САЩ взе на мушка Джон Джихадиста – екзекуторът

Пентагонът не потвърждава дали е убит, но със сигурност е бил атакуван
13 ное 2015 10:10,
42
САЩ взе на мушка Джон Джихадиста – екзекуторът
Снимка: архив Reuters

САЩ извършиха удар в Сирия, чиято мишена е бил джихадистът Мохамед Емуази, обезглавявал западни заложници, сред които хуманитарни работници и журналисти, предадоха световните агенции.

От Пентагонът не потвърждават дали наистина терористът, известен като Джон Джихадиста, е убит в удара, пише "Гардиън".

В становище на Пентагона се твърди, че силите на САЩ са извършили нападения в Ракка на 12 ноември, чиято цел е именно Емуази.  Според в. "Вашингтон пост" ударът срещу него е бил извършен от дрон срещу кола, в която се предполага, че той е пътувал.

Ако смъртта на Джон Джихадиста бъде потвърдена, това ще бъде значима стъпка в оглавяваната от САЩ международна коалиция, нанасяща удари срещу ИД в Ирак и Сирия от повече от година.

Джон Джихадиста стана символ на бруталността на ИД и беше един от най-търсените мъже в света. Неговото истинско име е Мохамед Емуази. Той е британски гражданин и компютърен програмист.

Той се появи в записи на ИД миналата година, в които се показваше убийството на американския журналист Джеймс Фоули и на колегата му Стивън Сотлоф, както и убийството на американския хуманитарен работник Питър Касиг.

Тримата бяха държани преди това дълго време в плен от ИД и Касиг дори прие исляма и се наричаше Абдул Рахман, преди да бъде екзекутиран от терористите, пише БТА.

Видеозаписите показваха и смъртта на британските хуманитарни работници Дейвид Хейнс и Алън Хенинг и на японския журналист Кенджи Гото, както и на други заложници.

В записите Емуази отправяше заплахи срещу Запада и неговите арабски съюзници, срещу лидерите на Великобритания и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
2
 
! Отговори
Умна Тиква преди 8 години
До Умна ТикваЗатова си измислиха Джихади Джон -,сега ще го преследват героично, докато не го терминират свръхтехнологично, без следа и свидетели, за да няма въпроси. А докато тонят Джихади Джон, други злодеи ще тормозят света на добрите - Путин, Ким Чен Ир, Виктор Орбан, Башар Асад... Идеята е един по един... Ако не им се обърне късмета с некой по-корав като Путин!
22
1
 
3
 
! Отговори
Умна Тиква преди 8 години
Сами си ги създават, сами си се плащат с тях, сами си ги унищожават американците тези терористи! Нали са пристратени към сомиксите, нема как и в живота да не е пълно с лоши, които да бъдат убивани от непобедимите "добри"! Осама бин Ладен беше плашило десет годин - що народ - и военни, и журналисти, и политици щастливо се пенсионираха под неговата сянка, без някой да го е виждал на живо! После го убиха "по телевизията, по американски, но настана скука и суша за врагове!
21
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 8 години
До Анонимен25Личи си че никога не си напускал убития градец в които вегетираш.И никога няма да стъпиш в Лондон.И по-добре бегай към Сев.Корея
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пищем за "джон" а за боя дето яде по целия фрон ИД нещо и дума не проронваме :)Ако стане нещо терористично без стратегическо значение - вием до дупка!Евалата "новинари"!
19
8
 
