Всичко се връща – дори гранатите при терористите

Очевадно не всички от тях са брилянтни тактици на джихада...
Обновена: 2 дек 2015 18:54 | 2 дек 2015 18:47,
38
Всичко се връща – дори гранатите при терористите
Снимка: Reuters, архив

Фактът, че джихадистите успяват да убягнат на властите и да организират атентати с мащаба на този в Париж, това не значи, че всички са гении.

Или поне един конкретен джихадист на "Ислямска държава" не блести с особен ум. Той се опитва да изстреля ръчна противотанкова граната през дупка в стената и всичко това е записано на видео.

В крайна сметка джихадистът явно не е успял да уцели дупката в стената и последните кадри от клипа са от стая, изпълнена с пепел.

Това обаче не е първото видео, което предизвиква повече смях, отколкото ужас.

В друг клип на "Ислямска държава", заснет в тренировъчен лагер стават ясни някои от най-странните методи за тренировка на джихадистите.

Това включва ритане в чатала, игра на "прескочи магаре" и други подобни дейности, всичко на китна ливада, незнайно къде. Вижте сами! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
9
 
! Отговори
Малък коментар преди 8 години
към тези, дето се правят, че са стреляли с РПГ-7. Детонаторът на гранатата се взвежда на разстояние от 2 до 20 м след изстрелване. Това занчи, че може да се взведе и на втория метър. 30м зад гранатомета не трябва да има хора и взривни материали. 2 м зад гранатометът не трябва да има прегради. Дулният срез на гранатометът трябва да се намира най-малко на 20 см над или встрани от преграда (връх на окоп, стена на сграда, каната на камион и т.н.) Ха сега въревте да се забавлявате.
25
0
 
22
 
! Отговори
Бил преди 8 години
Смешно е, обаче като се сетиш че тия ги тренират и могат да боравят с оръжия и имат неограничен достъп до Европа тогава не е толкова смешно. А ние нямаме оръжия, защото полицията в бившите съветски страни изпада в паника ако някой освен тях има оръжие, дори най-обикновени пистолети а какво остава за автоматични оръжия и рпг-та, взривове и други оръжия на войната с които са свикнали да боравят ислямистите.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цирк, скъсахте ме от смях.
23
0
 
4
 
! Отговори
До zmievada преди 8 години
Антифони или поне каски с някакви заглушители нямаше ли бре? След 36 изстрела може и трайно да изгубиш някакъв % слух.
22
1
 
24
 
! Отговори
zmievada преди 8 години
.....Грешката му на този беше, че стреля от затворено помещение. Безопасното отстояние от задната част на РПГ-7 при стрелба е 20-25м. Т.е. изгорелите газове от стената и прозореца зад него изпълниха стаята и му е станало топличко на дупарата. Иначе граната си замина по направление, освен това няма как да се взриви в стаята, има защита и при попадение в цел по-близка от поне 30м не се задейства.......ей нищо не обаждате за слухът на *** джихадист, аз след 36 изстрела две седмици бях като глух
21
0
 
7
 
! Отговори
Гранатометчик преди 8 години
Пропагандата върви а балъците се връзват както си искат. ДНЕС ако бяхте медия а не порения *** от войната Пеевски-Прокопиев трябваше да потърсите т.н. експерт или поне някой бивш или настоящ войник да ви обясни що е това РПГ-7 и има ли то почва у нас.Тогава щяхте да разберете че това е стандартен пуск от закрито и джихадиста не се е замовзривил а най-много си е опърлил *** брада.Все пак е реактивно оръдие и хвърля газове и назад.Но в това сензеция и топ новина няма -НАЛИ!
20
0
 
15
 
! Отговори
Фесконтрол преди 8 години
Тези ако така се ритат в шишарките, девиците в Рая все запечатани ще си стоят. Горките девици!
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия не са на ниво средновековие, а в пред антична пещерна фаза.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** акбар :) Няма такива **** като тия.Ако не режеха глави и не безчинстваха, а се трепеха само един друг, щях много да им се радвам.Дано умрат в мъки :)
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2-3 вакуумни бомби и тоя на пЪрвата снимка ще иска да бъде на .....Много ги жалят тия ***.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dnes me debne de napisha,triyat)))))yajte mi chorapite s gorchica uvajaemi jurnalya)))
15
9
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Путин много повече щеше да постигне ако просто бе почерпил с по една вотка за рождения си ден не да дава по 10 000 000 долара за пропаганда с без полезни ***
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН КОГАТО САЩ СПРАТ ДА ГИ ФИНАНСИРАТ И ПОДКРЕПЯТ, ТИЯ СМЕШНИЦИ СА ПЪТНИЦИ...ХАХАХАХАХА!
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всъщност си е уцелва димът е от барутните газове и прахоляка
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тролите ни са още по зян чак се чудя на рашките за какво си хабят парите за пропаганда с тях никой не ги чете
11
1
 
4
 
! Отговори
нЕмат разлика преди 8 години
То и журналистите ни са като тези за нищо не стават.
10
1
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
1. Ако си спомняте атентата срещу Ал. Петров, там се оказа че на снаряда му трябват 50-на метра преди да се активира взривателя.2. Според мен проблема на този е че е твърде близо до стената от зад. Който е ходил в казарма знае че на 3м зад РПГ е забранено да се стои.3. На края не става ясна съдбата на "омбрето"
9
2
 
20
 
! Отговори
Ашкоусум преди 8 години
Тазгодишния фаворит за наградата Дарвин!
8
2
 
18
 
! Отговори
mda преди 8 години
Можели някой сега от разбирачите да ми обясни как точно тези аборигени устояват на коалиция от толкова мнго държави включително армиите на САЩ и РУСИЯ??? И 500000 стелт и милион искандери или както там се казват да вкарат не можеш да ги победиш как ствата това?!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На пича никой не му е обяснил особеностите при стрелба с т.нар. безоткатни оръжия.Те създават реактивна струя и на поне 20 зад стрелеца не бива да има никой. Ако зад теб в близост има хълм, стена или друго препятствие пак може да имаш проблем, а какво остава до затворено помещение?!