Русия засече изстреляни балистични ракети в Средиземно море

НАТО проверява информацията
Обновена: 3 сеп 2013 14:12 | 3 сеп 2013 12:25, Елка Василева
222
Русия засече изстреляни балистични ракети в Средиземно море
Снимка: архив, Reuters

Руската система за предупреждение за ракетни нападения е засякла старта на две балистични цели в акваторията на Средиземно море, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Стартът на двете ракети бил засечен в 10,16 ч. московско време от радарната система в Армавир, се казва в съобщението.

Траекторията на полетите им била през централната част на Средиземно море в посока към източното средиземноморско крайбрежие.

Още по темата

Министърът на отбраната Сергей Шойгу е информирал президента Владимир Путин.

Малко по-късно източник от Дамаск съобщи, че двете ракети са паднали в морето, предаде РИА Новости.

НАТО обяви, че проверява информацията за изстрелването на балистични ракети в Средиземноморския регион, съобщи още ИТАР-ТАСС.

Пентагонът не разполага с данни за изстрелване на балистични ракети в Средиземно море, съобщи дежурният в пресслужбата на ведомството, предаде РИА Новости.

Израел съобщи, че не знае нищо за изстрелване на ракети в Източното Средиземноморие, предаде Ройтерс, като се позова на военна говорителка.

Посолството на Сирия в Москва и посолството на Русия в Дамаск засега не разполагат с данни за регистрирано в Средиземно море изстрелване на балистични ракети, съобщи още РИА Новости.

В Дамаск не са звучали сирените на ПВО за ракетна атака, нито са се чули взривове в града, съобщи руското посолство в Дамаск. Това предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Единствени, които потвърдиха изстрелването на балистични ракети в Средиземно море, са британците. Служител на пресслужбата на министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви за ИТАР-ТАСС, че Лондон е в течение, но няма никакво отношение към изстрелването.
 

Информацията е актуализирана в 13.06 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
24
 
! Отговори
POPOTNIK преди 10 години
За всички ***, които още не са разбрали - ако Америка изстреля балистична ракета и тя падне в Европа/Русия/ или Азия/Сирия/ всички ние ще се запознаеми със нови, пък и стари изотопи на плутония, примерно Pu-239, с период на полуразпад от 24 360 години- близо до нас- представяте ли си? И сега внимане, ако Русия изстреля по САЩ подобна ракета-вас Ви боли куреца-щото са далеч-щатите.Русия, другари и господа ***, има много по мощни балистични ракети от САЩ, примерно Сатана.
151
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Достатъчно е, да се изчака ООН дакаже, кой, кога и защо е използвалхимическо оръжие. Виновните дабъдат привлечени и съдени в Хага,за престъпление срещучовечеството!Каква война, какви пет лева гивлече Америка, Франция и Турция?
150
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Израел да не се правят на велики сега!Положението е като в каубоиски бар с хвърлена пиратка!Ами ако се запукат с ракети заради тяхните проби еврейски?
149
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как се казва тая ракета, която за 30 мин може да порази цел в която и да е точка на земята?
148
3
 
50
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Света Богородица и сирийските светии да се застъпят пред Господа за Сирия -- да запази тази свещена земя и народа и` и да накаже гнусната ев-рей-ско-масонска сатанистка ***!
147
0
 
5
 
! Отговори
ПРО преди 10 години
До KOSTAS LINKEбаце преди да пишеш глупости по добре почети малко.bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0-36не е необходимо да търсиш много
146
4
 
2
 
! Отговори
DJERI преди 10 години
KAK MOJE TOLKOVA GLUPOSTI DA IZPI6ITE DAMI I GOSPODA FORUMCI.DOBRE,4E NI6TO NE ZAVISI OT VAS I SVETOVNITE LIDERI IMAT DOSTATY4NO MOZYK I ZNAQT KAK DA SE IZLEZE OT TAQ KRIZA SYS SIRIQ.OSVEN RUSOFILI I RUSOFOBI A AMIRIKANOFILI I AMERIKANOFOBI IMA LI DRUGI VID BYLGARI DA VI PITAM.NQKAKVI PATRIOTI MAI NE.ZASLUJAVAME SI TYPATA U4AST DA SME BEDNI I POSLEDNI V TOQ SVQT ZA6TOTO SME BOKLUCI ZAPONETE GO NE NACIQ
145
1
 
