Над 125 убити цивилни при нови експлозии в Сирия

Това може да е най-сериозното нападение срещу алауити досега
11 дек 2012 21:20, Бойчо Попов
108
Над 125 убити цивилни при нови експлозии в Сирия
Снимка: Ройтерс


Над 125 души са били убити и ранени при атентати в алауитско село в Сирия днес, предаде AFP, цитирана от БТА, като се позова на опозиционна група.

Алауитите са религиозно малцинство в страната, към което обаче принадлежи голяма част от елита, включително президентът Башар ал Асад.

Още по темата

Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) заяви, че за момента не е ясно дали бунтовниците са извършили нападенията в село Акраб, в централната сирийска провинция Хама. „Не можем да посочим дали бунтовниците стоят зад тази атака, но ако те са я извършили, това е най-сериозното нападение срещу алауити досега”, заяви директорът на правозащитната организация Рами Абдел Рахман.

Това ще е най-тежкият случай на избиване на цивилни алауити от противниците на режима. Над 42 хиляди души са били убити в Сирия по данни на СЦНЧП от началото на бунта срещу Асад преди близо 21 месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: СирияБашар ал Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27 сигурно за това Ирак за тази година има най-голям икономически ръст в % , възстановява се и до година две ще стане най-големия производиел на петрол в региона , а да не говриме какви чудеса са в Катар , Кувейт , ОАЕ
18
0
 
10
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
На евреите всички знаем къде им е мястото , но всички се сещаме. Нама да го напиша че *** ги обича или му е наредона да ги защитава. И ще ме блокира пак :)
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крети а утре отиди в центъра на София на Попа и си купу един дюнер от първите дюнерджии в България виж в какъв плик ще ти го дадат виж какво има т на главите , а ко искаш и си поговори с тях , по близо е от Виена.
16
1
 
10
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Пак ще го напиша лятото говорих с един Сириец в Австрия не спря да псува САЩ ,Турция и Исраел.Запада затрива поредната държава заради лакомията на САЩ да прокара газопровод от катар към европа за да има газ за Набуко.
15
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20едва ли иа по голям *** от теб
14
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21 Ал кайда в Сирия не може да дойде защото сирийците не са диви като афганистанците , няма по див азиатски народ от тях
13
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
18 аз от такива конспиративни теории не се интересувам имам досатъчно моьзък.Израел е демократична страна и като всяка демократична страна охранителните иснституции са под лупа . Шатите за това направигха затвора в Гуантанамо , за да избегнат демократичните правила установени в държавата им защото момента беше извънреден , това е война , война с коварен враг , война от нов тип, без правила.
12
3
 
9
 
! Отговори
еййй преди 11 години
няма да мирясат тия *** ционистки - *** от човешката раса .
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че кой ти казва подобно нещо , казва ти се че с ината на русия се подържа тлеенето на един такъв йконфликт ,в който естествено че и алКайда е иска да се намеси и да има позиции , ако не беше гръмнала и пушка , щеше да е много по трудно , но Асад пропусна момента преди почти 2 години сега ще имс един дълъг и мъчителен период , това е.
10
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14 стига паартенки бе Израел ще пусне затворници в Сирия за да се върнат после и да взривяват автобуси в Тел Авив вие с всичкия лис те.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12 е добре значи Правец , ако така повече ти харесва , от там Валентин Златев май
8
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
10 ми попитай самите сирийци , според теб какво означава социалистичека иономика и комунизъм , я дай определение , да не би да не се управляват от една партия БААС да не би там да има плурализъм , свобода на словото , да не би индутрията им да е частна , не говоря за дюкяните .
7
1
 
1
 
! Отговори
11.12.2012 преди 11 години
Вашингтон. Министерството на финансите на САЩ наложи санкции срещу лидерите на сирийската бунтовническа групировка Фронт ал Нусра, която е свързана с терористичната мрежа Ал Кайда, както и срещу военизираните отряди, подкрепящи режима на президента Башар Асад, предаде АФП. САЩ налагат санкции срещу военизираните отряди, подкрепящи Асад, както и срещу терористите, които действат незаконно под флага на легитимната опозиция, съобщи помощник секретарят в министерството, отговарящ за тероризма и финансовото разузнаване Дейвид Коен.
6
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 еми и ние ако бяхме гърмяли блоковете зад руското послтво на Незабравка картинката щеше да е същата , не четеш ли кои са тези , местната номенклатура , друг въпрос е че не това е начина , но явно там става така.
5
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 Сирия беше и си е тоталитана държава а ината бна Асад и на руснаците запалха бурята там
4
2
 
17
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Асад избий терористите!
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сирия беше модерна,напреднала,стабилна и СВЕТСКА ислямска страна, където всички религиозни общности живееха в хармония от столетия!!!! Мюсюлманин се жени за християнка, шиит за сунитка, това не правеше впечатление на никого!!! Западните спец-служби намериха ключа към войната в Сирия- да противопоставят едни мюсюлмани на други!!! Но като цяло,сирийският народ обожава президента си Башар ал-Асад, ерудиран,цивилизован,културен лидер,със западно образование/парадоксално!!!!/,обноски и манталитет!
2
2
 
22
 
! Отговори
Che преди 11 години
Килъри да гори в Ада!
1
2
 
30
 
! Отговори
ЧЕ преди 11 години
Смърт на Америка!