Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала

35-годишен бе арестуван и освободен за деянието
144
Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала
Снимка: БГНЕС

Посолството на България в Атина осъди поведението на българина, който бе задържан в Кавала, след като свалил гръцкото знаме на пристанището в северния гръцки град.

Поведението на въпросното лице по време на престоя му в Кавала на 4 и 5 август т.г. е абсолютно неприемливо и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция, както и в контекста на членството на нашите две съседни и приятелски страни в Европейския съюз, заявяват от българското посолство в Атина в коментар за гръцката агенция АНА-МПА, изпратен от посолството до БТА.

Гръцки медии съобщиха вчера, че на пристанището на Кавала е бил задържан 35-годишен българин, след като свалил гръцкото знаме, издигайки българско знаме и крещейки: "Това е България".

От посолството уточняват в коментара, че лицето е било задържано от гръцката полиция веднага след извършването на незаконното му действие на пристанището в Кавала.

След неговото задържане и разпит от полицията, то е било освободено от наблюдаващия прокурор при ясно определени условия. Нарушавайки тези условия, лицето е отпътувало с автомобил в посока България. На ГКПП Илинден-Ексохи лицето е било задържано от българските полицейски органи. След като му е проведен разпит от полицията, лицето е било освободено в условията на евентуални последващи полицейски или съдебни процедури, посочват от посолството.

Лицето има предишна присъда в България за управление на автомобил след употреба на алкохол, допълват от българското посолство в Атина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ... Корумпиран слуга на Фердинан е и България губи бяло море и Добруджа
45
3
 
3
 
! Отговори
кирил петков преди 9 месеца
този варварин саботира идеята на свети господ д. пеевски за подмяна на националния празник с този акт! нашата коалиция пп-герб-дпс няма да го допусне!
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шовинизъм и национализъм в действие! Това прави фашизмът, реабилитиран и обновен като глобал фашизъм, либерал фашизъм. Световната война е неизбежна, шайката богоизбрани тласка света към самоунищожение...
43
7
 
4
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ... преди 9 месеца
СМАЧКА РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ В ДОБРУДЖА...... ХВАЛА НА ГЕРОЯ..!!
42
3
 
14
 
! Отговори
6 август 1945 преди 9 месеца
Бруталното убийство на стотици хиляди цивилни жители на Хирошима, които дори не са участвали във войната, е най-безчовечният акт, извършван някога от човек. Това дори не беше битка - просто масово изтребление на японски цивилни граждани, които бяха третирани като плъхове. Само нация без корени, без капка човечност в себе си, може да извърши такова зверство.
41
4
 
14
 
! Отговори
6ти август 1945 преди 9 месеца
Япония преди атомните бомби преживя над 70 ужасяващи американски бомбардировки над цивилно население(целенасочено, да сломят морала), много по-страшни от атомните. Бобмардировката над Токио е най-кървавата в историята. Японците изобщо не са се впечатлили от атомните бомби защото са знаели че САЩ нямат много такива бомби. Бомбите бяха пуснати не за Япония, ами за Русия, за да направят Сталин по сговорчив при преговорите. Япония се предаде не заради бомбите или САЩ, а след манджурската операция, където Русия разгроми Квантунската армия.
40
4
 
13
 
! Отговори
6ти август 1945 преди 9 месеца
Нито Кметът на Хирошима, нито премиерът на Япония днес в изявленията си не споменаха САЩ. Скоро ще обявят, че Русия е пуснала атомните бомби над Хирошима и Накасаки.
39
4
 
11
 
! Отговори
6ти август 1945 преди 9 месеца
Председателят на ООН Гутериш не назова страната, хвърлила бомбата над Хирошима. Генералният секретар на ООН Гутериш не спомена Съединените щати в речта си за бомбардировките над Хирошима.
38
11
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Както конницата на генерал Иван Колев нахлува в Румъния да върне български земи, така и този господин нахлува в Гърция и сваля чуждото знаме. Разликата е, че тогава мнозинството от хората са били българи-патриоти и са го подкрепяли, а сега са безродни атлантици и го хулят.
37
8
 
9
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Как няма България да се превърне в пустееща земя, след като се отказахме от благоденстващия, извънземен комунистически рай и два милиона избягаха на запад , и там работят и създават семейства!Кой е виновен, пак е виновен онзи гаден мръсен империализъм, който иска да ни точи ресурсите!Вие сте валат селяни прости България е една от най-корумпираните страни в света, и за това заслуга има БКП, която се оказа един работник на КПСС, и процесите след комунизма не са хаотични, а контролирани!Джанис!ЦРУ!
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става с визите за САЩ? След 30 години 6лизане на американски ***, българите могат ли свободно да пътуват без визи в САЩ както западноевропейците?
35
6
 
13
 
! Отговори
до Анонимен преди 9 месеца
""""""Единственият смелчага, който има куража да напомни на гърците истината - че Беломорието е българска земя""""" -------- Ами отиди да си я върнеш, бе, или чакаш да ти я върнат "доброволно"!? Я най-добре да ни върнат територията от врмето на цар Симеон, а!!!? Не става ли? Що тъй? Огледай се!!! Бг се превърна в пустееща плодородна земя с население около 6,5 Милиона от което 2,5 милиона е на възраст 50+, с най-ниска раждаемост в ЕС, но с най-висока смъртност и емиграция и процесът продължава..
34
11
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 9 месеца
А така, по заповед на посолството, издигането на Българско знаме на Български територии е осъдително! Но това не се отнася за две ЛГТБ знамена - украинското и това на ЕС !
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо няма информация за каквото и да е отбелязване на годишнината от трагедията в Хирошима? Не виждам никакъв материал някоя политическа или гражданска организация да е направила нещо по този повод. Ако не друго, можеше хора наизкуството да излязат на улицата и да припомнят какви низости са извършили побърканяците американци през 1945 г. Можеше и пред американското посоклство да им се покаже поне един плакат. Мълчанието е подлост и низост.
32
10
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
САМО ПУТИНИСТ БИ ГЛАСУВАЛ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ СЛЕД КАТО ГИ ВИДЯ КАКВИ СА АНТИНАЦИОНАЛИСТИ СЪС БРАНЕНЕТО НА СССР ПАМЕТНИКА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ОКУПАТОРКА!
31
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И все пак не трябва да забравяме факта, че СССР подари Беломорието на Гърция. Тоя същия пишман-патреот сигурно едновременно с това подкрепя руската агресия, така че всички допълнителни коментари са излишни.
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия ако разберат, че през 27 октомври 1912 Кавала "е освободен от османска власт от войводите на Македоно-одринското опълчение - Михаил Чаков, Пейо Яворов, Йонко Вапцаров и Христо Чернопеев сигурно и инфаркт ще получат. Това винаги го казвам - ами като не сте българи, направете си един ДНК тест да знаем поне какви сте. Че са мaloумHи - знаем вече. Но от кога Вапцаров стана грък? То какъв ли не го писаха - македонец, грък, ром. Само китаец още не е станал.
29
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
100% копейкаджия.
28
8
 
4
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Всички държави без Турция на Балканите са изкуствено създадени!Това е едно буре с барут както е Близкия Изток, просто замразени конфликти, след войните, които е въпрос на време да избухват!Но има един друг проблем, който ще се окаже смъртоносен капан за всички балкански страни, и за който се работи задкулисно и големите световни сили съвсем съзнателно контролират!Това е пълзящата ислямизация и албанизация на Балканите, и създаване на изкуствени държави като Косово и ,Босна и Херцеговина!Хю!ЦРУ!
27
9
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Един съвременен генерал Иван Колев. Факт.