Секретни документи на Хамас разкриват намерението "да се убият възможно най-много хора"

Те са планирали атаки на училища и младежки център
Обновена: 20 окт 2023 09:18 | 20 окт 2023 09:05, Нели Христова
125
Секретни документи на Хамас разкриват намерението "да се убият възможно най-много хора"
Снимка: БГНЕС

Секретни документи, получени ексклузивно от NBC News, показват, че палестинската организация “Хамас” е създала подробни планове за нападение на начални училища и младежки център в израелския кибуц Кфар Саад. Причината е била, за да „убие възможно най-много хора“, да се вземат заложници и бързо да ги преместят в Ивицата Газа.

Плановете за атака, които се характеризират като "строго секретни" са на арабски език. Те са написани като заповеди и са предназначени за две добре обучени групи на “Хамас”, които е трябвало да проникнат в села и да се насочат към места, където се събират цивилни, включително деца. Израелските власти все още определят броя на загиналите в Кфар Саад.

Документите бяха открити върху телата на терористите от “Хамас” от израелски екипи за първа помощ, а след това са предоставени на NBC News. Те включват подробни карти и показват как “Хамас” е възнамерявал да убива или взема за заложници цивилни и ученици.

В една от страниците с надпис „Строго секретно“ се очертава план за нападение срещу кибуца и се посочва, че „Бойна единица 1“ е насочена да „нападне новото училище Даат“, докато „Бойна единица 2“ трябва да „събира заложници“, „търсете в младежкия център Бней Акива“ и „търсете в старото училище Даат“.

Друга страница с надпис „Строго секретна маневра“ описва план за група на “Хамас”, която трябва да осигури източната част на Кфар Саад, докато втората група контролира западната част. В документа пише: „убивайте възможно най-много“ и „взимайте заложници“, предаде bTV.

Подробният план за нападението над Кфар Саад е част от набор от документи, които израелските служители анализират, според източник в израелската армия и правителството.

Видеозапис от камери за наблюдение показват как бойци на “Хамас”, влизат в кибуца на 7 октомври, а действията, които предприемат са подобни на тези, изложени в документите.

Израелските официални лица казаха, че в документите се посочва как “Хамас” систематично е събирал разузнавателна информация за всеки кибуц, граничещ с Газа, и е създавал конкретни планове за атака за всяко едно село, които включват умишлено насочване към жени и деца.

„Зъболекарският кабинет, супермаркетът, трапезарията. Нивото на специфичност би накарало всеки в разузнавателното поле да онемее“, каза източник от израелските отбранителни сили.

Планът за координираните атаки противоречи на скорошните твърдения на “Хамас”, че не са убивали деца. Видео, публикувано от “Хамас” в петък, показва въоръжени терористи, които държат и хранят израелски деца, взети за заложници, включително и бебета.

Документите на “Хамас”, кадрите от последиците от клането и интервюта с очевидци и лица, които първи са реагирали, разказват покъртителни истории.

„Видях убити бебета. Видях убити деца. Видях майки и деца убити заедно“, каза Йоси Ландау от израелската организация за първа помощ ЗАКА.

Кибуцът Кфар Аза беше едно от най-тежко засегнатите места при безпрецедентната терористична атака сутринта на 7 октомври. Картите на “Хамас”, получени от NBC News, показват сини кръгове около Кфар Саад и три други села, които също граничат с Газа: Кфар Аза, Нахал Оз и Алумим.

Две групи на “Хамас” трябваше да се приближат до Кфар Саад от две различни сборни точки, се вижда в документите. Освен това са описани броят и видовете превозни средства, които ще бъдат използвани от всяка група.

Описано е и как точно превозните средства трябва да се движат до целевите села.

Източник на израелската армия казва, че никога не е виждал такъв вид планиране за масова терористична атака.

Над 20 тела на деца са намерени вързани с метална тел и изгорени.

Израелски екипи за търсене на жертви от нападенията в кибуц Беери извадиха в сряда тялото на жена изпод развалините. Те беше гола, а краката ѝ бяха вързани с метална тел.

Телата на повече от 20 деца са намерени в кибуца, вързани едно за друго и изгорени.

В Нир Оз опашка от линейки и черни микробуси бавно минават покрай кибуца. Мястото е притихнало в тишина, а общността е застинала в хаоса на атаката. Гледката е покъртителна, срутени покриви на къщи и опожарени домове. Силните експлозии продължават да отекват в делечината.

