Мицкоски: Глас за Пендаровски е глас, че Гоце Делчев е бил българин

Няма план "Б" за конституционните промени, заяви Пендаровски
13 апр 2024 07:37, Александър Попов
97
Мицкоски: Глас за Пендаровски е глас, че Гоце Делчев е бил българин
Снимка: БГНЕС

"Гласът за Стево Пендаровски е глас за твърдението, че Гоце Делчев е бил българин, глас за приемане на българския диктат и приемане на всички вредни политики за страната", заяви лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски на предизборен митинг в Тетово.

"Този почтен Стево Пендаровски е добре да каже какво правеше и какви планове кроеше във Вила Водно в присъствието на Артан Груби, Димитър Ковачевски и Али Ахмети преди няколко месеца, свързани с промените в Наказателния кодекс и евентуална амнистия на бивши политици. С каква цел? За да прокараме по контрабанден начин конституционните промени и да приемем българския диктат. В същото време да амнистираме бивши политици, които ще навредят или ще се опитат да навредят на ВМРО-ДПМНЕ и Коалиция „Вашата Македония“. Стево Пендаровски трябва да отговори на това и тогава ще обсъдим дали ще ходим на дебат или не", каза Мицкоски.

Още по темата
Според него всеки един македонски гражданин трябва да знае, че "гласът за Стево е глас за Артан, Али, Талат (Джафери) и Ковачевски".

На митинга кандидатът за президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова посочи, че "преходът в страната е един от най-дългите и представлява маратон без край".

"Докладите показват, че с това правителство можем само да продължим в едно циклично движение в хибриден режим, такава система, в която има избори, има институции, но институциите са слаби, изборите не винаги са честни и демократични, а най-могъщите са твърде силни. Цялата власт заплашва да ви поквари, абсолютната власт е покварила тези на върха на всички институции. Освен това, когато хора без достойнство, без авторитет са се озовали на ключови позиции, логично е да са се обградили със себеподобни. Затова корупцията и престъпността са заразни, станаха системни", каза още тя.
 
"Няма план "Б" за конституционните промени. Те трябва да бъдат приети, за да станем член на ЕС", заяви кандидатът за президент на Северна Македония Стево Пендаровски на предизборен митинг в община Център, Скопие.

Според него "тези избори не са като всички останали, защото страната отново е на кръстопът - ще допусне ли връщането на "Груевизма" или ще се води от хора, които се съобразяват с интересите на гражданите и държавата".

Според Пендаровски "матрицата на автокрация и диктатура във ВМРО-ДПМНЕ не е изчезнала".

"Държавата заслужава да бъде ръководена от отговорни, съвестни и сериозни политици, а не от тези, които искат само власт и пари. Ако ВМРО-ДПМНЕ дойде на власт, Македония отново ще бъде частна държава на няколко души или на едно семейство и през повечето време само на един човек, който ще диктува на всички останали - какво да правят и какво да мислят. Не трябва да допускаме това, ако мислим доброто на бъдещите поколения. Ако искаме достоен живот, трябва да кажем "не, благодаря" на подобни опити за регрес", посочи кандидатът за президент от Социалдемократическия съюз /СДСМ/.

Той обеща, че ще бъде "президент на всички без да задълбочава разделенията, независимо от етноса и политическата им принадлежност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
14
 
! Отговори
до 49 преди 1 месец
Отцепленията и разцепленията никак да не ни плашат. Действително жалко е, но що можем да правим, когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест!" - Това го е казал Гоце Делчев. Не знам какви доказателства искат мекемакаците.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той е бил българин. Нима някакви си избори в БЮРМ биха променили това? Нашите избори са зле, но ако това е темата на техните избори, то те са още по-зле.
44
12
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Защо все се занимавате с мижави държавички. Коя сериозна ще се връзва на това чии бил некой си потуркьовец. Некой от вас ходил ли е по Гоце Делчев или Петрич. Най-противвата част от населението. Това е неземна простотия. Да си ги взимат. Никой не е приревал за тях. Та като гледате тия уж цивилизованите у българско, смятяите какви диваци са тия у баш Македонията. Не ми пука за тях. Да се изколят. В стила им е.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицкоски ще свърши като Кадафи.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Ванче Михайлов е македонец . А тодор живков беше шоп.
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма лошо да спрем да си делим личностите на ваши и наши. Познавам много хора които казват че са и Българи и Македонци.
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами той Гоце Делчев е казва многократно, че е българин, какво толкова ги обърка македонските българи, че не разбраха? Той цял живот се бори Македония да се присъедини към България, ако види в какво са се превърнали днешните македонски българи, ще се обърне в гроба. Тези негодници го имат за национален герой, а ежедневно се изхождат на делото му.
39
2
 
