Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала

35-годишен бе арестуван и освободен за деянието
144
Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала
Снимка: БГНЕС

Посолството на България в Атина осъди поведението на българина, който бе задържан в Кавала, след като свалил гръцкото знаме на пристанището в северния гръцки град.

Поведението на въпросното лице по време на престоя му в Кавала на 4 и 5 август т.г. е абсолютно неприемливо и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция, както и в контекста на членството на нашите две съседни и приятелски страни в Европейския съюз, заявяват от българското посолство в Атина в коментар за гръцката агенция АНА-МПА, изпратен от посолството до БТА.

Гръцки медии съобщиха вчера, че на пристанището на Кавала е бил задържан 35-годишен българин, след като свалил гръцкото знаме, издигайки българско знаме и крещейки: "Това е България".

От посолството уточняват в коментара, че лицето е било задържано от гръцката полиция веднага след извършването на незаконното му действие на пристанището в Кавала.

След неговото задържане и разпит от полицията, то е било освободено от наблюдаващия прокурор при ясно определени условия. Нарушавайки тези условия, лицето е отпътувало с автомобил в посока България. На ГКПП Илинден-Ексохи лицето е било задържано от българските полицейски органи. След като му е проведен разпит от полицията, лицето е било освободено в условията на евентуални последващи полицейски или съдебни процедури, посочват от посолството.

Лицето има предишна присъда в България за управление на автомобил след употреба на алкохол, допълват от българското посолство в Атина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 месеца
Българските...земи под гръцка власт са...процъффтели. Ще...благодарим на цар Фердинант,който на времето им ги...подари,като ни ги...върнат.
85
3
 
5
 
! Отговори
абе преди 9 месеца
поредния родолюбец , мдааа !
84
2
 
8
 
! Отговори
Мухахаха преди 9 месеца
България на 3 планети,Планета Пайнер едно две и три.
83
1
 
7
 
! Отговори
Комуняриии преди 9 месеца
Защо Б у л г а р Б у л г а р е цензурирано?!
82
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България на три морета.
81
2
 
5
 
! Отговори
ГанYO преди 9 месеца
Само е забравил да извика *** ***
80
6
 
4
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Българи в защита на чуждия флаг!
79
5
 
3
 
! Отговори
Ханко Брат преди 9 месеца
Славянството и православието е примамка за лузари
78
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кои са тези прословути славяни, които пишат на "славянската писменост", да чуя русофилчетата, или следва мълчанието на агнетата 3 :)))
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не е бил гражданин на Скопие тоя "родолюбец"?!?
76
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тука само психопати, цвета на нацията...хахахахаха :))) Славянството го е измислила немкинята Екатерина Велика през 18 век, Византия нема как да го измисли, понеже такова животно като славяни няма :))) Другото което е, че българската азбука се нарича славянска, а така наречените славяни пишат на латиница, освен българите и рашките, дори сърбите които ни мразят си пишат на латиница, знаят че това е наша писменост :)))
75
2
 
4
 
! Отговори
L. преди 9 месеца
Е, вие какво очаквахте - да каже "аферим, ашколсун, бравос"?
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И зеленски така казва за крим това е украйна , да ама украйна не е водила 69 години война с турция за този полуостров а русия
73
9
 
3
 
! Отговори
Булбаламтурк преди 9 месеца
Гърците са истинските Българи а сегашните българи са полуислямизирани полутурци..............В Беломорска Тракия още има благодарение на Гърция българи говорещи на майчин български език и изповядващи ИСЛЯМ а у нас се смятат за ТУРЦИ.............В миналото България жънеше успех след успех срещу Македонизма благодарение на Гърция а не на България!Бразилски ТВсериал и девойка каза:"Мамо,Тате,току що научих че имало още гърци а аз мислех че от векове са изчезнали" то ест и Посмъртен живот ще имат
72
9
 
7
 
! Отговори
трето преди 9 месеца
И трето:България е заобиколена от свои земи, навсякъде има българи, нищо , че самите българи бягат от тукашните политици и олигарси дето им видят очите.Няма значение, че сами сме си съсипали икономика, образование и здравеопазване, на нас ни дължи някой нещо.В историята никой не дължи както и в живота нищо.Българите са обградени от свои територии , колкото и турците, гърците,сърбите,германците, руснаците.
71
9
 
3
 
! Отговори
второ преди 9 месеца
Второ:Българите са си траки и не са дошли от другаде, славяните са измислени от Византия да ни лъже(нас все ни мамят), а оногундурите са просто някакви траки поели нанякъде и всъщност са си тука винаги.Българите се появяват едва в 10 век след сложен синтез на имперско християнство от Византия и няколко хана- царя, които налагат славянския, старобългарския език сред населението- процес сходен с този във Франция при кралете наложили католицизма и парижкия диалект навсякъде.Другото са племена,орди
70
6
 
9
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 9 месеца
А бе защо този сайт не публикува нищо за войната в Украйна. Преди имаше по 4-5 статии за украинското контранастъпление. Пишете , защото от вас се "информираме"!
69
10
 
4
 
! Отговори
първо преди 9 месеца
Да вземем богомиството.Окей, приемаме, че комунистите навремето искаха да се гордеем с едно такова антихристко - съответно анти феодално учение, както разбираха те историята на света.Но днес това добива чудовищни манипулативни измерения.30 години тук всякакви псеведоинтелигенти разсъждават как българите са в основата едва ли не на ренесанса и френската революция.Всъщност богомилството е манихейство и се родее с такива учения от Персия, днешният му вариант е дъновизма на Дънов.Но корена е в Перси
68
1
 
9
 
! Отговори
насадено преди 9 месеца
Нали може да ходи свободно на всякъде на бълканите до скоро до българската граница само с открит комунистически лист.
67
9
 
7
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Безгръбначни български политици(от всички партии)и политика.Нямаме държава.