Сирийски дезертьори атакуваха база на военното разузнаване

Части от важния обект са разрушени в среднощно нападение с гранатомети
Обновена: 16 ное 2011 11:31 | 16 ное 2011 11:31,
40
Сирийски дезертьори атакуваха база на военното разузнаване
Протестите в Сирия продължават вече осем месеца. Снимка: Reuters

Дезертьори от сирийската армия са атакували база на военното разузнаване близо до столицата Дамаск, съобщи Ройтерс.

По време на среднощната атака са разрушени части от сградата на военновъздушното разузнаване в Хараста, според представители на сирийската опозиция.

Нападателите са от група, нарекла се "Свободна сирийска армия" – в нея участват дезертирали войници, които се обявиха срещу режима на Башар Асад.

Още по темата

При атаката те са използвали гранатомети и тежки картечници. Засега не е ясно дали при нападението има загинали. Районът е отцепен.

Нападението в Хараста може да изиграе ключова роля, защото сирийското военновъздушно разузнаване е една от най-опасните държавни агенции и участваше в потушаването на протестите срещу президента Башар Асад, отбелязва Би Би Си.

Това е първата сериозна атака срещу голям военен обект в Сирия от началото на протестите насам. Тя се случва на фона на срещата на Арабската лига в Рабат, на която ще бъде изготвен отговор на насилието в страната. Очаква се лигата формално да замрази членството на Сирия в организацията – решение за тази крайна мярка бе взето в събота.

Сирийското правителство ограничи силно достъпа на чуждестранни журналисти в страната и е много трудно да бъдат потвърдени информациите за насилието и цивилните жертви, избити от армията.

По данни на ООН от началото на протестите през март досега в страната са загинали повече от 3500 души. Сирийското правителство обаче твърди, че убийствата са дело на екстремисти или престъпни групи.

Същевременно Турция, която доскоро подкрепяше режима в Дамаск, обяви, че е изгубила доверие в него. Вчера премиерът Реджеп Таип Ердоган предупреди, че кървавото потушаване на протестите може да постави президента Башар Асад редом до световните лидери, "които се хранят с кръв".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хихи антисемитите пак изпълзяха изпод камъните и почнаха да защитават асадчо!Помнете ми думата, ще го гледаме и него по телевизията как го вадят от някоя шахта.Те големите арапски герои все към канализацията ги влече- плъшоците.Тия *** добре, че сами се избиват,те друго не могат завалиите.Трябва да им се затоворят границите и да не се пускат да излязат и след 5,6 години ще са се избили взаимно и проблемът ще е решен.Същата стратегия за интеграция може да приложим и с нашите храненичета. ;
19
3
 
3
 
! Отговори
Ivanov,Sliven преди 12 години
Libia ste vi se stori prikazka,spryamo tova,koeto predstoi v Siria.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Същия сценарий като в нещастна Либия!! Смачкай навреме Асад тия ислямистки ***!!!!
17
3
 
2
 
! Отговори
aaa преди 12 години
abe mnogo mi e interesno tiq natovci,amerikanci i tem podobni,shto nesmeqt da nalozhat nqkakva si udobna za tqh rezolucia,davashti im pravo da bombandirat,mirni zhiteli!!!ama toq pat mai mai,neshto gi dostrasha,nesmqt da pipat,shoto da ne qdosat rusnaka,4e togava ni samoleti she im ostanat nishto nqma da im ostane!!strahlivci to vseki mozhe da napada darzhavi i da nqma sreshtu tqh nikakvo saprotivlenie!!!
16
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на хората вече им ясно кой стой зад атентатите в близкия изток това са Сащ и Израел,приказват едно пред медиите но вършат друго зад паравана(кулисите)
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е Ал Кайда!
14
6
 
7
 
! Отговори
до12 преди 12 години
да се избият ,аман от чифутска ***....гръмни *** спаси света
13
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като взема една картечница и ще ги избия тия на снимката !Егати и голямата *** -Гледам :навъдили са се като плъхове!Тия селяни ,никога няма да влязат в демокрацията!
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се избият!Аман от арабска ***!То не бяха либийци,то не бяха египтяни,то не бяха алжирци ,то не бяха незнам си какви!Тия нещо се опитват да правят ,ама незнам точно какво!Аз имам теория:Пак ще искат да завладяват Европа!Да се избият,и без ,това пречат !
11
3
 
24
 
! Отговори
Холивуд преди 12 години
Е писна ни от филми с един и същ сценарий.
10
6
 
24
 
! Отговори
балък преди 12 години
Брей, протестиращите мирни граждани атакуват с гранатомети. Властите превишават правата си защото само регистрират попаденията.
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯМА БУДАЛИ ВЕЧЕ НА ВСЕКИ Е ЯСНО ,ЧЕ ТЕЗИ (ДЕЗЕРТЬОРИ) ДО ЕДИН СА ОТ ЕДНО ИЗБРАНО ОТ РОГАТИЯ ГАДНО И КРАДЛИВО ПЛЕМЕНЦЕ ДЕТО СВЕКИ ДЕН ОБИРАТ ХОРАТА ,ЧРЕЗ ТЕХНИТЕ ЛИХВАРСКИ КЪЩИ НАРЕЧЕНИ БАНКИ
8
1
 
17
 
! Отговори
А ние преди 12 години
А ние кота ще се вдигаме-да *** душманите????
7
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само преди няколко дена беше извършен атентат в Иран при който загинаха няколко души сред който и ракетен специалист работил за военните ,зад атентата се смята ,че стоят терористите от Мосад сега това в Сирия е същото ,племето на дявола е спец по такива отвратителни деяния ,да не забравяме ,че най големия терористичен акт в България в църквата Света Неделя е дело на коминтерна ,а човека сложил бомбата ублила стотици хора е *** Марко Фридман
6
2
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Очакваме група рускоговорящи "дезертьори" да ликвидира конкурентна група "дезертьори", които са нападнали базата на руския флот в Сирия.
5
6
 
23
 
! Отговори
1 преди 12 години
Съвсем ни взехте за балъци..Заглавието следва да бъде. "Група чужди командоси нападнаха.."Новият ред настъпва засега..Да гледат какво става в Либия..
4
3
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
.... "дезертьорите" явно са дезертирали с картечниците и гранатометите. Избрали са си командир и тръгнали да водят партизанска борба, без да очакват подкрепа отвън....
3
5
 
30
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Дааа,"фирмата" се е преместила от Либия в Сирия !!!
2
5
 
31
 
! Отговори
г преди 12 години
"Освободителите" от Либия ги прехвърлиха в Сирия.
1
7
 
31
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Да, бе! И един мармот завива шоколадите.... Тези "дезертьори" най-вероятно говорят английски и са преминали обучение в базите на ЦРУ. По униформите ли ги познаха какви са и откъде са?