Секретни документи на Хамас разкриват намерението "да се убият възможно най-много хора"

Те са планирали атаки на училища и младежки център
Обновена: 20 окт 2023 09:18 | 20 окт 2023 09:05, Нели Христова
125
Секретни документи на Хамас разкриват намерението "да се убият възможно най-много хора"
Снимка: БГНЕС

Секретни документи, получени ексклузивно от NBC News, показват, че палестинската организация “Хамас” е създала подробни планове за нападение на начални училища и младежки център в израелския кибуц Кфар Саад. Причината е била, за да „убие възможно най-много хора“, да се вземат заложници и бързо да ги преместят в Ивицата Газа.

Плановете за атака, които се характеризират като "строго секретни" са на арабски език. Те са написани като заповеди и са предназначени за две добре обучени групи на “Хамас”, които е трябвало да проникнат в села и да се насочат към места, където се събират цивилни, включително деца. Израелските власти все още определят броя на загиналите в Кфар Саад.

Документите бяха открити върху телата на терористите от “Хамас” от израелски екипи за първа помощ, а след това са предоставени на NBC News. Те включват подробни карти и показват как “Хамас” е възнамерявал да убива или взема за заложници цивилни и ученици.

В една от страниците с надпис „Строго секретно“ се очертава план за нападение срещу кибуца и се посочва, че „Бойна единица 1“ е насочена да „нападне новото училище Даат“, докато „Бойна единица 2“ трябва да „събира заложници“, „търсете в младежкия център Бней Акива“ и „търсете в старото училище Даат“.

Друга страница с надпис „Строго секретна маневра“ описва план за група на “Хамас”, която трябва да осигури източната част на Кфар Саад, докато втората група контролира западната част. В документа пише: „убивайте възможно най-много“ и „взимайте заложници“, предаде bTV.

Подробният план за нападението над Кфар Саад е част от набор от документи, които израелските служители анализират, според източник в израелската армия и правителството.

Видеозапис от камери за наблюдение показват как бойци на “Хамас”, влизат в кибуца на 7 октомври, а действията, които предприемат са подобни на тези, изложени в документите.

Израелските официални лица казаха, че в документите се посочва как “Хамас” систематично е събирал разузнавателна информация за всеки кибуц, граничещ с Газа, и е създавал конкретни планове за атака за всяко едно село, които включват умишлено насочване към жени и деца.

„Зъболекарският кабинет, супермаркетът, трапезарията. Нивото на специфичност би накарало всеки в разузнавателното поле да онемее“, каза източник от израелските отбранителни сили.

Планът за координираните атаки противоречи на скорошните твърдения на “Хамас”, че не са убивали деца. Видео, публикувано от “Хамас” в петък, показва въоръжени терористи, които държат и хранят израелски деца, взети за заложници, включително и бебета.

Документите на “Хамас”, кадрите от последиците от клането и интервюта с очевидци и лица, които първи са реагирали, разказват покъртителни истории.

„Видях убити бебета. Видях убити деца. Видях майки и деца убити заедно“, каза Йоси Ландау от израелската организация за първа помощ ЗАКА.

Кибуцът Кфар Аза беше едно от най-тежко засегнатите места при безпрецедентната терористична атака сутринта на 7 октомври. Картите на “Хамас”, получени от NBC News, показват сини кръгове около Кфар Саад и три други села, които също граничат с Газа: Кфар Аза, Нахал Оз и Алумим.

Две групи на “Хамас” трябваше да се приближат до Кфар Саад от две различни сборни точки, се вижда в документите. Освен това са описани броят и видовете превозни средства, които ще бъдат използвани от всяка група.

Описано е и как точно превозните средства трябва да се движат до целевите села.

Източник на израелската армия казва, че никога не е виждал такъв вид планиране за масова терористична атака.

Над 20 тела на деца са намерени вързани с метална тел и изгорени.

Израелски екипи за търсене на жертви от нападенията в кибуц Беери извадиха в сряда тялото на жена изпод развалините. Те беше гола, а краката ѝ бяха вързани с метална тел.