2
 
! Отговори
до 177 преди 10 години
Позна.
144
10
 
24
 
! Отговори
Якорита Уташака преди 10 години
До :)) > Niama po-dolna sgan ot ruskata!Da,nai-propadnalata nacia sa,za razlika ot Velikite Amerikanci!!Bog da pazi Amerika!Smurt na RUSIA!А бе я се наведи и се хвани за палците!
143
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма да се учудя ако руснаците отдадът под наем на сирийците някоя секретна ПВО установка*прототип* , за да я тестват с/у ракетите на алианса. голям таш*к ще падне.
142
2
 
40
 
! Отговори
Наско - продължение преди 10 години
...С-300 вече е в Силия, яко им дъ на агресорите! Ами ако има и С-400? Предполага се, че има и "Яхонт". Най-важното, глупачетата ми, милите ми запалянковци, до не се наложи да се стреля с тях! Това не ви е електронна игра! И чергата тлее прекалено близо до нас! Тук си плюйте в пазвите и кажете "Да не дава Господ!". Защото няма да можете да броите головете. Тази провокация беше последната излагация на маймуните. Глупава и нагла. Кой я направи? Предполагам - ***, но знам ли.Истината ще излезе
141
1
 
16
 
! Отговори
Наско преди 10 години
До USA. BGПълно (6) за глупост! По-тъпо нещо не бях чел от седмици даже тук, където *** са в изобилие. Ти ли си най-големия от тях, маминото? не че 162 и *** парче, дето се пише за грък - KOSTAS LINKE, са по-умни, ама ти пръв пресече финиша! Щях да се напикая от смях, като си представих съвместните действия на турската и гръцката флота! Ти само виж на Льо Бурже Су-35 и Ка-52 направеха всички разногледи. Руснаците имат противовъздушна отбрана на 4 ешелона. Ако действително С-300
140
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Израел си призна, че съвместно със САШ са ги изстреляли. @ДЕМОКРАТИТЕ@ и @БОГАТИТЕ@ се подготвят за война, но дано Бог да е на помощ на сирийския народ!
139
2
 
30
 
! Отговори
Някой си там. преди 10 години
Какъв "Сатан"? През 70-80-90 да...Сега може да имат още по-мощни ракети. Руснака не е толкова ***, че да показва всичко, което има. Това какво може да има той..ние и да го сънуваме не можем. До 163: Хайде сега да ми обясниш, как се сваля ракета, която се издига в космоса? И не знам дали знаеш, но между Русия и Аляска има само 70 километра океан. "Сатана" едва ли ще се засили през Европа....
138
2
 
6
 
! Отговори
нощес.бг преди 10 години
Като казваме чистии македонци, имаме в предвид българе!)))
137
4
 
0
 
! Отговори
нощес.бг преди 10 години
до 170Признаваме тихомълком, че и нии сме чистии македонци и деца на Всевишний!
136
2
 
22
 
! Отговори
Илко преди 10 години
До 163 KOSTAS LINKE Пич със какво ще бъде свалена? С Пейтриът ли? Моля ти са, ши са задавя от смях. Ю.Корея е дала 2 милиарда на Русия, за да им разработят ПВО срещу С.Корея. Що не избраха САЩ или да се надяват само на "патриота"?
135
7
 
2
 
! Отговори
Господ бог казва преди 10 години
До нощес.бгДеца на слънцето и цветето, да знаете че населих вашата майка Земя с три раси: бялата раса македоноиди, жълтата монголоиди и черна раса, която нарекох негриди. Всички останали хора са мулати. От вас македонците заченах бялата раса и я разширих чак до Японско море. Всички бели хора са ваши братя, защото носят ген македонски и всички преселения от вас почнаха, та тръгнаха на север.
134
5
 
16
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Какви Сатани, какви ракети, какви кораби?На нас ракети за да унищожим САЩ не ни трябват.Знаете ли колко руснаци има в САЩ, ами китайци? Е, някои като Сноудън се разкриха, но други като Борис Хюсеинович Обамов с псевдоним Белия, още са на своя пост.
133
8
 
37
 
! Отговори
член преди 10 години
Ракена обстановка "Катюша" с лейтинат Жуков смачка гадната немска *** дръзнала да нападне Ленитград !