ООН отхвърли искането на Русия да се осъди удара в Сирия

Само Китай и Боливия гласуваха за предложението на Москва
14 апр 2018 21:15,
142
ООН отхвърли искането на Русия да се осъди удара в Сирия
Снимка: Reuters

Съветът за сигурност на ООН отхвърли внесен от Русия проект за резолюция, която осъжда удара в Сирия.

В документа операция се определя като "агресия срещу Сирийската арабска република от САЩ и техните съюзници в нарушение на международното право и Устава на ООН".

Още по темата

Само Русия, Китай и Боливия подкрепиха текста. Осем страни гласуваха против, а четири се въздържаха, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

За да бъде приета резолюцията, бяха необходими поне девет гласа "за", без някой от петте постоянни членове на Съвета за сигурност да наложи вето.

Текстът бе предварително обречен на провал. Трите западни сили, които нанесоха ударите по Сирия - САЩ, Великобритания и Франция - имат право на вето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
1111 преди 6 години
До АнонименАко Русия е едно нищо нямаше да и скачат ,щяха да си кротуват ястребите
103
0
 
0
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 98 Ха , ха .Много ми хареса. С едно изречение каза всичко.
102
2
 
7
 
! Отговори
edin преди 6 години
"Само Русия, Китай и Боливия подкрепиха текста" без да се съобщава останалите гласували е пример за манипулативно представяне на иформация достойно за предоядисано "Работническо дело". Това е нивото на съвремената Бг журналистика.
101
2
 
8
 
! Отговори
edin преди 6 години
Като погледнем кои държави са в СС на ООН може лесно да се обясни резултата. Тази резолюция няма никакъв шанс тъй като е срещу 3 държави с право на вето. Останалите държави като Полша, Кувейт, Холандия, Екваториална Гвинея, Етиопия, Бряг на слоновата кост, ... не биха рискували да си развалят отношенията с отмъстителния Тръмп и то за обречен документ. Така или иначе повечето от тез държави са марионетки на САЩ.
100
13
 
3
 
! Отговори
Таварищть Путкин преди 6 години
Съветските болни най болните болни в света
99
3
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Не подценявайте Русия-Преди 200 и кусур години законното население на сев.Америка воюваше срещу нашествениците с лъкове и стрели,но разказаха играта на прословутия генерал Къстър при Литъл биг хорн.
98
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 110Русия и недоимък на Ресурси ???НИЩИЧКО НЕ СИ РАЗБРАЛ - Русия има недостиг на ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ ТЕХНОЛОГИИПример Геоложко проучване на терен за полезни изкопаеми - Със СССР/СНГ произведени сонди за сезон(4 месеца) могат да се направят 20 сондажаС модерни Германски сонди ако са по-експедитивни мога да достигнат и 50 сондажа за сезонМогат да се справят и със старите си технологии но за по-дълго време и на по-висока относителна цена
97
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до всички малоумнициМного сте ограничени бе хора! Нали целта не е война, а вие във всичко я търсите за да я започнете.Както и самата Русия е навсякъде където има проблем и тя милата "Дева Мария" все иска да спасява нации в неравностойно положение.А защо? Защото, всико се случва в замяна на някакви блага не добрите намерения на Путин. Защо не си стои мирно в държавицата и да се опита да си тласне икономиката напред? Но, няма как да го направи тъй като е изпаднала в недоимък на ресурси.
96
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Джукър105Ха-ха-ха...........светът го е имало и 5000 години преди твоя скапан холивуд и неговите бози, светът се е обличал с царски дрехи извезани със злато и скъпоценни камъни и преди твоите съдрани дънки на конярите, и светът е изобретил всичко на което са продължили да се развиват следващите поколения..............ако сега тия затлъстели плюскачи на хамбурги трябваше да измислят космически кораби, то ВЕЧНО ЩЯХА ДА СИ СТОЯТ В ОБОРА ПРИ КОНЕТЕ СИ!!!Това е мързеливо и крадливо племе!!!!!!
95
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 6 години
до 114 забрави за 4-тата държава Израел
94
4
 
13
 
! Отговори
Shark преди 6 години
А какво очаквахте? Те същите като НАТО - агресори!
93
7
 
24
 
! Отговори
А преди 6 години
ЗАЩО НЕ РАЗИКВАТ АГРЕСИИТ В КОНГО,ВИЕТНАМ,ЛАОС,ЧИЛИ,ИРАК,ЛИБИЯ,СИРИЯ И РЕДИЦА ДРУГА РЕГИОНАЛНИ КОНФЛИКТИ,КЪДЕТО НЕ МОЖЕ БЕЗ КАЛОНИАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ,АМИ САМО СЕ ЗАЯЖДАТЕ С РУСИЯ ЩОТО СИ ПАЗИ РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ,ТЯ НЕ КАТО БЪЛГАРИЯ ДА Я ДЕЛЯТ НА ПЕТ ЧАСТИ И ДА СИ МЪЛЧИ,ТЯ ИМА ОРЪЖИЕ И МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ,ЗАТОВА СЕ ВЪОРЪЖАВА,ДАЩОТО ВЪЛЦИТЕ СА МНОГО,АКО НЕ Е ТЯ,КОЛОНИЗАТОРИТЕ ЩЕ СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ,ЮГОСЛАВИЯ,СИРИЯ ,ЛИБИЯ,ЕГИПЕТИ К.Н.
92
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
три държави са обречени и е въпрос на време да истчезнат от картата на света....
91
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на някой са му спуснали текст за ""оръжия, изпаряващи кораби и държави"" най-вероятно го считат за ***.от! Ако имаше подобни съоръжения досега да са използвани поне срещу рубарска лодка. Ей така - за демонстрация на сила. Истината е, че до съвременен самолетоносач просто не можеш да припариш! Трябва голяма доза късмет и много ракети. Толкова много, че и американците нямат толкова:)
90
17
 
37
 
! Отговори
българина преди 6 години
единодушно целия свят видя че оон и нато са агресори и терористи, ухилени до уши
89
11
 
25
 
! Отговори
има преди 6 години
Има едно решение срещу наглостта и без мозъчието на западните лицемери. Путин да даде модерни оръжия и ядрени на Асад за да може да защити родината си и тогава ще гледаме как се изпаряват терористични кораби и самолетоносачи , че и някои държави....
88
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.....ТЕРОРИСТИ......
87
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите задават ли си въпроса, защо никой не иска да има вземане-даване с руския Гулаг и ако не са природните богатства на заграбената от нея територия, никой нямаше да се сеща за нея !?
86
33
 
21
 
! Отговори
Джукър преди 6 години
Много мразят запада. Все контра на цивилизацията. Но всичко от модерната история им е копирано от запада. ВСИЧКО КОПИРАТ И КРАДАТ некадърниците. И филмите им гледат, и дрехите им носят, и колите им карат и там емигрират, и децата си пращат там...каквото се сетиш. Но пак мразят. Пак ревЪт. Най-добрите им приятели са от осмия свят. На това му се вика И3РOД. Е това е да си спирачка на еволюцията. А нашите ***. Русофилчетата кухи. А те? Още по-зле. Аре лек ден
85
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия - боксовата круша на Запада !