Телата на повече от 20 деца са намерени в кибуца, вързани едно за друго и изгорени.

В Нир Оз опашка от линейки и черни микробуси бавно минават покрай кибуца. Мястото е притихнало в тишина, а общността е застинала в хаоса на атаката. Гледката е покъртителна, срутени покриви на къщи и опожарени домове. Силните експлозии продължават да отекват в делечината.

Кибуцър Нир Оз също е нападнат от въоръжени мъже на “Хамас”. Оцелелите разказват, че всеки четвърти човек е мъртъв или изчезнал.

Британецът Дани Дарлингтън също е сред изчезналите. Той е роден и израснал в Манчестър, а в злополучната събота е бил на посещение на семейството си в кибуца. Тялото на Дани е идентифицирано от съсед след нападението.

"М**а, голям хаос е в кибуца", написал Дани на брат ди Лиор Пери, който е бил в Тел Авив.

„Това е последното, което чух от него. Сега се опитвам да помогна на семейството ни в Манчестър. Те не са на себе си“, каза Лиор.

Бащата на Лиор, Хаим Пери, също изчезва от Нир Оз по време на атаката. Хаим е карал болни деца от Газа до израелски болници.

Семействата на израелските заложници все още са в шок от атаката. Те остават без отговор за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
0
 
! Отговори
v преди 6 месеца
Е колко да са секретни щом и до тука са стигнали хахахахахаххаха
110
3
 
1
 
! Отговори
Намръщен преди 6 месеца
Пълни ИЗМИСЛИЦИ на израел/сащ, за оправдание на жестокостите и агресията им в района. Също както химическото оръжие на Садам и един куп други лъжи. Неслучайно тази информация излиза точно след варварския удар по църквата. Лъжи, лъжи и пак лъжи... не знам дали вече останаха ***, които да вярват на тия гллупости
109
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да прав си,но израелците и сащ мислят друго,,видяхме сащ че дават оръжие и пари на Израел и Украйна ,а не говорят за мир и преговори ,само че палестинците не са Путин
108
2
 
10
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 6 месеца
Поне разбрахме, че всеки терорист от Хамаз има и носи със себе си секретни документи. Сигурен съм, че поне половината от тези терористи не могат да четат, но това няма значение. Въпреки че документите са секретни терористите са ги носели защото са били на арабски и са били сигурни че израелците няма да могат да ги разчетат.
107
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А катакомбите под Газа,стотици км. и те ли са изкопани от израелците? Айде стига палестинщина и русофилщина!
106
6
 
10
 
! Отговори
Шменти капели преди 6 месеца
Както винаги единствените ранени и убити деца които показаха бяха палестински. Дори трите деца в кръв са снимани в болницата в Газа а не в Тел Авив.Не че Хамас не използват терористични методи но първо това със секретните документи е пълна глупост и може много лесно да се докаже че са фалшиви. Тоест трябва да ги дадат за изследване на независими от тях хора .
105
10
 
5
 
! Отговори
Страничен преди 6 месеца
Както винаги нашите комунисти защитават терористи и убийци на хора,като започнеш от деца до възрастни хора. ,,Браво" , другари ,,БРАВО" !!!!
104
11
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Путин допусна огромна грешка с подкрепата за хамас.Израелците ще разбият терористите до месец и до нова година ще приключат с хамас на този етап. Но активната подкрепа на русия за терористите ще им струва изключително скъпо. Израел разполага с най-модерни оръжия и технологии, които ще бъдат предоставенни на Украйна и това вече беше обявено. Освен оръжията евреите са много силни и във финансовото и банковото дело и ще направят големи мизирии на руснаците и то напълно заслужено
103
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 104 Прекалено много филми си гледал. Документът няма нужда да е писан с шифър, за да е "секретен/строго секретен".
102
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Толкова са "строго секретни", че даже били на обикновен, човешки, арабски език, в 2023 година никакъв шифър и даже и американските телевизии имат достъп до тях. И един мармот завива шоколада в станиол!
101
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Луганска посока. В Купянския район има относително спокойствие. На юг, в района на Серебрянското горско стопанство и Торския участък, се водят позиционни битки. Артилерията на Въоръжените сили на Русия нанася активни удари както по идентифицирани групировки на зомбитата, така и по позиции на зомбираната по натовски стандарт биомаса. Южна Донецка посока. Времевски сектор. Зомбитата на киевската хунта отново се опита да атакува позициите на РВС на запад близо до Приютное. Нанесени са артилерийски удари по зомбакнацистишена.
100
3
 
