Българи, чакащи да напуснат Газа: Не ни дават храна и вода!

Нямаме ток, нямаме вода и нищо не знаем, притеснени са те
1 ное 2023 19:40, Стела Стоянова
133
Българи, чакащи да напуснат Газа: Не ни дават храна и вода!
Снимка БГНЕС, архив

"Искам да отида в България - там, където няма война, спокойно е. Майка ми и баща ми са се оженили в България, родена съм там, живяла съм в България 4 години и после се местят в Газа". Това каза пред БНТ 29-годишната Самар Чинино.

Тя се намира на ГКПП Рафа, където 19 български граждани чакат да напуснат ивицата Газа, след като попаднаха в списък на "Хамас" с чужди граждани, на които им е позволено да напуснат територията.

Списъкът беше публикуван тази сутрин. Малко след това един от нашите сънародници там потвърди, че очаква пропускането му през граничния пункт.

Още по темата
Самар Чинино чака на пункта с трите си малки деца и съпруга си.  

"Имам три деца - едното е на 7, другото е на 4, а третото е само на 1 годинка. Сестра ми е тук, също е български гражданин, тя е тук с 3-месечното си бебе", разказа тя.

"Тук има много хора от различни националности. Тръгнала съм само с една чанта. Не ни дават храна и вода на границата, но аз нося за децата поне. Никой не ни казва кога ще преминем", каза още Чинино.

Майката на Самар е българка, а баща и живее в Турция.

"Мисля, че от другата страна на границата в Египет ни чака консул от българското посолство. Той чака всички български граждани да прекосят границата", каза тя.

Семейството на Самар се тревожи, че няма да може да напусне.

"Израел ни атакува и не знаем какво да правим - нямаме ток, нямаме нищо и нищо не знаем. Децата се разболяха, защото въздухът е токсичен. Не можем да дишаме, не можем да живеем, нямаме вода, храна, а сме с малки деца", сподели още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: българиГазаРафа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Критик преди 6 месеца
Да си стоят в Газа - нямат работа в България.
48
3
 
2
 
! Отговори
Месомелач преди 6 месеца
Големо катадневно трепане на муслими. Израелската авиация изравнява със земята цели квартали и градове, така че муслимите да усетят гъдела на щатските "Ф"-ки и бомботрепачницата на същите и им държи влага задълго в потурите.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен във всеки втори репортаж за конфликта има снимани тунели, къде си гледал? А Хамасите за 17 години що не изкопаха един подземен бункер за цивилните а само тунели?
46
0
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
*** от Хамас сами са се снимали с GoPro на главите какво правят в Израел. Който още не е гледал - да гледа. Много от клиповете са недостъпни в популярните сайтове защото са снимали убийства и други терористични актове.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израелците като говорят че ги обстрелвали от бункери и тунели ,защо един път не показаха тия тунели чу сума деца избиха
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само не разбрах къде е сега безплатния самолет който летя 5 пъти до Израел да взема българи ,сега тия българи сав Египет и няма кой да ги прибере ,явно че нашите улравлявляваши не ги смятат за българи щом са от газа
43
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Самар - жив щит на Хамас, с български паспорт и страхлив мъж, криещ се в про-терористична Турция.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Години наред се опитват да ни внушават, че най-важното е индвидуалният келепир, че личното богатство довежда до щастие, че всяко съобразяване с общите проблеми трябва да бъде презряно.Актуален НЕЗАДАДЕН въпрос: Защо,след като евреите са сред най-богатите в съвременния свят, са се юрнали да се връщат в земите на Иудея, а не си стоят в"развитите демокрации"?Защо точно в държава, чиято религия най-яростно проповядва свръхценност на техните индивиди,са най-затворената общност и абсолютно военизирани
41
2
 
3
 
! Отговори
Правда преди 6 месеца
Чрез безумната измамна незаконна про-терористична антисемитска политика на ООН и ЕС вече са инфилтрирани незаконно милиони ислямски арабски терористи и групи в САЩ ЕС и др.немюсулмански държави както направиха в Израел след 1СВ после окупираха присвоиха 80% с полит. машинации про-терористични договори основани на лъжливи обещания за мир на ислямските терористи,които никога не спазват а вършат ежедневен терор, зверски убийства, измамни протести с клевети срещу жертвите си,за милиарди ООН подкупи
40
3
 
14
 
! Отговори
християнин преди 6 месеца
Конкретно тази Самар-майка и българка,баща и арабил.Но тя живее постоянно в Газа,мюсюлманка,омъжила се за арабин/не за българин-християнин/,и сега реве-аз съм българка.Да си стои в прекрасния арабски свят.Там има джамии колкота си иска,е пет пъти на ден да удря белото в земята.Да не се допуска в Балгария.Арабска неблагодарна ***.Пъддръжници на Хамас.Сега като видяха дървото,и ореваха света.
39
4
 
13
 
! Отговори
българин преди 6 месеца
Не ни заблуждавайте,и не ни лъжете.Какви българи са тези,които постоянно си живеят в Газа,говорят арабски,не знаят една българска дума,викат "аллах акбар",и стрелят срещу евреите,поддържат Хамас и пр?Имат по някаква случайност български паспорти.Арабели,не българи.Не ги искам в България.
38
4
 
9
 
! Отговори
Некъф преди 6 месеца
Тия "българи" в Газа да си ги задържат там. Електората на Хамаз не ни трябва!
37
2
 
5
 
! Отговори
чико преди 6 месеца
Предателите няма за тях назад
36
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българи, само лоши неща да ви се случват, вие сте срам за човешкия род. Всеки друг народ е по народ от вас, без руските психопати. Дано по скоро изчезнете
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато гледам и слушам Бг телевизия или радио се замислям аз българин ли съм или 4алма, започвам да се срамувам от произходът си ? Тези пуйки именуващи се журналисти не само са срам, но и убиха всякакво останало ни достойнство за произходът ни ! Срамота, българи в Газа, ай сикт....
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе кви българи има в Газа??Тя говори на развален английски, че искала да се върне в България?Абе момиче, стой си в Газа, Хамас ще ви оправи, още малко и ще смачка Израел и САЩ, до две три седмици и готово! Тоя слаб Израел и тая слаба Америка, всеки в арабския свят я оправя, кво са шашкаш!
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да се радват ,че въобще им позволяват да напуснат те тръгнали вода и храна да търсят.
32
3
 
16
 
! Отговори
Емигрант преди 6 месеца
Ей няма да се ограмотите вие мисирките на медиите?Какви българи бе,това са български граждани може би,което не е и сигурно,НО НЕ И БЪЛГАРИ!Испанците казват на мароканците родени в Испания/а те са много/граждани на Испания с марокански произход,НО НИКОГА НЕ СА ГИ НАРЕКЛИ ИСПАНЦИ,защото има голяма разлика между католици и мюсюлмани!Също така испанците не разрешават на мароканците да строят джамии,разрешено им е да се молят в приземни помещения наети под наем без да вдигат шум,това е ДОСТОЙНСТВО !
31
3
 
17
 
! Отговори
1262 преди 6 месеца
Видях ги по ТВ. Говорят завален български и имат арабски имена. Какви българи са това. Кой нормален българин отива да живее в Газа. И тук ги чакат от някакъв арабски комитет. Имат по 6-7 деца. Мисля че това са араби с български паспорти, неизвестно как получени.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Останате си в Египед, моля ви! Какво ще търсите в България?