Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала

35-годишен бе арестуван и освободен за деянието
144
Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала
Снимка: БГНЕС

Посолството на България в Атина осъди поведението на българина, който бе задържан в Кавала, след като свалил гръцкото знаме на пристанището в северния гръцки град.

Поведението на въпросното лице по време на престоя му в Кавала на 4 и 5 август т.г. е абсолютно неприемливо и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция, както и в контекста на членството на нашите две съседни и приятелски страни в Европейския съюз, заявяват от българското посолство в Атина в коментар за гръцката агенция АНА-МПА, изпратен от посолството до БТА.

Гръцки медии съобщиха вчера, че на пристанището на Кавала е бил задържан 35-годишен българин, след като свалил гръцкото знаме, издигайки българско знаме и крещейки: "Това е България".

От посолството уточняват в коментара, че лицето е било задържано от гръцката полиция веднага след извършването на незаконното му действие на пристанището в Кавала.

След неговото задържане и разпит от полицията, то е било освободено от наблюдаващия прокурор при ясно определени условия. Нарушавайки тези условия, лицето е отпътувало с автомобил в посока България. На ГКПП Илинден-Ексохи лицето е било задържано от българските полицейски органи. След като му е проведен разпит от полицията, лицето е било освободено в условията на евентуални последващи полицейски или съдебни процедури, посочват от посолството.

Лицето има предишна присъда в България за управление на автомобил след употреба на алкохол, допълват от българското посолство в Атина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе за кво ми е Кавала там е много жега и като прибавиш, че и влагата е голяма, щото е на море не се трае. В София, където е един от най-прохладните големи градове в България лятото вече идва в повече, та са ми притрявали маранясалите райони в Малакия.
105
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лицето е "възрожденец" страстен почитател на копейкин! Все пак като не е издигнал и руското знаме!
104
9
 
12
 
! Отговори
В интерес на преди 9 месеца
Истината - в ония части на Гърция, включително Солун, населението е предимно българско ! Поне такова е било според европейските етнически карти от 19-ти и началото на 20-ти век !
103
10
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Явно в посолството са настанени комунисти българомразци.
102
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много българомразци има в този форум.
101
8
 
7
 
! Отговори
Кравар преди 9 месеца
Поредният в-***-отен обожател на фю-ре-ра си Костадинчо Костадинчов .
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Там е било Българие
99
9
 
15
 
! Отговори
Не е излъгал преди 9 месеца
Това наистина е България, Българска земя, с предимно Българско население подло заграбена от гърците, докато доблестната Българска армия громи основните Турски сили край Одрин и в подстъпите на Цариград! Не случайно се пее Съюзници - разбойници в онази народна песен от Балканските войни....Ние ПОМНИМ!
98
6
 
12
 
! Отговори
СМЕХ... преди 9 месеца
НЕ БЪРКАЙТЕ ВЕЛИЧИЕТО НА ген.КОЛЕВ ---С ПЛАТЕНИТЕ ПРОСТОТИИ НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПИЯН ВЪШКАР И НЕГОДНИК!!!!...НЕКА ГРЕКО СИ СВЪРШИ РАБОТАТА И НАСИНИ МАЛКО ДИРНИКА НА НАШИЯ "ПАТРИОТАР" ТА ДА ПОМНИ КОГА Е ПРАВИЛ ПЛАТЕНИ ПРОСТАШКИ ПРОВОКАЦИИ В ЕС И ГЪРЦИЯ!!!!
97
5
 
13
 
! Отговори
СМЕХ...ЕЙ..СМЕХ преди 9 месеца
АДСКИ *** ПРОВОКАЦИЯ ОТ НАШИЧКИТЕ КОМ УНЯГИ...ЗАРАДИ ПРАЗНИТЕ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО И МАСОВОТО ЗАМИНАВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ ПО КУРОРТИТЕ НА ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ!НЕКА ГО ОТУПАТ НАШЕНЕЦА ТАМ ПО ВИЗАНТИЙСКИ ---ТА ДА СИ ЗАСЛУЖИ ПАРИТЕ ОТ ТАЯ НАГЛА ПРОСТОТИЯ....ХА,ХА,ХАААААААА
96
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много ясно,или е бил пиян или дрогиран,или и двете.Май скъпо ще му излезе двудневния престой в Кавала.Гърците не си поплюват.
95
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Па разбира се, долнопробните *** еничари, които ни управляват, ще гракнат в хор срещу българина. На тях и пилона в Рожен им се струваше кощунствен.
94
7
 
5
 
! Отговори
Истината преди 9 месеца
Кемал Ататюрк от 1921 спретнал на българския етнос Ново Потурчване продължаващо и през 2023 като близо 10 000 000 българи с рожден български език са потурчени 1921-2023 само защото изповядвали ИСЛЯМА а българите с кухи глави нищо незнаели...................... ФЕРДИНАНД САКСКОБУРГГОТСКИ е искал столицата на България да е Истанбул като си правели сметките за това заради. многобройните българи изповядващи исляма през периода от 1921 до 2023 откраднати ни и потурчени от Турция
93
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Неолибералите-глобалисти задминаха интернационалистите комунисти след 1944. А защо това "бг" посолство в Гърция не осъди гръцките власти, когато арестуваха преди няколко месеца група български туристи на лобното място на Гоце Делчев. Арестуваха ги и ги държаха цял ден в полицията без да са направили нищо. Къде беше тогава това посолство? Толкова сме се(са ни) навели,че е тъжно да си българин днес.
92
6
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 месеца
До Христо Христов - Не се заблуждавайте господине,негативните постове са от няколко платени...писачи от антибългарски централи. Войната на Балканите не е спирала никога. Сега е...пренесена в интернет.
91
2
 
4
 
! Отговори
Мухахаха преди 9 месеца
91 Извинявай но сериозно ли говориш?!
90
6
 
15
 
! Отговори
Малшанс преди 9 месеца
Нямахме късмет да се родим в цивилизована европейска държава
89
20
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Както конницата на генерал Иван Колев нахлува в Румъния да върне български земи, така и този господин нахлува в Гърция и сваля чуждото знаме. Разликата е, че тогава мнозинството от хората са били българи-патриоти и са го подкрепяли, а сега са безродни атлантици и го хулят.
88
8
 
11
 
! Отговори
Добре е направил преди 9 месеца
Цар Фердинанд че ги е дал на Гърция както каза процъфтели са,красота чистота и тн иначе щяха да са бетонирани и ус р Ани като мутроморието!Спасил ги е от простите нагли алчни некадърни Бг Мутри!Да живее Фердинанд!
87
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България на три планета...чалга, алкохолизъм и измама.По нататък и исторически никога