство България освободи българите от Османската Империя от Банско до Кавала до Одрин , Солун ,Охрид , Прищина,Ниш до Албанската граница, Руската империя си внедри шпиони в Царство България . И така дядото на Н. Вапцаров в Банско, работи за руските шпионите. А малкия Вапцаров казва" мале от днес сом македонец , а племенницата казва, а мале аз сега, каква съм"
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
18 "Северномакедонец" и гей не се лекуват.
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки в РСМ вижда от къде идва влиянието и съботажа. Но не му се занимава с руската и сръбска конспирация. А тя е навсякъде в печата в търговията ,външната политика , училището. За босненци,хървати,черногорци , словенци е друго . Те открито ги наритаха и вече са забравили руското и сръбско влияние . Живота им е друг на истински европейци