Ситуацията в Сирия: Ударите няма да спрат

Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно
Обновена: 16 апр 2018 06:57 | 15 апр 2018 14:00,
155


"Удари в Сирия ще продължи да има, докато не се овладее военно ситуацията там. И аз затова, дано бъда опровергана, но не виждам политическо решение в обозримото бъдеще, прогнозира в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Вече не виждам дипломатическо или политическо решение на кризата в Сирия. Такова вече е невъзможно. Мисля, че решението може да бъде само военно, само със сила, и тук вече въпросът е докъде ще стигнат Западните страни," заяви Поптодорова.

Още по темата

"Аз също мисля, че това, на което бяхме свидетели през нощта срещу събота е всъщност само първо действие, т.е. един епизод, след който ще следват и други епизоди," прогнозира в разговора с водещата Милена Милотинова журналистът-арабист Нина Спасова.

"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море. Но затова ще е необходимо време. Някъде края на април-началото на май, той ще бъде там. Тоест можем да очакваме някакви по-дълготрайни действия - вероятно заедно с по-голяма, по-широка коалиция, на по-късен етапр" смята Спасова.

"Наистина, търсенето на заместник на Башар Асад така и не се случва вече осем години. Но ми се струва, че тук в случая Русия вече като че ли е време да отговори, докога и защо се намесва до такава степен и се ангажира с една чужда война. И докога това ще бъде нейна първостепенна задача и кауза. Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Индия имат някои търкания със Китай ,но са срещу краварите и Англия задължително,---------------------Индия е член на Британската общност , имат неуредени гранични спорове с Китай и са почти в перманентна война с Пакистан Освен това БРИКС не знам знаеш , но се спомина , да не говорим, че БРИКС беше икономическа а не военна организация
24
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ТОВА НЕ Е ЛИ ФРАЗА НА " ПРОФЕСОРА- ДОКТОР НА СОЦИАЛНИТЕ НАУКИ " -МАЙК ТАЙСЪН ??????????
23
22
 
2
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Другарката Поптодорова да обясни по-добре пак защо открадна парфюма.А пък дали ще спрат ударите зависи само от сирийските управници - ако отново използват химическо оръжие, пак ще има удари.Ако Русия си контролираше по-изкъсо протежетата, това нямаше да се случи.
22
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Екатерининбург е починал ПАДАЙКИ ОТ ПЕТИЯ ЕТАЖ Максим Бородим журналистът разкрил в Русия колко са жертвите на частната армия Вагнер при побоя през февруари.
21
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До само САЩТе руските танкове на асфалтирани пътища блокират ,пък кой знае как ще се придвижат до Сирия по тези черни пътища ?! Пък пази Боже да не завали дъжд и всичко да стане кал , тогава хептен ще загазят в калта !
20
6
 
16
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Ти пък отде лъсна бе Бaстун, БРИКС да ти говори нещо ? Индия имат някои търкания със Китай ,но са срещу краварите и Англия задължително, Индия беше колония на бозавите и ще си върнат по всички параграфи, изчезвай.
19
26
 
9
 
! Отговори
само САЩ преди 6 години
В КОНВЕНЦИОНАЛНАТА ВОЙНА НАЙ-ВАЖНИ СА РАКЕТИТЕ ,САМОЛЕТОНОСАЧИТЕ И САМОЛЕТИТЕ ! По всички параграфи руските пияндета отстъпват на САЩ ! Руските танкове докато се придвижат по неасфалтираните им пътища до Сирия , САЩ вече ще са нанесли решаващите удари със своите изтребители ! САЩ имат 5000 изтребители ,а руските пияндета 1000 ! САЩ имат 19 самолетоносача , а руските некадърници само един !
18
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 Ако Пакистан е с Русия то Индия е със Запада , дай да сравняваме
17
4
 
33
 
! Отговори
Й преди 6 години
Тази нека да обясни защо САЩ се наместват в Сирия, която е на другия край на света? Общи граници ли имат? Едва ли е от загриженост към сирийския народ, както тръбят западните медии. Кои са САЩ, че се вживяват на световното ченге???
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пакистан тестваха наскоро балистични ракети от една подводница Пакистан е ядрена държава и са с Китай и Русия май ще замирише на печени кравари.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Колко остава за България? Питай Ердоганчо
14
27
 
5
 
! Отговори
САЩ са велики преди 6 години
"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море.....................................Имат 19 самолетоносача , а руските пияндета имат само един !То е ядно ,че никой няма да посмее да използва ядрено оръжие ,затова важни са ракетите и самолетите ! Руснаците имат 20 000 танка ,ама с какво ще ги предвижат до Сирия ?! Горките руснаци имат около 1000 изтребители , а американците 5 000 ! Ще има бой за у.шанките в Сирия !
13
3
 
30
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
И Садам и Кадафи бяха диктатори, запада ги затри и им наложиха демокрация, погледнете какво е състоянието на тези държави сега
12
4
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 9Какво значи ракета за самолетоносач.С тези ракети се изумихте вече.Що си мислите че ракета без ЯБГ е нещо много велико и едва ли не извънземно.Най обикновена авиобомба но с насочване.Колко поражения може да направи.
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ли двете ще сменят режима на Башар Асад, че са се заели толкова да го очернят?? На Мей ли се правят и двете, копирайки думите й? Много войнствено настроени, харесва им агресията явно....
10
2
 
41
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Поптодорова като каква дава коментари.Когато излиза от студиото да я претърсят че не се знае
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иран са разработили ракети за самолетоносачи Ше стане дебела работата.
8
2
 
42
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Крафла недоклепана, краденето и също толкова непрофесионално, както и останалите служби! *** тук и там, успешен креватен ръст а сега заслужен отдих до рамото Паси Трабанта. Срам и позор.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо ,ако това е истина.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ти какво ше направиш *** васална слугиньо ще откраднеш някой крем или някой *** ?