Жега в Гърция - до 39-40 градуса тази седмица

Горещата вълна от сряда ще продължи 4-5 дни
10 юли 2023 13:39, Елка Василева
20
Жега в Гърция - до 39-40 градуса тази седмица
Снимка: архив, БГНЕС

Първата гореща вълна за сезона се очаква тази седмица в Гърция, съобщава в. "Катимерини".

Националната метеорологична обсерватория съобщи, че горещ въздух от Северна Африка ще започне да прониква в Гърция от сряда и ще тласне живака в термометрите до 39-40 градуса по Целзий.

За днес и утре се очакват температури от около 34-35 градуса, а на някои места и до 37-38 градуса. Вятърът ще бъде умерен – от трета-пета степен по скалата на Бофорт.

Горещата вълна, която се очаква да обхване континентална Гърция от сряда, ще продължи 4-5 дни, информира "Катимерини". (БТА, София Георгиева)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гръцките кви крафт бутикови бири имат, ама струуат паре мамини, от едни мини цехчета ги вадят. Алфата, митос и фикса ряпа да ядат.
17
0
 
1
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 10 месеца
Разумните българи ходят в Турция и Гърция на море.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От кога и къде е тази снимка- спокойствие, свободна зона, чисто море, пясъчен плаж ?
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Петровските жеги около 29.06 и 12.07 са открай време. Тази година няма да е по- различно, дори ще е по- поносимо.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Търсят обръщачи за изгорелите.
13
1
 
3
 
! Отговори
до Токмаков преди 10 месеца
За полуостров Света гора и Великата лавра все нещо трябва да си чувал .... мен лично винаги ме е било яд че този терен със Солун е Гръцки ,а много българи са живяли там ама на ! Там си е ривиера , а сиртакитата имат хиляда километра камъняци ама някои са облагородени същото е и за островите облагородени са ! Жегите им са отвратителни, но във водата се вижда дъното кристал е А нашето море е отврат ние можем да имаме само оня гадния туризъм със пияните младежи дошли конкретно за мадами и ..
12
9
 
7
 
! Отговори
Токмаков преди 10 месеца
До АнонименГорещниците са трите последни дни на юли. Времето е по хладно от нормалното за юли. Лято е. Пий си бирата и не се кахъри. А Гърция си е мизерия. Задух плажове с камънаци и липса на прохлада .Едно дръвче няма. Пустиняк. Не знам кво им харесват. Най мизерната страна в ЕС.
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми нашето си е по- убаво. Бех на гръцкото море, каманаци в морето, голи чукари, море като езеро, нема повей, нема вълна, жега, мръсотиите на целия Кавал право в морето, пълно с българи, румънци, сърби и всеки псува на роден език. Па но и тука е така, само, че морето е баш море.
10
1
 
14
 
! Отговори
Пълни гуши преди 10 месеца
Всеки ден се бълват статии колко е страшно на гръцкото Черноморие , българските мутри са поели платена кампания заедно медиите да върнат почиващите на нашето море, но с тези цени и услуги и с всичкия бетон, трябва да напишат статия как Егейско море е радиоактивно и ще ни вкарат в международен конфликт само и само да си карат бентлита и да шмъркат белия си прах
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В момента е по-подходящо да се отиде на море в Полша и Латвия, отколкото в Гърция. температурите там сега са много по-приятни. :)
8
3
 
1
 
! Отговори
Дучеф преди 10 месеца
Да ги отмъкне жегата на нашето море няма хора и си е супер:)
7
0
 
3
 
! Отговори
Ми...нормално! преди 10 месеца
Лято е!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През тази седмица са т.н. Горещници. Хиляди години е било горещо. Петровден е.
5
1
 
19
 
! Отговори
Хахах преди 10 месеца
Топло било, а хората се редят на ГКПП с Гърция, а не на пътя към Бургас, що така ве
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И в някои части на България ще е толкова, даже и по-топло от тези обявени температури. Като цяло обаче България има много по-добър климат от Гърция, има повече зеленина. На Пелопонес има кактуси свободнорастящи навън, не в саксии и е някакво сухо и каменисто. Централна и цеверна Гърция са по-зелени. В Аспровалта град на морето го дават и там 40 градуса, това не е време за море. Нашето море въпреки кусурите си има и един голям плюс пред Гърция и това е климата, няма такава мараня по нешето
3
2
 
22
 
! Отговори
до 3 преди 10 месеца
Тоя не може правилно името на Хайнекен да напише, седнал да плямпа колко зле била една от най-добрите бири на света- Митос.
2
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Единственото по-хубаво в България от Гърция на море е бирата - те си държат на техните марки гадна гръцка бира а алтернативата в най-добрия случай е амстел или голям хайникен.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
лажат ни!новиат световен рет иска дани направи роби на богатити.кови беши лажа сега лажат за температурити.сас 5жи искат да ни контролирват да има контрол нат масиси а масата е свещштенна за балагаринат и никои нияма право да мусе барка докато тои иаде!!!!!!!!!!!!!111111111111