Кибуцър Нир Оз също е нападнат от въоръжени мъже на “Хамас”. Оцелелите разказват, че всеки четвърти човек е мъртъв или изчезнал.

Британецът Дани Дарлингтън също е сред изчезналите. Той е роден и израснал в Манчестър, а в злополучната събота е бил на посещение на семейството си в кибуца. Тялото на Дани е идентифицирано от съсед след нападението.

"М**а, голям хаос е в кибуца", написал Дани на брат ди Лиор Пери, който е бил в Тел Авив.

„Това е последното, което чух от него. Сега се опитвам да помогна на семейството ни в Манчестър. Те не са на себе си“, каза Лиор.

Бащата на Лиор, Хаим Пери, също изчезва от Нир Оз по време на атаката. Хаим е карал болни деца от Газа до израелски болници.

Семействата на израелските заложници все още са в шок от атаката. Те остават без отговор за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Че сенатори на САЩ си го казаха открито, че искат да убият колкото си може повече руснаци.
30
6
 
7
 
! Отговори
Акбаров преди 6 месеца
Взел папка където пише строго секретно и хукнал към Израел с викове Алах акбар. това ми прилича на сюжет от анимационен филм. Вие съвсем за празгоглави ни вземате. Обаче ми се струва, че ЦАХАЛ спазва точно такива инструкции бомбардирайки жилищни сгради, болници и църкви.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 26 "Секретни" са били до провеждането на операцията. Трябвали са им за самата операция, а са ги намерили в убити терористи. Явно ти имаш останалите за обратното на умни, щом с тия фейк "възмущения" се опитваш да "опровергаваш" статията, или по-лошо, играеш третораздряден цирк.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Смятай колко злоба има на този свят!Не мога да ги жаля палестинците, не не!
27
4
 
2
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
Важното е, че Злото се връща при създателите си-наричащите себе си Богоизбрани....
26
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Надали някой нормален човек ще повярва на тези глупости и съчинения по картинка - медиците намерили секретните документи и ги предали на NBC News....
25
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Секретни документи се разнасят свободно от обикновен терорист камикадзе!? Вие за обратното на многоумни ли ни взимате? Начетох се на какви ли идиотщини последните 3 години.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нема, нема, в Газа са невинни цивилни, предлагам Израел веднага да прекрати "варварските" военни действия срещу Хамас.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Алах е брадата невестулка и прилича на Азис, а девствениците на небето били 10 малки негърчета със големи палки. Всичко това устройва пещерняците.
22
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер ДС преди 6 месеца
Не вярвам! Обучени сме да ги гълтаме!
21
9
 
5
 
! Отговори
Ельоменат преди 6 месеца
До 20 и аз видях как уж имаше биолабпратприи в Украйна ама нищо за сега
20
1
 
2
 
! Отговори
do 17 и други преди 6 месеца
ванкаааа, не пишете по форумите. добре че са анонимни.
19
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И аз видях Колин Пауъл с шишенце бял прах, заради което запалиха Ирак и убиха над милион цивилни.
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То такива "секретни документи" аз мога да им произведа с хиляди и откоято организация си поискат,кеф ти ЦРУ,кеф ФСБ и т.н.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те са си го описали в доктрината , не е особено трудно да се разбере каква е целта на някаква терористична група като Хамас . Защо обаче палестинците в Газа си ги избират да ги управляват - те да кажат , а и да си носят последствията на избора .
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Промиването на мозъци продължава. И какви училища ще нападат в събота в 6 часа сутринта, като там в събота никой не работи, а е почивен ден. Дори и в пропагандата са нула
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При това положение, всяка държава, в която са проведени инициативи в подкрепа на тази агресия или които приветстват нападението, трябва да изгони от територията си тези хора заедно с целите им семейства. Щом някой много се радва на "Хамас", да иде да се бие за ивицата Газа!
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е как тези секретни документи ги намериха като още не са влизали в Газа... Преди 10 дни се правиха , че нищо не знаят за никакви подготовки , а сега даже и документи имали какво щели да правят , ама ги оставиха с един багер да проправят път на пикапи и моторетки. Направо загадка. Толокова са иначе добри, че два часа след нападението на болницата вече знаеха , че не били тези , а онези и сами се самоубивали
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако това е истина, целият свят трябва да скочи срещу "Хамас", да ги изловят до един и да си получат заслуженото така, че никой занапред да не посмее да замисля такива чудовищни акции.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тъкър, Кедми, Ритър и Чуков, какво казват?