Русия засече изстреляни балистични ракети в Средиземно море

НАТО проверява информацията
Обновена: 3 сеп 2013 14:12 | 3 сеп 2013 12:25, Елка Василева
222
Русия засече изстреляни балистични ракети в Средиземно море
Снимка: архив, Reuters

Руската система за предупреждение за ракетни нападения е засякла старта на две балистични цели в акваторията на Средиземно море, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Стартът на двете ракети бил засечен в 10,16 ч. московско време от радарната система в Армавир, се казва в съобщението.

Траекторията на полетите им била през централната част на Средиземно море в посока към източното средиземноморско крайбрежие.

Още по темата

Министърът на отбраната Сергей Шойгу е информирал президента Владимир Путин.

Малко по-късно източник от Дамаск съобщи, че двете ракети са паднали в морето, предаде РИА Новости.

НАТО обяви, че проверява информацията за изстрелването на балистични ракети в Средиземноморския регион, съобщи още ИТАР-ТАСС.

Пентагонът не разполага с данни за изстрелване на балистични ракети в Средиземно море, съобщи дежурният в пресслужбата на ведомството, предаде РИА Новости.

Израел съобщи, че не знае нищо за изстрелване на ракети в Източното Средиземноморие, предаде Ройтерс, като се позова на военна говорителка.

Посолството на Сирия в Москва и посолството на Русия в Дамаск засега не разполагат с данни за регистрирано в Средиземно море изстрелване на балистични ракети, съобщи още РИА Новости.

В Дамаск не са звучали сирените на ПВО за ракетна атака, нито са се чули взривове в града, съобщи руското посолство в Дамаск. Това предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Единствени, които потвърдиха изстрелването на балистични ракети в Средиземно море, са британците. Служител на пресслужбата на министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви за ИТАР-ТАСС, че Лондон е в течение, но няма никакво отношение към изстрелването.
 

Информацията е актуализирана в 13.06 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хамериканските подлизурковци умират от яд, че руснаците могат да засичат ракетите им.Явно могат.Представете си сега как ще вият, ако вземат руснаците да изтрелят две ракети в Средиземноморието. :-)
171
2
 
4
 
! Отговори
атомника преди 10 години
не един път са подлагали тестове, ще препомя само два теста: През далечните 1950то години руснаците потопиха заедно със екипажа самолета РБ47. През 1960то години на виочина 20000 мегра бе ударен със ракета във опашката над руска територия самолета Ю2. Пилота бе запазен жив на които родителите ходиха на посещение в Русия. След което тои бе предаден на САЩ. Вадете си заключениуе за воената си техника.
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** - кога американска ракета мще падне в морето - случайно - ако арабите запускат ракети - които правят по трудово----------- може или бандата алкохолици които откраднаха и продадоха за дрога и водка почти всички кабели на корабите си и 75% от вмф на свините е небоеспособен
169
1
 
7
 
! Отговори
NBC преди 10 години
В Армавир е разположена най-новата Руска радарна система за ранно предупреждение,при изстрелване на балистични ракети,с обхват до 6000км!Покрива по-голяма част от Европа,Турция,Иран,Ирак,цялото СРЕДИЗЕМНО море,Северна Африка и т,н.Напълно автоматизирана!Американците и Израел са се направили ,че "незнаят нищо",по-късно,Изрелците си "признали,че ракетите са тяхни!!Много ги е страх от Руските оръжия!!
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BULAVA-google
167
3
 
2
 
! Отговори
Kursk-mk48torpedo преди 10 години
торпедо мк-48 разпарчоса Курск ядрена подводница по принцип непотопяема.Амариканцитеизобщо не им пука ако се взреви с тези ракети че Европа ще се изспари.Всяка ракета е с по 8 ядрени глави 16ракети.Но от страх втората американска подводница че не може да избяга отруското торпедо развиващо уникалните 500км/час се прицелва в предната дясна част и ги потапя.За да не стане 3-та световна Клинтан се разрешава вьпроса с новоизбрания Путин.
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
imelog-op ethso mi etitsimargorp .evoieg as gb.send an etinimda
165
1
 
