Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат

Атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството
Обновена: 22 фев 2011 14:38 | 22 фев 2011 12:58,
181
Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат
Снимка: Reuters

Либийският лидер Муамар Кадафи е наредил да бъдат екзекутирани пилотите, отказали да изпълняват заповеди.

Това заяви пред телевизия „Ал Джазира“ подполковник от военновъздушните сили, преминал на страната на демонстрантите.

Според Касем Наджаа в редиците на офицерския корпус са извършени множество арести, след като военни минаха на страната на въстаниците.

Всички писти на летището в Бенгази са разрушени, съобщи Ройтерс, като цитира египетския министър на външните работи Ахмед Абул Гейт.

Самолетите не могат да кацат на аерогарата в града, който е под контрола на протестиращите срещу режима на Муамар Кадафи.

Елитни части на либийската армия и африкански наемници провеждат спецоперация в квартали на Триполи. Срещу населението се стреля с картечници, съобщи телевизия Ал Арабия, цитирана от ИТАР-ТАСС.

В понеделник бе съобщено за въздушни нападения над жилищни квартали в града. Синът на Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам, призна, че е имало бомбардировки, но те са били само на складове с боеприпаси и военни гарнизони, „поддържащи заговора“.

Той обаче отхвърли твърденията за въздушни удари по жилищни квартали и демонстранти.

Междувременно върховният комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай призова за международно разследване на нападенията срещу антиправителствените демонстранти в Либия и заяви, че атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството.

Още по темата
22 фев 2011 07:42
86

Тя призова за незабавно прекратяване на нарушаването на човешките права и осъди изпращането на армията срещу цивилни либийци.

„Повсеместните и системни атаки срещу цивилното население може да прераснат в престъпления срещу човечеството“, заяви Нави Пилай, цитирана от Ройтерс.

И Организацията ислямска конференция (ОИК) днес осъди остро употребата на сила срещу цивилни в Либия.

ОИК определи мерките на режима срещу демонстрантите като „хуманитарна катастрофа,
несъвместима с ислямските и човешките ценности“.

Организацията призова либийските власти незабавно да спрат насилието, съобщава ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
36
 
! Отговори
Exjoy преди 13 години
Работа в е Либия е доста гнила. Как така невъоражени либиици превземат казарми и военни обекти??? Кадафи обяви исляма за религия, която ще завладее света, но мюсюлманските водачи се обявяват срещу Кадафи??? Откога мюсюлманите станаха демократи :) Безспорно Кадафи е диктатор и мястото му е в историята, но има много неясноти в тези бунтове. Жалко за либийския народ. от трън та на глог.
157
1
 
8
 
! Отговори
Крис 2 преди 13 години
Спорно е Крис ..... спорно е кое е по-доброто. Тук колкото съжаляват толкова и не съжаляват. За Либия е рано да се каже..... историята ще си покаже дали това е грешка или не.
156
9
 
44
 
! Отговори
с. преди 13 години
Интересното е обаче,че *** плякат минуси като ***!Нима не е факт,че след като обявяваме Съединението сърбите ни нападат!?Нима не истина,че сърбите са невероятни шовинисти и не от вчера тормозят нашите в Босилеград и изобщо етнически българи в бивши български територии!?Защо слагате минуси!?Жалка история!
155
7
 
9
 
! Отговори
isitna преди 13 години
Kadafito e gadinka, no ne e podloga na Amerika i Zapadno evropeiskite dyrjavi. Ia vijte nashata tikva, vinagi e dovolen , kogato evropartniorite i USA ni klatiat.. Dovolen i se hvali po mediite za podkrepata na evropartniorite, koito ni zatrivat postepenno, no sigurno. Narode, narode....
154
6
 
11
 
! Отговори
до Крис преди 13 години
е да ама бомбите не са си ги пускали сърбите, за разлика от Кадафи, които избива собствения си народ. Иначе за другото съм съгласен!
153
9
 
