Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала

35-годишен бе арестуван и освободен за деянието
144
Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала
Снимка: БГНЕС

Посолството на България в Атина осъди поведението на българина, който бе задържан в Кавала, след като свалил гръцкото знаме на пристанището в северния гръцки град.

Поведението на въпросното лице по време на престоя му в Кавала на 4 и 5 август т.г. е абсолютно неприемливо и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция, както и в контекста на членството на нашите две съседни и приятелски страни в Европейския съюз, заявяват от българското посолство в Атина в коментар за гръцката агенция АНА-МПА, изпратен от посолството до БТА.

Гръцки медии съобщиха вчера, че на пристанището на Кавала е бил задържан 35-годишен българин, след като свалил гръцкото знаме, издигайки българско знаме и крещейки: "Това е България".

От посолството уточняват в коментара, че лицето е било задържано от гръцката полиция веднага след извършването на незаконното му действие на пристанището в Кавала.

След неговото задържане и разпит от полицията, то е било освободено от наблюдаващия прокурор при ясно определени условия. Нарушавайки тези условия, лицето е отпътувало с автомобил в посока България. На ГКПП Илинден-Ексохи лицето е било задържано от българските полицейски органи. След като му е проведен разпит от полицията, лицето е било освободено в условията на евентуални последващи полицейски или съдебни процедури, посочват от посолството.

Лицето има предишна присъда в България за управление на автомобил след употреба на алкохол, допълват от българското посолство в Атина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя народ не заслужава повече земи. И тия дето ги има тънят в мизерия и само шепа *** са богати. Ако беломорието беше наше вече щеше да е ос..но, бетонирано и съсипано. По добре си е така. И ако може да дойде някой от някъде да изхвърли тоя отп.дък щото ние сами няма как да се оправим
65
10
 
13
 
! Отговори
Изчезващата България преди 9 месеца
От 30 г в България се преподава псевдо наука от псевдо историци, партиотари и шарлатани в три направления:1.България е обградена със свои територии и съседите ни дължат територии.2.Българите винаги са били тук и са траки.3.Българите са богомили и всички световни умове като Данте, Робеспиер са богомили.Никой не им се противопостави тук.Нито държава, която чезне, нито Църква, която си гледа интереса или девалвирала наука.Някои учени даже само подхранваха тези тъпотии, за да получават пари.
64
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гърция и македония са наши земи и е време да си ги върнем!
63
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
'' Посолството ни в Гърция осъди '' ....................................... типичното насадено от Русия, фашистко мислене, така присъщо за много необразовани български селяни ... то не се интересува, живее като скот ... то иска и другите да живеят като скотове като него.
62
8
 
6
 
! Отговори
Нищо ново 2 преди 9 месеца
Има англичани искащи да забранят Християнството и Бялата Славянска раса за целият български етнос които трябва да бъде изцяло Ислямизиран и Потурчен и с шутове България да стане дори част от Турция и да се ЗАБРАНИ изцяло Гърция за българския етнос който ще става турци
61
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кажеш ли истината те грозят съдебни искове ! Това са евроатлантическите " ценности " !
60
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българите отначало отишло в градина Сахара и от нея направило пустиня Сахара. Сега българите дошли да направи България на пустиня.
59
8
 
4
 
! Отговори
НИЩО НОВО преди 9 месеца
Около 2002 у нас дойде английския Професор по история тясно специализирал гръкология и византология Стивън Рънсимън и напълно открито "като Алън Пардю" предложи на нас България помощта си да разгромяваме Гърция и гърците...........................Цитирам като тенденция в мисленето а не дословно оказаната помощ от английския Професор по история Стивън Рънсимън на България и българите която е публично публикувана:"Българите са истинските създатели на Османската империя заедно с турците и още т.н."
58
13
 
20
 
! Отговори
1234 преди 9 месеца
Странно.Преди време пред столична община едни индивиди свалиха българското знаме за да издигнат украинското,но нямаше никаква реакция от страна на властите.
57
3
 
20
 
! Отговори
Кривондел преди 9 месеца
Като погледна как изглежда Китен и как изглежда Кавала...
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че е била българско Беломорска Тракия, така е, Одринска Тракия също, но мисля че ни е достатъчна тази територия за нас, имаме всичко природно, намаляваме като население :)) За какво ни е да мислим за друго, щом не можем да се оправим в сегашната територия :)))
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България отдавна е разделена на 2 колониални зони на влияние - Гръцка и Турска!
54
8
 
18
 
! Отговори
Мене преди 9 месеца
И на прадядо ми не му е било хубаво като са го изгонили от личните му 400 декара в Беломорска Тракия ...
53
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво! Това наистина е България . Загубените територий там след войните са за срок от 100г. Който вече минаха. Гърция да се отдръпне от законните Български земи ,където преоблават Българи.
52
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Очаквам още от тези герои.Например да иде някой в Констанца и да направи същото.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ходи да му връчи ордена Божидар Д.
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Последователно се скарахме с РСМ,Сърбия и Гърция.Ред е на Румъния и Турция.
49
9
 
20
 
! Отговори
Мдаа преди 9 месеца
Хубаво, че южна Тракия не е останала българска. И там щяхме да слайним всичко, както тук черноморието. Сега можем поне да ходим на по-сносно море и на пазар в Одрин. Господ си знае работата.
48
9
 
15
 
! Отговори
иде новата 1913/9 преди 9 месеца
Чудничко, скарахме се и с Гърция.Десетилетия псевдо историци учат нашето поколение на история и патриотизъм и ето резултата.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Своим я тази земя,все едно е наша.Градим я,строим я,а ние сме за кратко тук.Отивамеси ,а тя земята си остава и винаги някой я свои.Както каза Дънди-крокодила:''Ние сме като въъшки върху куче и се караме чие е кучето.Накрая кучето се разтръсква хубаво и въшките отлитат''Така и земята ще се разтресе някой ден,ще я покрие океанът и за коя земя ще се караме,като няма да я има?!