10
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
В САЩ процъфтява фашизмът за износ, тоест именно външнополитическият фашизъм, насочен към разпалване на войни и неоколониализъм, чиято основна цел е задоволяване на нуждите от финансов капитал. И всичко това започна не при Байдън, а много по-рано.
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Основното направление на ударите на киевската хунта е Вербовое. Освен това зомбакнацистишена периодично се опитва да настъпи към с. Копани. Очевидно е, че режимът в Киев иска да разшири зоната на настъпление в ширина.
98
3
 
11
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
Всъщност киевският наркокартел просто не може да премине в отбрана тук, тъй като това би означавало край на така добре рекламираната "контраофанзива". Въпреки това зомбираната по натовски стандарт биомаса продължава да атакува. По цялата линия на съприкосновение артилерийската канонада не стихва, активно се използват и безпилотни самолети.
97
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
посока Запорожие. Ореховски сектор. Продължават позиционните боеве на линията Работино-Върбовое. Зомбитата на киевският наркокартел са се активирали от няколко дни след сравнително дълъг период на бездействие, по време на който те са се ротирали и са прехвърлили някои части в посока Авдеевски. В момента запорожското направление играе повече медийна роля за киевският наркокартел, тъй като се предполага, че е "продължение на контранастъплението".
96
1
 
10
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
РВС изтласкаха зомбакнацистишена обратно към селото, където се съобщава, че заемат позиции и очакват подкрепления. На запад киевският наркокартел прехвърли допълнителни зомбита на остров Алешкински, откъдето, вероятно отново ще атакува Песчановка. Освен това зомбакнацистишена създаде около пет опорни пункта по протежение на жп прелеза, което показва сериозните му намерения да прочисти Песчановка.
95
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
посока Херсон. Тук зомбитата на киевската хунта периодично организират набези на левия бряг на Днепър и се подготвят за по-сериозно настъпление. Този път зомбакнацистишена атакува Кринки. В резултат на това зомбитата успяха да се закрепят в селото и да се придвижат до пътя. Зомбираната по натовски стандарт биомаса използва много проста тактика: първо в битка бяха изпратени зомбита на териториалната отбрана, които превъзхождаха числено РВС, а след това по-обучените специални зомбита и морската зомбипехота развиха успеха си.
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В южната част на Авдеевка частите на РВС по време на атаките успяха да напреднат от околовръстния път на Авдеевская до жп гара "450км". На югозапад от Авдеевка киевският наркокартел струпва сили, събирайки механизирани групи, близо до Первомайски. Вероятно зомбираната по натовски стандарт биомаса ще се опита да отвлече вниманието, като атакува позициите на РВС на линията Водяное-Пески.
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Донецка посока. Авдеевски участък. След началото на настъпателните действия на РВС срещу Авдеевския укрепен район на зомбитата на киевският наркокартел настъпиха няколко дни относително спокойствие. Сега щурмът на позициите на зомбакнацистишена в Авдеевския сектор е възобновен. Съобщава се, че РВС отново са успели да овладеят бунището Авдеевка северно от Авдеевка. Освен това на север се водят ожесточени битки близо до жп линията, където руските бойци са се закрепили след не много успешна атака на вражески позиции близо до Бердичи.
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По време на боевете в посока Запорожие загина легендарният казак Александър Можаев "Бабай". Защитникът на Донбас загина вчера при изпълнение на специални задачи в запорожското направление в състава на казашкия доброволчески отряд "Кубан" (БАРС-11). Можаев стана известен с героизма си в боевете за Славянск през 2014 г., както и с ефектния си външен вид. "Бабай" е част от Кубанските казаци от 1995 г.