7
 
! Отговори
Колю в ски преди 1 месец
Кой го скъсат по бел и история става македонец.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия са редовни като менструацията на простомакетутка. Веднъж месечно ако не й дойде и скръб, траурен ден обявяват. Вторият им национален език е албански. Ония за Гоце Делчев се сетили? Все едно Полша да почне да разправя, че Варна е тяхна?!! Ами Владислав 3-ти Варненчик е поляк. Ние, варненците излиза, че сме поляци по тая логика? А сега пак за Гоце Делчев се сетили. Той е роден в Килкис (днешен Кукуш) Гърция. Я.. макетета ми обяснете чий го е дирил по родопско? Или и Родопа планина е МАКЕ?
37
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Тъ*пи, тъ*пи, тъ*пи и измислени македонци! Предците ви БЪЛГАРИ, се въртят в гроба, заради вашето родоотстъпничество! Ама хак да ви е, ще бъдете отритнати до гроб!
36
2
 
9
 
! Отговори
Бугараш преди 1 месец
И тъй като Пендаровски ще спечели изборите в Северно Скопие, ще се окаже, че "македонскиот народ" го определя Георги Николов Делчев - Гоце, като българин.Просто и ясно - Мицко "се изпука во нога", както казват съседите.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правиш един Мицкоски в Скопие. Правиш един Каракачанов в София . И проблема ти е готов.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гоце Делчев е БЪЛГАРИН а Мицковки е родоотстъпник и предател на БЪЛГАРСКИЯ СИ РОД!
33
1
 
9
 
! Отговори
ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ преди 1 месец
НЕ Е БИЛ СЪРБИН.И НЕ Е ВАЖНО КАКВО МИСЛИШ ТИ АЛТЪНГРОШЕВСКИ А КАКЪВ СЕ Е ЧУСТВАЛ ГЕОРГИ ДЕЛЧЕВ. ЛЕСНОЕ ДА ОПРЕДЕЛЯШ ЕДИН ЧОВЕК КОЙТО НЕ Е ВЕЧЕ МЕЖДУ НАС И ДА ТИ ЗАШЛЕВИ ЕДИН ШАМАР ДЕТО ГО ОБИЖДАШ ТАКА
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам за какво изобщо ги коментираме, тия са постояннен проблем, нямаме нужда от тях, да се чувстват и определят каквито си искат
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До сърбокомуниста Мицков, какъв е човек който сам се определя за българин, кръстен в българска църква от родители българи, завършил българска гимназия, българско военно училище, майка му и баща му се преселват в България, защото са българи и го заявяват, бил е ръководител на ТМОРО и ВМОРО, където в устава пише че е организация на българите в област Македония. Във всички предброяване на населението в област Македония и Одринско извършено от Отоманската империя не е преброен дори един македонец, а
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво значение има такъв спор?
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбин и македонец разбират единственно от бой. Докато не бъдат хубаво напердашени все ще разправят глупости с тяхната грандомания. Има една едиствена страна която има интерес да прави напрежение в региона. Само се замислете на кого симпатизира Сърбия и ще се сетите коя държава мъти водата в момента.
28
2
 
18
 
! Отговори
Цитат преди 1 месец
Гоце Делчев: "...и все пак, тате, сме си българи!"
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макетата хептен изтрещяха. Вместо да водят кампанията си с това, какво ще направят за избирателите си, те пак за фалшивата си история я водят. Много важно дали Гоце Делчев е българин или македонец, щом народът ти гладува, ама отде толкоз мозък у едно маке