3
 
! Отговори
Хилари преди 8 години
Така се прави - с дрон се унищожава автомобил и целта в него. Не със стратегически бомбардировач да срутиш жилищен блок заедно с децата, бабите и старците. Знаем, че за руснака човешкия живот е на стойността на патрона, но цивилните жертви вече надминаха 1000, като 30% от тях са деца.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как така най-великата великата военна сила не може да неутрализира един психопат и масов убиец? Или не иска, защото е неин човек.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лондон е пълен с първосигнални ***. Всеки който е ходил там може да потвърди. Всяка форма на живот научила се да ходи и по земята е на почит. Затова и самите британци гледат да избягат в чужбина при първия възможен случай.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба,сутринта съобщиха за някакъв Мохамед от Мароко като личен палач на Багдади при спецакция на сирийската армия или сили с помоща на руските ВВС или военни каквито ги там има,а сега пак Мохамед,само че от Лондон с маска на главата известен екзекутор ударе от дрон американ,а на кого човек като погледа е същия като на уж другия,що ги не сложат снимка срещу снимка да се поогледат пък дано се познаят по новините понеж все още са като в неизвестност,а с какво са ги пернали ще уточнят от коалицията.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдски сили прочистват Синджар от "Ислямска държава" - Силите Пешмерга, подкрепяни от американски въздушни удари, започнаха офанзивата срещу Синджар вчера и атакуваха града първо от изток и запад." - по същото време руснаците "размазват" ИДИЛ от бомбардировки, а няма нито един освободен от Аасад град.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ взе на мушка Джон Джихадиста екзекуторът...ste mu namaliat honorara za klip??Po holivudski...mecoka gazi iako i nuzdata ot klipceta namaliava...
13
2
 
3
 
! Отговори
Сини дънки и ризка преди 8 години
Първо, Джон се предполага, че е пътувал в автомобила, което само по себе си е не ни дава убеденост какво точно се е случило. Второ, най-често при атака с дрон операторите се прицелват не в самия автомобил, в близост до него на 2-3 метра. Счита се, че когато ракетата удари земята това ще гарантира детонация, и взривът ще е достатъчно силен, за да унищожи превозното средство. Така, обаче, без да се види запис не става ясно дали ракетата е попаднала достатъчно близо, и нанесла поражения.
12
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еми така се работи - пращат дрона и човека дава фира. Не е като рашистите - самолети, танкове, кораби, ракети, бомби и накрая се оказва, че опаткали някакво село.*** кво да ги правиш получовеците - толкова им е акъла.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той си е техен възпитаник, лесно ще го намерят:)
10
4
 
3
 
! Отговори
lol преди 8 години
Колеги, я дайте нещо видео, снимка на тоя конвой и апачито. Защото аз видеа на руските "сепаратисти" в Украйна, ползващи руска бойна техника имам колкото искате.
9
0
 
7
 
! Отговори
упссссссссс преди 8 години
До Mr.STARBUCKS...говориш пълни глупости--Лично съм виждал в Камбоджа,как американската армия използва Исузо и Тойота за рейнджърите си.Джиповете бяха маскировачно боядисани,с надписи US ARMY...Така че,тези партенки си ги задръж за себе си....
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Приказки за лека нощ......За скандала със Тойотите,у нас се мълчи тотално...щото живеем в американска демокрация...А то да бяха само тези джипове--има снимки на ИД с палатки на американската армия,с нови американски оръжия,с обурудване на американската армия...
7
5
 
28
 
! Отговори
Приказки за лека нощ преди 8 години
Интересно как ще коментират американците видеото, в което американски хеликоптер Апачи охранява конвой от чисто нови Тойоти, управлявани от "войни' на ИД???? Западните медии твърдят, че Тойотите са купени от американската армия с парите на американските данъкоплатци. Явно е, че американците снабдяват ИД, за да воюват срещу Асад, да им продават петрол на безценица и да изпращат милиони бежанци към Европа, като по-този начин я отслабят и поставят в зависимост от САЩ.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ убиха собственият си президент Кенеди какво си тук някакьв Джон.
5
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХА-ХА !преди 9 минутиЩе го убият, както убиха Бин Ладен, защото може много да разкаже ... Да разкаже неща, които няма да са никак приятни за Вашингтон. :)Според *** все някой нещо ще разказва, ама за толкова години така и не се намери и едно доказателство за измислените им тези. Иначе сте царе на полония в чая и убийството на журналисти. Смешници, цял свят ви се смее и подиграва.
4
4
 
21
 
! Отговори
:) преди 8 години
Да се чете: ЦРУ пенсионира артиста с прозвище Джон Джихадиста и повече няма да пуска клипчета с негово участие. В момента "Джон" е в къщата си в Орегон, пие скъпо уиски и си мисли колко глупави са овцете по света.