Русия засече изстреляни балистични ракети в Средиземно море

НАТО проверява информацията
Обновена: 3 сеп 2013 14:12 | 3 сеп 2013 12:25, Елка Василева
222
Русия засече изстреляни балистични ракети в Средиземно море
Снимка: архив, Reuters

Руската система за предупреждение за ракетни нападения е засякла старта на две балистични цели в акваторията на Средиземно море, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Стартът на двете ракети бил засечен в 10,16 ч. московско време от радарната система в Армавир, се казва в съобщението.

Траекторията на полетите им била през централната част на Средиземно море в посока към източното средиземноморско крайбрежие.

Още по темата

Министърът на отбраната Сергей Шойгу е информирал президента Владимир Путин.

Малко по-късно източник от Дамаск съобщи, че двете ракети са паднали в морето, предаде РИА Новости.

НАТО обяви, че проверява информацията за изстрелването на балистични ракети в Средиземноморския регион, съобщи още ИТАР-ТАСС.

Пентагонът не разполага с данни за изстрелване на балистични ракети в Средиземно море, съобщи дежурният в пресслужбата на ведомството, предаде РИА Новости.

Израел съобщи, че не знае нищо за изстрелване на ракети в Източното Средиземноморие, предаде Ройтерс, като се позова на военна говорителка.

Посолството на Сирия в Москва и посолството на Русия в Дамаск засега не разполагат с данни за регистрирано в Средиземно море изстрелване на балистични ракети, съобщи още РИА Новости.

В Дамаск не са звучали сирените на ПВО за ракетна атака, нито са се чули взривове в града, съобщи руското посолство в Дамаск. Това предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Единствени, които потвърдиха изстрелването на балистични ракети в Средиземно море, са британците. Служител на пресслужбата на министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви за ИТАР-ТАСС, че Лондон е в течение, но няма никакво отношение към изстрелването.
 

Информацията е актуализирана в 13.06 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Филе, Филе, за подводници да кажеш, че не са добре значи не си в час. Ти за Трайдънт си чувал за Сатана не си ли чувал. май не си иначе нямаше да си толкова смел в изказванията си. Пейтриът във Иракската война колко скъда неутрелизира? Вече има и ц-500 ама пак не си в час изстреляй ако имаш яко дупе към москва нещо да видиш после кон боб яде ли?
111
4
 
24
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Югославия свали F-117 "Стелт" с модифицирана версия на С-125 Нева, работеща на необичайно дълги радиовълни. Хората на Золтан Дани засичат и прехващат уж невидимия и непобедим самолет след като се отварят люковете за бомбите му. Така, че не ми ги хвалете. Освен това още по-модерните зрк като "Бук", С-300 и С-400 свалят всичко що лети от 5 м нагоре - самолет, ядрена ракета или гълъби. Да не стане довечера да гледаме командоси от спецназ да ядат маси в Белия дом и да арестуват Обама.
110
25
 
11
 
! Отговори
21-ви век преди 10 години
русия отдавна не е фактор..тя просто регионална сила имаща отношение към съдбините на малки държави (нейни бивши колонии като грузия, армения, беларус) В световен мащаб САЩ имат думата и особено в района на близкия изток САЩ колят и бесят..русия си остава един зрител. Нямат тези възможности които имаше СССР на времето. Колкото и да изпитваме носталгия към миналото...Реалността е че САЩ държат съдбата на Европа и по-голямата част от света. руснаците си гушкат армения и беларус. Това им остана!
109
4
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
айде айде американският хайтек го видяхме ,как персите им хакват дроните и си ги приземяват ,като пичове,за електромагнитни импулсни оръдия да не говорим цялата електроника на изгаря и превръща американската техника в скрап!Щом Иран се гаври така с американският"хай-тек" смятай братушките кво могат да ги направят!
108
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen0602 преди 10 години
До 119Малко са хората с правилна гледна точка.Малко са хората които преди да кажат/напишат нещо,първо мислят.Малко са хората които НЕ изграждат своята реалност осведомявайки се от "традиционните източници" за информация/манипулация.За съжаление все още (особено в нашата изстрадала България) са твърде малко.
107
1
 
15
 
! Отговори
член преди 10 години
Югославяните свaлиха чрез Руска противо-въздешна ракегна обстановка c-400 "невидимия" Стеллт
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само психари тука и професори по военно дело.
105
0
 
9
 
! Отговори
жоро преди 10 години
В Минобороны Израиля, в свою очередь, сообщили, что зафиксированные пуски были испытанием мишеней для систем ПРО. Они проходили совместно с США."Пуски, о которых идет речь, были испытанием ракеты-мишени "Якорь", которая используется для проверки систем противоракетной обороны", сказал собеседник агентства.ria.ru/world/20130903/960399457.html
104
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не знам защо на някои им е толкова весело.може би защото никога през живота си не са надявали противогаз.***,защо според вас полувин нато се ***,включително и дъ греит британ?защо дъ президента си седна на черния ***?причината е--опитаха да заврат русия в ъгъла,тоест тя няма какво да отстъпи повече.
103
4
 
11
 
! Отговори
Мекедоноид преди 10 години
Ово е македонска ракета.Македонската славна армия напада подлата Сирия.:)
102
0
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 127Мангалите ни да хващат автобусите за Турция и от там с ферибота на Кипър и някъде около бреговете му да търсят скрапа. За целта да се оборудват с водолазна екипировка.
101
4
 
12
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До ВиирджинияВ сърбия стелта най-вероятно го свали миг-29 във визуалния обхват.Втората световна липсата на радари не им е била голяма пречка да си се свалят на воля.За стелта руснаците отдвна имат радари и ракети.По времето на садам бяха още новички и секретни и им се свидеха.За сирийското пво стелта андали ще е гояма хапка.
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой зорлем подклажда. Нали янките трябва да излязат от финансовата криза.
99
4
 
7
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
До 115Ами, Ирак имаше много лошо ПВО. Малко като количество и сравнително старо. Нашето ПВО в момента /като се има предвид, че не е абдейтвано повече от 20 години/ е по-добро от тогавашното иракско ПВО-те нямаха нито С-300, нито БУК-ове, нито Тунгуски и т.н. имаха няколко обстановки КУБ и Горбачов беше издал всичко за тяхното ПВО, коеито може да се издаде.
98
3
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
мръсни американоционистки маймуни търсят поредната провокация!
97
0
 
0
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
До Виктор ми беше поста...
96
0
 
12
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 115Е не предполагаш ли, че това е просто проверка от хамериканците, а не масова ракетна атака?
95
3
 
9
 
! Отговори
Vog преди 10 години
Ето вече е казано че евреи пуснаха ракети
94
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като ви чета коментарите и ми става гнусно. Повечето от вас, не ги тревожи факта, че се готви нова война, а го раздавате адвокати на САЩ или Русия. По-добре палете свещи или си постелете молитвените килимчета (според религията), че не сте живели по време на война вместо "с чужда пита помен да правите". Войната е ужасно нещо, унищожава хората, природата и прогреса на планетата ни. Всяко разумно същество трябва да отхвърля напълно възможността за война във всичките й проявления иначе всички губим!
93
17
 
8
 
! Отговори
ДДТ преди 10 години
Русия се превърна в един РЕГИСТРАТОР! Толкова могат!