Поне 39 цивилни жертви на ударите на Русия в Сирия

Загинали са 8 деца и 8 жени за четирите дни въздушни атаки
Обновена: 3 окт 2015 17:44 | 3 окт 2015 17:43, Камелия Цветанова
143
Поне 39 цивилни жертви на ударите на Русия в Сирия
Снимка: Reuters

Най-малко 39 цивилни, включително 8 деца и 8 жени, са били убити за четирите дни на руските въздушни удари в Сирия, съобщи днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от БТА.

Още по темата
Според шефа на организацията Рами Абдел Рахман убити са 14 бойци - 12 от "Ислямска държава" в околностите на град Ракка и двама бойци от свързания с Ал Каида Фронт "Ан Нусра".

Тези числа включват само случаите, в които информацията е била проверена и потвърдена, отбеляза ръководителят на Центъра, предаде Ройтерс.
 

По-рано днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че Русия е нанесла нови въздушни удари през изминалата нощ срещу позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" близо до Рака, крепостта на джихадистката организация в североизточната част на Сирия.

"Редица руски удари бяха нанесени срещу позиции на "Ислямска държава" западно от Рака и експлозиите отекваха чак до града", уточни директорът на СЦНПЧ Рами Абдел Рахман, без да посочва повече подробности за целите на ударите.

"Ислямска държава" контролира напълно провинция Рака, чийто едноименен административен център се възприема като "столицата" на джихадистката групировка. Рака е нейната главна крепост от 2013 година.

В четвъртък руската авиация за първи път насочи удари срещу провинция Рака, след като ден по-рано започна операциите си в Сирия, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: жертвиРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От организацията "Лекари без граници" определеят нападението на американските ВВС срещу болницата им в Афганистан днес като най-ужасяващото в тяхната история.Организацията твърди, че всички страни в конфликта, включително Кабул и Вашингтон, са били уведомявани за точните GPS координати на болницата в Кундуз по много поводи.
63
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирийският център за наблюдение на правата на човека се състои от ЕДИН човек - шефа Рами Абдел Рахман , който живее в Лондон.
62
1
 
30
 
! Отговори
9 убити цивилни преди 8 години
Американските ни началници удрят със самолетите и безпилотниците си, или сватбари или болници, които предварително са им дали координатите си. Като 9-те убити цивилни в болницата на "Лекари без граници" в Кундуз. И след това, за всичко им били виновни руснаците!
61
1
 
20
 
! Отговори
нападението в Кундуз преди 8 години
Американските сили са извършвали въздушни удари по това време, призна НАТО и добави, че клиниката може да е била засегната от тях.Най-малко 37 души са сериозно ранени, 19 от тях от персонала на "Лекари без граници". В болницата е имало най-малко 100 пациенти. Много от тях остават в неизвестност.
60
1
 
16
 
! Отговори
нападението в Кундуз преди 8 години
Най-малко девет души са убити при на американските ВВС над болница на организацията "Лекари без граници" в афганистанския град Кундуз.Благотворителната организация "Лекари без граници" съобщи, че въздушните удари над нейната болница в афганистанския град Кундуз продължили повече от 30 минути, след като САЩ и афганистанските власти нейното местоположение, предаде Си Ен Ен.В изявление организацията осъди атаката, като я нарече "най-ужасяващото бомбардиране над нейна болница".
59
1
 
27
 
! Отговори
колатерални жертви преди 8 години
Във Виетнам американците са убивали на всеки един военен виетнамец - по трима цивилни. В Ирак и в Афганистан, американците утрепват на всеки един военен - по четирима цивилни. В Югославия при бомбардировките, на всеки един убит военен се падат по пет цивилни. В Пакистан и Афганистан, при бомбардиране с безпилотни самолети, квотата е вече един убит военен към 28 (двадесет и осем) убити цивилни. Ако застреляш човек в САЩ, ще те осъдят на смърт. А ако застреляш цивилни граждани, не американци, извън САЩ, ще те наградят с орден.
58
1
 
