Вучич: Всички се въоръжават до зъби, не бива да изоставаме

Той отхвърли обвиненията, че Сърбия е протекторат на Русия, Великобритания, САЩ
10 яну 2024 17:30, Елка Василева
39
Вучич: Всички се въоръжават до зъби, не бива да изоставаме
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че всички страни по света и в региона „се въоръжават до зъби“ и Сърбия не бива да изостава в това отношение, съобщи Танюг.

„Всички се въоръжават до зъби. Въоръжават се и в региона и от нас зависи да не изоставаме. Мога само да ви кажа, че ние не изоставаме“, каза Вучич по повод изявлението на новия премиер на Франция Габриел Атал, че приоритетът му е въоръжаването на страната.

Днес сръбският президент посети Руския дом в Белград и по този повод посочи, че отношенията между Сърбия и Русия са много добри. Той отрече обвиненията, че Сърбия е протекторат на Русия, Великобритания, САЩ или дори Германия.

„Сърбия се гордее със самостоятелността си и затова съм разочарован от изявлението на британския външен министър (Дейвид) Камерън, че Сърбия е протекторат на Русия, както и от приказките, че ние ще дестабилизираме региона“, подчерта Вучич.

Руският посланик в Белград Александър Харченко, който посрещна Вучич в Руския дом днес, отбеляза, че Русия не очаква от приятелските си страни да се превърнат в проруски държави, а да уважават собствените си национални интереси, защото така предлагат най-добрата възможност за развитие на отношенията.

„Нашите двустранни отношения предлагат предимства, възможности, перспективи. И затова Русия никога не очаква от партньорска страна, каквато е Сърбия, братска страна, да се превърне в проруска страна“, коментира Харченко.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 3 месеца
Сърбите не стават за нищо - жалки русофили!
34
4
 
5
 
! Отговори
сенко преди 3 месеца
Вучич какво мислят цивилизованите Западни св...не не е важно трябва да се въоръжиш за да не попаднеш в положение което беше през 1999 година , когато с месеци Американците сипеха тонове бомби върху мирното население разрушавайки всичко и убивайки хиляди невинни. Ако трябва купи от Китай, Русия , Иран оръжие което ще ти даде възможност да се само отбраняваш. ( не Западно могат да блокират електрониката му не може да се ползва )
33
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
За Австрия забравих
32
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
До Анонимен...25 ... Унгария също Германия и тя А и Русия до някъде, ама там нещата вървят на оправяне
31
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
До Някой...29.. Е ние не сме останали по назад в това отношение А да не си кривиме душата
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Срещу кого ще се в ъоражавате , бе ***?? Ще трепете европейци ли?
29
4
 
8
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Ей сърбите са най-близки като народ и като етнос и като нация, но са ни правили най-големите мръсоти в историята !!!???
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
затова съм разочарован от изявлението на британския външен министър (Дейвид) Камерън, че Сърбия е протекторат на Русия, както и от приказките, че ние ще дестабилизираме региона,))) Вучи, англичаните не мой ги излъжеш. Те знаят, че при неразбории на Балканите се надявате с помоща на Русия да си направите Велика Сърбия.с Косово, Чер. Гора, Босна, РСМ.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вероятно това да купи Ф16Блок нито бтр1968!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И рече на сърбите . Пускайте Лепа Брена певачката и пуцаите.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България - единствената страна в ЦЕЛИЯТ свят, която е заобиколена само от свои територии!!!!
24
2
 
5
 
! Отговори
До Сърбия-нагла преди 3 месеца
отвори картата на балканите от 10 в. и ще разбереш какъв точно "народ" са тия. точно като бракята македонци.... :) сърбе на върбе!!!!!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 22 Шабане сърбежите така са се нагодили, че ако мръднат USA armi да им го набие целият.Имат база в Косово побираща за 15 хил. + новооткрита военовъздушна в Албания,и те са 100% американски никой не може да влиза там.
22
1
 
4
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 3 месеца
Тея си се готвят за евентуална гражданска война в Босна , ако на Република Сръпска не и дадат пълна автономия. След това ако им се отвори възможност да атакуват Косово , ако се види че няма да има подкрепа от НАТО директно се почва. От съседите няма от какво да се опасяват, румънците няма да им правят проблеми, унгарците няма да им правят проблеми, ние няма как да им правиме проблеми. Хърватите евентуално биха давали оръжия на Босна и Турция на Косово.
21
1
 
12
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Този има много противна сръбска физиономия !!
20
6
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 3 месеца
Ние като извадим чертежите врага ше припадне от страх. Умните купуват въоръжение със скорошна доставка, а най-умните като нас плащат и чакат след 5-10г евентуално да получат нешо, а на какви цени го плащат..от високи по високи, това е съвсем отделна работа
19
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има защо да се притеснява човека. ФАЩ не обичат да не ги слушат.Няколко пъти вече разцепиха Сърбия! Ако Сърбите не станат проксита като нас , ще ги тормозят докато съществува това нещо САЩ
18
2
 
20
 
! Отговори
Сърбия-нагла преди 3 месеца
Започва обратното броене за Сърбия! Нагъл народ, крепящ се на руската политика на Балканите. Разпалил Първата световна война. Винаги играещ срещу нас. Винаги жаден за наша земя. Когато са получили Македония след Лондонския мир, са я кръстили Стара Сърбия, а след това Южна Бановина. След Берлинския конгрес са получили по настояване на Русия бившия Нишки санджак и поречието на река Българска Морава. Като по чудо, заради бъдещия генерал Христо Луков, тогава майор, не са взели и Кюстендил! Факт е , че от векове Сърбия е враждебна на нас държава.
17
6
 
11
 
! Отговори
Сърбия е бедна преди 3 месеца
Сърбите са бедняците на Европа и така ще бъде докато продължават да се "братушкат" с руснаците и не влезнат в ЕС и НАТО.
16
3
 
9
 
! Отговори
Вучич е пътник преди 3 месеца
Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...