Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат

Атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството
Обновена: 22 фев 2011 14:38 | 22 фев 2011 12:58,
181
Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат
Снимка: Reuters

Либийският лидер Муамар Кадафи е наредил да бъдат екзекутирани пилотите, отказали да изпълняват заповеди.

Това заяви пред телевизия „Ал Джазира“ подполковник от военновъздушните сили, преминал на страната на демонстрантите.

Според Касем Наджаа в редиците на офицерския корпус са извършени множество арести, след като военни минаха на страната на въстаниците.

Всички писти на летището в Бенгази са разрушени, съобщи Ройтерс, като цитира египетския министър на външните работи Ахмед Абул Гейт.

Самолетите не могат да кацат на аерогарата в града, който е под контрола на протестиращите срещу режима на Муамар Кадафи.

Елитни части на либийската армия и африкански наемници провеждат спецоперация в квартали на Триполи. Срещу населението се стреля с картечници, съобщи телевизия Ал Арабия, цитирана от ИТАР-ТАСС.

В понеделник бе съобщено за въздушни нападения над жилищни квартали в града. Синът на Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам, призна, че е имало бомбардировки, но те са били само на складове с боеприпаси и военни гарнизони, „поддържащи заговора“.

Той обаче отхвърли твърденията за въздушни удари по жилищни квартали и демонстранти.

Междувременно върховният комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай призова за международно разследване на нападенията срещу антиправителствените демонстранти в Либия и заяви, че атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството.

Още по темата
22 фев 2011 07:42
86

Тя призова за незабавно прекратяване на нарушаването на човешките права и осъди изпращането на армията срещу цивилни либийци.

„Повсеместните и системни атаки срещу цивилното население може да прераснат в престъпления срещу човечеството“, заяви Нави Пилай, цитирана от Ройтерс.

И Организацията ислямска конференция (ОИК) днес осъди остро употребата на сила срещу цивилни в Либия.

ОИК определи мерките на режима срещу демонстрантите като „хуманитарна катастрофа,
несъвместима с ислямските и човешките ценности“.

Организацията призова либийските власти незабавно да спрат насилието, съобщава ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
9
 
! Отговори
до гурбетчията преди 13 години
Имат късмет, твоите приятели, че са се върнали. Ама тия дето сега са в Либия направо не мога да ги мисля ... ! Но пък поне се напечелиха ...
137
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Взеха договорите за газ и петрол, сега Кадафи не трябва ни на амерканците, ни на англичаните.А либийци и иракчани и много дриги го духат - като сърби и българи - и се голи и боси се радват на победата на Кадафи, Садам, талибан и т.н.
136
9
 
12
 
! Отговори
с. до 136 преди 13 години
То и на мене не ми пука за американците,но са ми смешни жалките комунистически драскачи,които с повод и без повод вещаят крах на САЩ и НАТО все едно ги засяга егати!Затова ги храня,а и те си заслужават!Ето и сега какво общо има кютека в Либия с фалит на Америка!?Ама някакъв ждрольо компетенто обяснява как щели да се сринат до края на годината!И като го бъзнеш червенушковците плякат минуси като бесни!Смех!
135
1
 
21
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Имах 1 приятел в Бг.,който ми разказа,че няколко приятели са се събрали да се почерпят,понеже щели да ходят да работят в Либия!Дошъл и друг техен познат и им казал- момчета ,не ходете там,където джамиите са повече от училищата!Чак след като се върнали,осъзнали смисъла на думите му!
134
3
 
19
 
! Отговори
с. до 130 преди 13 години
Великобритания отдавна се разбра с Кадафи!Част от сделката беше и освобождаването на атентатора от Локърби!Британците винаги са имали само вечни интереси!Нали се сещаш!?Ти да не мислиш,че французите ни помогнаха за медицинските сестри заради сините ни очи!?Оттърваха Кадафи от тоя кофти проблем,а в замяна френски компании цунаха много сладки договорчета!
133
4
 
12
 
! Отговори
до 127 преди 13 години
какви русофили бе? в Либия?ако искат давлизат и в Иран, и в Северна Корея, и в Египет.Не ми пука за американиците, дори и в ковчези.
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
131 - Да, ам никой не те пита и това явно е довело душевното ти разстройство:)
131
3
 
12
 
! Отговори
Нетърпим преди 13 години
Долу ислямските фундаменталисти и техните български слуги!
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
128 - Като се вземе под внимание, че реплекираш, а не посочваш адресат, то въпросът с лудия остава висящ!
129
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега да питам: Кой прави пари от Кадафи? Кои компании взеха права за петрол и газ?Кои компании продават муниции и боенна техника?За справка: Тони "Пудел" Блаер и Джордж "Талибан" Буш
128
6
 
8
 
! Отговори
с. до 126 преди 13 години
Абе мене ако питаш ти спешно се нуждаеш от медицинска помощ!Така като гледам имаш поне 40 модела психически разстройства и заболявания!Ама то си е типично за русофилистичните путинолизачи!Мда!
127
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти какво мислиш, че става в света:) Я виж кои компании от кои страни добиват петрола и защо ООН разследва Великобритания за продажба на оръжие на Либия по времето на Тони Блеър!
126
5
 
5
 
! Отговори
до 120 преди 13 години
Не ми говорят гласовете, а съдя по форумете, тук, ще воюват селяни срещу граждани или не си забелязал омразата, която ни залива.
125
4
 
3
 
! Отговори
Станислав Николаев преди 13 години
Лудият май си ти????!!!!
124
7
 
7
 
! Отговори
с. преди 13 години
Най-ще ми е гот НАТО да влязат в Иран и Северна Корея!Как ще вият като линейки *** и *** не е истина направо!Ще се съберат пред паметника на съветската армия да циврят дружно!
123
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
123 - Споко! Новата власт ще ти осигури адекватна медицинска помощ:)))))))
122
4
 
6
 
! Отговори
и преди 13 години
щом вече са му прочели смъртната присъда на Кадафи по мюмюлманските закони - какво мислите че ще стане?Най-влиятелният им духовен водач е призовал за убийството на Кадафи.Така че, комунистите - не се палете, пазете си силите за това, което ще става отсега нататък в света!
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
122 - той още ще се разхожда, а ти може да се цаниш само за топкокрепач при него:)
120
6
 
6
 
! Отговори
с. до 121 преди 13 години
Ами всъщност явно изобщо не са ги прибирали лудите!Като почне някой червен *** да вещае крах на НАТО,ЕС,САЩ и Луната направо падам!Мда!
119
4
 
13
 
! Отговори
Нерез преди 13 години
Време е ООН да се намесят. Да пращат смърфовете. Ако това не свърши работа, най-добре е НАТО да влезнат и да раздадат правосъдие по европейски и американски. Всичко ще приключи с няколко бесилки на площада. На онзи самозабравил се *** и на синовете му. Хайде, че ми писма да го гледам как се разхожда ис Европа, все едно всеки европеец му е подчинен, че и беседи пред девойките изнася. *** и дъртия ***, *** ...