Мубарак възложи съставянето на ново правителство

Mинистърът на гражданската авиация трябва да състави нов кабинет
Обновена: 31 яну 2011 16:54 | 29 яну 2011 18:53,
7
Мубарак възложи съставянето на ново правителство
Над сто са вече жертвите на размириците Снимка: БТА

Президентът на Египет Хосни Мубарак възложи на министъра на гражданската авиация на Египет Ахмед Шафик да състави новото правителство на страната, предадоха световните  агенции. 

По-рано правителството на Ахмед Назиф официално подаде оставка. 
 

Назиф оглавяваше няколко поредни египетски правителства,  припомня ИТАР-ТАСС.

Над сто са вече жертвите на размириците и насилието в Египет според медицински източници, съобщи междувременно катарската телевизия "Ал  Джазира". Най-много са убитите в столицата Кайро, а също и в градовете Александрия и Суец.

Още по темата

В трите града за последните два дни са били ранени над хиляда души.  Хиляди протестиращи египтяни продължават да са по улиците и след 16 часа местно време, когато влиза в сила полицейския  час, пренебрегвайки предупреждението на армията, че всеки, който нарушава разпореждането, ще бъде в опасност.
 

Египетските власти удължиха от днес по-рано действието на  полицейския час в Кайро, Александрия и Суец. Той започва вече в 16 часа и ще продължава до 8 часа, съобщи държавната  телевизия. 

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-странното е,че Мубарак е бил винаги проамерикански настроен. Тука има някаква по-тънка игра и се върти около Либия.А в Тунис се появи религиозен водач, бил в емиграция от 20 години. Посрещането му беше като това на царя у нас през 1996г. Какво ли ще ги излъже ?!
6
1
 
4
 
! Отговори
ринго преди 13 години
какво са 100 подкупене *** на фона на 81 милиона ? Американчетата искат да окупират де що има петрол по всевъзможни начини.Египет е независима държава и трябва да си решава проблемите сама не черната *** Обама да им дава акъл по ТВ.Може и да е нужна промяна на режима но не и по този начин инспирирано отвън.Само по демократичен път с избори!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този сценарий е известен, минали сме през такава "цветна революция". Сега до няколко години ще им пробутат някоя тиква и ще обявят пирамидите за незаконно строителво. А техния "танов" ще вади митничарите от пивоварна "Озирис". Рекламен слоган: "О, Озирис!Бирата се надига, очаква ни изобилие!"
4
2
 
4
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Тежко и горко им на демонстрантите.Сега, ще ги бомбардират и от въздуха с авиацията!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега иван костов да иде и да оглави протеста и да им стане министър председател
2
2
 
3
 
! Отговори
bg преди 13 години
Hosni Mubarak e putnik.
1
1
 
17
 
! Отговори
MANGO преди 13 години
ТОЗИ ШУТ СЕ ПРАВИ НА, НИ ЛУК ЯЛ,НИ ЛУК МИРИСЪЛ!