16
 
! Отговори
Я Русский преди 8 години
До Анонимен78Вие не пиша лъжа и истината. Самолети на САЩ в провинция Кундуз бомбардирали болница "Лекари без граници". И бомби над един час след уведомление, че бомбардира мирното болницата. chicagotribune/news/nationworld/ct-doctors-without-borders-20151003-story.html
57
1
 
20
 
! Отговори
600 000 цивилни преди 8 години
По американски сведения, режимът на Саддам е убил около 130 000 цивилни иракчани. Същият американски източник твърди, че американците са убили между 130 000 и 600 000 цивилни иракчани!
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pentagon otricha tazi "informaciya",sprete s gluposti na Plevneliev,btv,tv Evropa i drugi predateli na pravoslavni cenosti i morali .A Amerika veche prizna oficialno,che razbombila gospital na vrach bez granici v Avganistan,pogovorim za tova mili bratushki.
55
3
 
19
 
! Отговори
КуРти преди 8 години
Цялата българска журналистика е тотален ***, а днеЗ.беге е дупката на ***! Е тва е положението, преди влизах по няколко пъти на ден в тоя пропаднал пасквил. Сега през седмица, две! Накрая ще си се четат те самите и тия които им спускат "материалите". Пълни нещастници! Сега да не забравите да ми изтриете коментара! Така се решават всички проблеми!
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТА 74ох странджа от няколко дни само за капани говориш и плюваш руснаците добре де мразиш ги май наистина ти плащат за това но така само мотивираш хората да ги поддържат не гледай грешките на руснаците само бъди обективен и моля те не ми отговаряй знам какво ще кажеш
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Goliama rabota do krak triabva da se ybiat mnogo vnimatelno da ne izbiaga niakoi
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение какво пишат разни дезинформационни агенции.Истината е,че руснаците ги трепят здраво.За тия *** никаква милост. Друг е въпроса,че младите джихадисти пристигнаха в Германия и сега ще стане кървава баня.Но западно европейците трябва да си платят за всичко което надробиха.Шоуто тепърва започва.
51
15
 
4
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Ако един извънземен отиде в Москва и чете само руски източници ще остане с впечатлението че СССР е спечелил студената война. Когато Лавров каже "добър ден" човек трябва да се обърне и да погледне къде е слънцето.
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руското разузнаване констатира, че терористите напускат контролираните от тях райони."Около 600 наемници са напуснали позициите и се опитват да стигнат до Европа", каза Картаполов.Според него Съединените щати са уверили руското министерство на отбраната, че в района на действие на руската бойна авиация "няма никой освен терористи".Щом и САЩ за потвърдили че в района няма никой освен терористи, Сирийският център за наблюдение на правата на човека за поредн път представя невярна информация
49
4
 
24
 
! Отговори
Смях преди 8 години
А новината за стотиците побегнали терористи към Европа няма ли да пуснете ?След Руските удари стотици мирни бунтовници обучени от САЩ и Турция побегнаха към Европа само след четири дни въздушни удари..... Интересно ми след месец удари КОЛКО мирни бунтовници ще останат в Сирия....Още по любопитно ми е как след почти ЕДНА година удари на САЩ и ко Ислямска държава само растеше а след Руските удари стотици се отправиха при девствениците и стотици побегнаха...*** нещо да напишете по темата!!
48
1
 
5
 
! Отговори
Странджа, преди 8 години
Май,че сам си пишеш и отговаряш.
47
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснaците крaй Рaккa сa бомбaрдирaли военно- полевa болницa!
46
15
 
6
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Кадафи, Садам и Усама с нетърпение очакват Асадчо да направят карето. Слобо ще бъде кибик.
45
3
 
8
 
! Отговори
To6 преди 8 години
Отново за писачите. Колко са изкланите, изнасилени те, избитите от тези с бради те и *** те.