37
 
! Отговори
с. до 154 преди 13 години
Интересно защо като плачеш за сърбите и ти пука за цивилните не вземеш да споменеш клането в Сребреница извършено от сърбите!А!?Не,че съм фен на ***,но това си беше геноцид!Защо като жалиш толкова сърбите не си поговорим за тормоза над нашите сънародници в Западните покрайнини!Защо сърбите не пуснаха сега нашите за поклонението пред паметника на Васил Левски!А!?В цялата ни история сърбите са ни играли курвачката!Факт!Като обявяваме Съединението ни нападат мега подло!Нали се сещаш!?
152
3
 
25
 
! Отговори
МАНАФИТО преди 13 години
Либийският лидер Муамар Кадафи е наредил да бъдат екзекутирани пилотите, отказали да изпълняват заповедМАНАФИТО ХЕПТЕМ ИСЧАТКА С ГЛАВАТА....АМА ТАКА Е:ЗМИЯТА КОГАТО УСЕЩА СМЪРТА НАЙ МНОГО СЕ ВЪРТИ И ХАПЕ
151
18
 
22
 
! Отговори
Крис преди 13 години
Що се отнася за бомбите на цивилни хора, спомнете си , не е минало много време от американските бомби на Белград... Просто нещата се разглеждат от различни гледни точки и както винаги правото е на силния.
150
35
 
41
 
! Отговори
Крис преди 13 години
Само ще ви кажа , че в Либия почти няма бедни. Там живеят изключително добре, не напразно от толкова държави ходят да работят в Либия. Незнам , кой ги подлъга либийците, но сега като падне Кадафи , ще страдат и след 20г, когато държавата им се превърне в развалина , ще плачат за него , всичко това ми напомня как нас ни подлъгаха преди 20г да искаме демокрация, как след това държата ни не прилича на нищо , само на един разграбен бостан , и как 80 % от българите съжаляват за Живков.
149
13
 
24
 
! Отговори
с. до 143 преди 13 години
Тебе лично колко точно те засяга немския министър на отбраната!?Ама изобщо не ми дреме дали има диплома или не!Обаче за вас *** е изключително важно да има драма навсякъде и на всяка цена!Само леко да те светна,че не съм ничия ***!Пука ми за България защото ми е родина!А вас *** ви видяхме що за българи сте!На годишнината от обесването на Васил Левски лъскахте паметника на съветската армия!Няма по-безродни *** от вас!
148
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ирански военни кораби в Суецкия канал - отват на гости...
147
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Арабите се разкъсват от десетилетия... От това имат полза и Израел, и УСА.Разделяй и владей - важи и днес, както и преди хил. години.
146
4
 
21
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Уф, Кадафито се запъна - сега ще опука сумати народ, докато Американците и другите "демократи" кършат ръце! На Кадафито въобще не му пука за либийците!
145
2
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
ааа да, и бензина в Либия е 0,16 лв литъра :)
144
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой определя кои престъпления са срещу човечеството?ТОЗИ КОЙТО ИМА ОРЪЖИЕ СПОСОБНО ДА УНИЩОЖИ ЧОВЕЧЕСТВОТО!
143
4
 
33
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
чичо сам изнася демокрация, внася нафта :D :D :Dпазарна икономика
142
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички режими, които са хамерикански ***, рано или късно падат.Големия приятел на Израел и УСА Мубарак де отиде? Бен Али де е?Кадафи е аут.Прокопсали нема.
141
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
с действията си Кадафи продължава да печели гнева на либийците по целия святсамо тук комунистите го защитават с пяна на уста
140
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И като го бъзнеш хамериканските *** плякат минуси като бесни и цитират СНН! Папагали! Смех! Като немския мин на отбраната - взеха му доктората за плагиатство!!!
139
7
 
11
 
! Отговори
с. до 135 преди 13 години
Изобщо не ми пука дали ме питаш или не!5 пари не давам!Айде тичай да плачкаш в руското посолство!Може да те почерпят с вафличка!