Ситуацията в Сирия: Ударите няма да спрат

Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно
Обновена: 16 апр 2018 06:57 | 15 апр 2018 14:00,
155


"Удари в Сирия ще продължи да има, докато не се овладее военно ситуацията там. И аз затова, дано бъда опровергана, но не виждам политическо решение в обозримото бъдеще, прогнозира в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Вече не виждам дипломатическо или политическо решение на кризата в Сирия. Такова вече е невъзможно. Мисля, че решението може да бъде само военно, само със сила, и тук вече въпросът е докъде ще стигнат Западните страни," заяви Поптодорова.

Още по темата

"Аз също мисля, че това, на което бяхме свидетели през нощта срещу събота е всъщност само първо действие, т.е. един епизод, след който ще следват и други епизоди," прогнозира в разговора с водещата Милена Милотинова журналистът-арабист Нина Спасова.

"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море. Но затова ще е необходимо време. Някъде края на април-началото на май, той ще бъде там. Тоест можем да очакваме някакви по-дълготрайни действия - вероятно заедно с по-голяма, по-широка коалиция, на по-късен етапр" смята Спасова.

"Наистина, търсенето на заместник на Башар Асад така и не се случва вече осем години. Но ми се струва, че тук в случая Русия вече като че ли е време да отговори, докога и защо се намесва до такава степен и се ангажира с една чужда война. И докога това ще бъде нейна първостепенна задача и кауза. Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
34
 
5
 
! Отговори
Голата истина преди 6 години
През последните 100 години България не е видяла нищо добро от Русия - само комунистическо мракобесие и ждановска простащина. Изостанахме заради нея с цели 50 години от Цивилизования свят и още не можем да го настигнем.
44
1
 
26
 
! Отговори
Ленчето с кремчето преди 6 години
Защо тази персона ни се сервира постоянно? Значи това, че е от една известна и много обичана секта-етнос, й дава правото да покрадва, да резили страната-гостоприемник Бъкгария и после да се прави на важна по тв?
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има обосновани предположения , че някои от тук присъстващите гномчета на Козяк, са били многократно изнасилвани от руска мечка в софииския зоопарк в ранна детска възраст.Няма друго ояснение ,за истеричното им поведение , когато видят думата РУСИЯ
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40Ще видим ще има ли България
41
3
 
24
 
! Отговори
Бай Танас преди 6 години
Абе не е ли време да излизазме от това ялово и безсилно нато? Само питам?
40
25
 
2
 
! Отговори
Don't worry бе преди 6 години
С очакващите се нови санкции от страна на половината свят и очертаващата се нова надпревара във въоръжаването Русия няма да издържи и ще се разпадне сама без война, както се разпадна СССР през 1991 г.
39
4
 
24
 
! Отговори
Слава на Русия преди 6 години
Хахаха как ще ударите? С тия ракети дето уцелват бостаните на чичо Сабри или падат в морето преди да сгинат брега? Дето ги свалят стариге руски ракеги от 1962 г? Не виждате ли че сащ са вече в невъзможност да направят нещо повече от имитация? Руски обедини конструктивните сили в района и е на път да реши проблема, създаден от сащ и исраел.
38
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дамите са много далече от адекватни анализи и изводи. Слаб 2!Колективният запад загуби и е принуден да се изтегли от Сирия.На изпроводяк утилизира стари томахавки за по-евтино и, за да запази остатъците от силно нащърбената изключителност.
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди време разговарях в бургас с един шофъор на автобус който караше еврейски туристи , човека каза че по гнусни от тях няма , поканили ги на парти в някакъв комплекс на шведски маси , ядели ходели след това да повръщат и пак почвали а на края откраднали сребърните лъжички който са биле сложени като прибори , е това ако не ви стига друго не мога да кажа
36
5
 
24
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Още два такива "страховити" удара и от САЩ ще се плашат само врабчетата!
35
23
 
4
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Путин освободи Асад от сирийския народ, но това не е утеха, защото диктаторите са мимолетни, а народа е дълговечен !за справка: виж Историята
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тарикат НАТО-вецВие сте имате ли промишленост? Къде е Южен пъток, Белене?
33
24
 
3
 
! Отговори
предлагам преди 6 години
Следващите удари по Сирия да не са инициатива на САЩ или други отделни държава , а да са по заповед на НАТО , тогава нито Германия ,нито Италия ще могат да откажат участие в атаките !
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая ли ще казва какво ще се случи някъде по свет,а тая дори не знае как крема се озова в чантата и.
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на Русия самолетоносачи не и трябват , тя си има лекарство срещу тях и може в рамките на няколко минути да ги потопи едновреммено и деветнайсете , независимо къде се намират.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИзчезни бе *** не ми казвай какво знам и какво не знам, *** бегай си слуша там чалгата .
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ако съм на мястото на Поптодорова , ще ме срам на улицата да изляза , след уличаването на кражбата от магазина за козметика , а тя даже по телевизията се изтъпанила.Ама това е зщото основната ценност на либералната демокрация е БЕЗОЧЛИВАТА НАГЛОСТ
28
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само САЩ
27
11
 
5
 
! Отговори
До отчаяния преди 6 години
Освен това Кузя е на ремонт до 2020 г. според самите руснаци, така че дотогава нямат нито един самолетоносач.
26
20
 
3
 
! Отговори
тарикат НАТО-вец преди 6 години
До отчаян руснакУ вас нет деньги для построит авионосцов ! У вас болшая мизерия !