Нетаняху отрече: Няма прекратяване на огъня в Газа

По-рано световните агенции съобщиха, че има временно стрелбата ще спре
16 окт 2023 10:50, Нели Христова
128
Нетаняху отрече: Няма прекратяване на огъня в Газа
Снимка: БГНЕС

В ивицата Газа не е в сила прекратяването на огъня, обявено по-рано от световните агенции. Това изявление направи кабинетът на израелския премиер Бенямин Нетаняху в последните минути, предаде репортер на БГНЕС.

„В момента няма прекратяване на огъня или примирие с хуманитарни цели в ивицата Газа в замяна на разрешаване на евакуация на чужди граждани“, гласи съобщение, публикувано на страницата на офиса на Нетаняху в социалната мрежа "X".

По-рано световните агенции съобщиха, че целта на прекратяването на огъня ще е ГКПП Рафа да бъде отворен до 17:00 българско време днес, а хуманитарната помощ от египетската страна на границата да стигне до Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ООН Е ПРИЗНАЛО ИСРАЕЛ ЗА ЧЛЕН НА ООН! ОБАЧЕ ПАЛЕСТИНА НЕ Е ПРИЗНАТА И ДО ДЕН ДНЕШЕН ЗА ЧЛЕН НА ООН - ТЯ СЕ ВОДИ ДЪРЖАВА НАБЛЮДАТЕЛ НО НЕ Е ЧЛЕН :D ЯСНО СИ ЛИЧИ, ЧЕ ОЩЕ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ИСРАЕЛ ЦЕЛТА Е ПАЛЕСТИНА ДА БЪДЕ ИЗЯДЕНА И ДА СЕ МАХНЕ ВСЕ ЕДНО Я Е НЯМАЛО!
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Влезе ли Иран във войната на евреите ще им се стъжни.Зад Иран са Русия и Китай.Особено Китай който има най много инвестиции в икономиката на Иран.Армията на Иран е силна и супер модерно въоръжена.Израел си играе с огъня.Целият арабски свят ще скочи ако Израел влязат в Газа ще пострадат много невинни жени и деца.
52
4
 
8
 
! Отговори
До-52 преди 7 месеца
Юдеино гледай си своите богове - юда и ваал не ни мисли нас християните на които от библейски времена мислите злото
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Вьзмутен "Влязат ли да убиват жени и деца в газа трябва да ги нападне целият ислямски свят" Аааах, "правослвните християни" путинисти с откровенията. Безценно.
50
5
 
12
 
! Отговори
Вьзмутен преди 7 месеца
Влязат ли да убиват жени и деца в газа трябва да ги нападне целият ислямски свят включително турция да изпрати свои войски - ако ердоган се смята за радетел на мюсюлманите
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Що не кажете как Зельо е подготвил няколко града за израелските бежанци.Град Уман осъмна целият с еврейски надписи и никъде украински.Укрите са в шок.Очаква се доста евреи да се насочат към Украйна.Войнатс ще е дълга и тепърва в нея ще се намеси и Иран с неговата мощна армия.А може да се стигне и до ядрени удари защото и Иран и Израел имат ядрено оръжие.
48
8
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 7 месеца
И ся ако те питам кви са тия всичките злини от евреите няма да имаш идея ко да ми отговориш. Единствената причина евреите да бъдат мразени през средните векове е защото са държали банките и никой не еобичал да им дължи пари.
47
7
 
1
 
! Отговори
Бен Гурион преди 7 месеца
До Анонимен 33 Не разбираш какво е казано с това. Това значи, че ако ти ми причиниш щета, с която ме оставиш с едно око от две, ако ти имаш хиляда, аз ще премахна 999.
46
4
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 7 месеца
Няма да стане тая работа. Никой няма да си рискува з****а заради Газа която е с размерите на Варна...
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако арабските държави приемат бежанците от Газа, това означава, че подаряват тази територията на Израел. Защото Израел няма да позволи връщането на бежанците след края на конфликта, а ще каже "тази земя е наша". За това се набляга на хуманитарните помощи за Газа, но палестинците да останат по земите си. А иначе палестинци от предишни бежански вълни има по всички арабски държави от много години.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички злини излизат от евреите последната пандемия също е техно дело не случайна Хитлер е казал един ден ще ме разберете но ще е късно
43
5
 
4
 
! Отговори
До Гостоприемен преди 7 месеца
Евреите направиха от една пустиня рай ве. Ти ако влезеш в Израелска болница ще се побъркаш. Говорите с з****а си пак.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С Резолюция 181 (II) от 1947 г., ООН взима решение за създаване на ДВЕ ДЪРЖАВИ - арабска и еврейска, след изтичането на мандата на британците на 15 май 1948 г. Това трябва да стане не по-късно от октомври 1948 г. На 14 май 1948 г., с декларация за независимост е създадена държавата Израел, в границите предвидени от ООН. Арабска държава така и не е създадена. --- Та къде е домът на палестинците?
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички араби в региона са настръхнали.Иран,Саудитска Арабия,Йордания и ОАЕ.Ако се обединят ще разгромят Израел.Войната може да не стане само операция в Газа а направо война.По медиите не дават но арабите са бесни и затова Израел бави нападението.Сащ са в чудо сега на кой да помагат на Украйна или Израел.В Сирия Хизбула са в бойна готовност.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ИзСраел = Нацистка Германия. Ивицата Газа = Варшавското гето от ВСВ! Мислят си, че като пускат филмчета за Холокоста хората няма да видят истината за Палестина.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 31 Хамас са ЕДИНСТВЕНО отговорни за ставащото в момента: Хамас управляват Газа от 20 години. За това време милиардите изсипани от Запада за благоустрояването и омиротворяването на Газа бяха използвани .... .за въоръжаване на Хамас и тероризъм. Хамас нападнаха ИЗраел, и избиха над 1300 човека за един ден, с нечувано варварство, типично за средновековна ислямска секта. Хамас не позволяват на цивилното население да се евакуира, използвайки го за жив щит.
38
5
 
1
 
! Отговори
Гостоприемен преди 7 месеца
Ние не сме лоши като палестинците. Нека евреите заповяд в нашата хубава родина, Раят на земята. Стига са живели в тези пущинаци. Те заслужават много повече. Защото са богоизбрани.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мда гледам душевно болните ни пенсии са се развихрили да коментират пак :)
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Палестинците имат пълно право да защитават земите си от еврейските навлеци, довлекли се от Русия, Украйна, Полша, Чехия и Белорус.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Израел и еврейското лоби в САЩ (не само в Холивуд) са източиник на всички беди и разпалвач на всички войни. Да не говорим, че са си направили изкуствената държава на чужди земи. Повечето евреи в Израел са преселници от Русия, Украйна, Полша, Чехия и Беларус. Това са потомци на хазарите. Никога не са живяли в земите, известни от още от древността като Палестина или Филистима.