24
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Света Богородица и сирийските светии да се застъпят пред Господа за Сирия -- да запази тази свещена земя и народа и`, и да накаже гнусната ев-рей-ско-масонска сатанистка ***!Зли врагове на човечеството, идва краят ви, *** долни!!
164
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека да припомня, че базата Армавир се намира на повече от 1000 км от мястото на изстреляните ракети. Останалото е .... мълчание.
163
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПО него време руския дълг към Америка беше анулиран за 24 часа след трагедията. Не става с 10милиона долара- това са джобни в МОсква, яла те видим като поживееш малко тука дали няма да им слагаш поне още 3 нули. Олимпиадата в Сочи е най-скъпата в цялата история на игрите, по план са отделени 14 млрд. $ но досега са изхарчени над 90 млрд.$ - предаването го даваха преди седмица- подкупи, присвояване и т.н. Вижте, че Русия изпреваи ОАЕ по износ на нефт тази година, защо ли? Но пари няма.
162
24
 
8
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 10 години
Абе то историята си го е доказала, където са стъпили руснаците само граждански войни, бедност и мизерия ..........Сирия, Афганистан, Абхазия, Приднестровието, бивша Югославия, Северна Корея, ...................
161
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка е под прицел от много години под прицела на Русия.Ядрената подводница Курск бешепотопена и Америка платила 10милиона на Путин като компенсация и да остане тайна.Сега има видео в нета на което ясно се вижда дупката от американското торпедо.Русия има технологии за които Америка открито завижда и е чувала само.
160
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 10 години
в русия секи е минал през казарма и може да обрави с калашник такнк и така на татък това не го забравяите. Американците представят един живот които иж ше им го дадът и на останалите а то нема как да стане представете си целя свят да живе е добре то нема толкова ресурс логично
159
4
 
22
 
! Отговори
Robin Hoodov преди 10 години
До Дража ВълчеваВидяхме в Грузия коя техника на какви години е мадам.Дори с помоща на GPS грузинците се посраха мъжката.Русия воюва със старо оръжие и без GPS и ги пречупи за броени дни.Относно техниката -първо се осведоми добре и после коментирай- лакома гълтачка на бургери.
158
29
 
7
 
! Отговори
Дража Вълчева преди 10 години
Руската военна техника е на светлинни години зад американската! Неслучайно 95% от учените в света живеят и работят в САЩ.
157
1
 
16
 
! Отговори
фелибето преди 10 години
Преди ВСВ списание Таймс прави интервю с цар Борис .На въпроса какви са настроенията в България царя дава следния отговорНарода ми е русофилски,министрите ми са англофили,генералите ми са германофили,жена ми е италянка,а аз съм българофил
156
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нато *** не знаят какво са изстреляли , та добре че руснаците им казаха.
155
1
 
28
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
за ония, които пишат за руската ядрена ракета сатана - абе в кой век живеете - отдавна има топол, ярс- а вече и ракета наречена убиец на про - тествана още 2012 година - няма про, което да спре руски ракети. Руснаците имат и много други ракети
154
1
 
26
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 10 години
ТОЗИ РАДАРЕН КМПЛЕКС С КОИТО СА ЗАСЕЧЕНИ ТЕЗИ РАКЕТИ СЕ НАМИРА ДО ГР.ВОРОНЕЖ.МОЖЕ ДА ЗАСИЧА ВСЯКАКВИ ЛЕТЯЩИ ОБЕКТИ В РАДИУС ОТ 6ХИЛ КМ И В КОСМОСА .ВЕДНЪЖ ЗАСЕЧЕНИ ОЗНАЧАВА НА 99% ЧЕ МОГАТ ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ С РАКЕТИТЕ КОИТО ИМАТ.....
153
0
 
4
 
! Отговори
ПОПОТНИК преди 10 години
До 192Дясна куца гнида с миризливи крака и уста - от кого да ги крия.Тези десни и леви вобще разбираш ли ги? *** рапър-чалгаджия