"Хамас": Над 30 000 палестинци са убити от началото на войната

Ранените в Ивицата Газа са над 70 хиляди
29 фев 2024 16:15, Елка Василева
60
"Хамас": Над 30 000 палестинци са убити от началото на войната
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на палестинците, убити в Ивицата Газа от началото на войната с Израел преди близо пет месеца, е надхвърлил 30 хиляди, обявиха контролираните от ислямисткото движение "Хамас" местни власти, цитирани от Франс прес.

В комюнике, публикувано тази сутрин от министерството на здравеопазването на палестинската територия, пише за 79 жертви при израелски удари през нощта.

Броят на палестинците, ранени в Газа от началото на конфликта, е над 70 хиляди.

Тези данни не са проверени по независим път.

Броят на убитите продължава да расте в момент, когато основните посредници между страните в конфликта - Съединените щати и Катар, казват, че се надяват да договорят прекратяване на огъня, което да позволи освобождаване на заложници, преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който трябва да започне около 11 март, отбелязва АФП.

Войната избухна с нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври миналата година, при което бяха убити най-малко 1160 души, предимно цивилни. В отговор израелската армия започна в Ивицата Газа военна операция, по-голямата част от жертвите при която според местните власти са жени и деца.

При атаката си в Израел "Хамас" също така взе около 250 заложници. 105 от тези хора бяха разменени срещу 240 палестински затворници в края на ноември. Според израелските власти в плен на "Хамас" остават приблизително 130 души, 31 от които са смятани за мъртви, посочва АФП. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
ффф преди 2 месеца
Докато не бъдат избити поне 130 000 палестинци,демек целия хамас,да не се спира.
50
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 2 месеца
До :)Яки глупости си написал - ЕС не може да принуди никого нищо, нито де юре, нито де факто, а НАТО няма нищо общо, Палестина не е член на НАТО
49
0
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
Даже не проумявам как България живият толкова талибани.То затова джапанките в магазините са дефецитна стока вече.
48
2
 
1
 
! Отговори
МОШЕ(ник) преди 2 месеца
До Българин. В голяма грешка си българино, ако си въобще българин. Всичко започва 1948 с така наречената "Накба" и прогонването на милиони палестинци от домовете и земите им. От тогава до сега Израел периодично, през 1-2 г. хвърля бомби над палестинците, убивайки всеки път хиляди. Нима тези хора нямат право да се противопоставят? А сега нека си представим, че съществува палестинска територия без терористите от Хамас. А чакай, тя съществува- Западният бряг. И там Израел извършва същите зверства.
47
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
На 6-ти Октомври нямаше нито един убит. На 7-ми Хамас непровокирано нападнаха Израел - над 1000 заклаха, изгориха, изнасилиха и се гавриха с телата им; над 200 отвлякоха; над 100 държат под земята пети месец - бебета, деца, жени, старци, болни и ранени. Който е забравил как започна войната, да си припомни, и ще разбере кога ще свърши. Израел няма и не бива да спира, до пълното унищожение на Хамас. Колкото и време да отнеме, колкото и девици с корани да струва.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не е за евреите,никой.....
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Убива, който може. Сега е ред на евреите.
44
3
 
2
 
! Отговори
Гринго преди 2 месеца
Ам терористи са. В израелски затвори има хиляди палестинци, включително 7-8 годишни деца, отвлечени от домовете им, задържани без съд и присъда. Иначе казано, това са си истински заложници. 30 000 убити цивилни в Газа, поне половината от които деца. Е това ако не е тероризъм, здраве му кажи. Това с любезното съдействие и съучастие на САЩ. Те вторите имат дългогодишни традиции в подкрепата на терористи - пример Бин Ладен (агент на Циреу), Ислямска държава, бунтовниците в Либия, бандеровците.
43
1
 
1
 
! Отговори
Уточнител преди 2 месеца
Не са убити 30 000 палестинци, а 30 000 Танцьори....
42
2
 
2
 
! Отговори
Кесаря Тервел преди 2 месеца
Исляма е робство, мюмюните са роби на рогатия. Само кьотека им избива гнясните мисли от гнилите кратуни.
41
1
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
А спрете да ривете бре чагаджий,по добре поне си подстрижете неугледните бради и се къпете по често.Било Априлско въстание,абе поне една гънка имате ли тия мозъци.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно палестинците са много по-стока от българите. Да бъдеш свободен и да искаш свободата са висши човешки ценности. Палестинците очевидно притежават тези ценности, за разлика от българите, които зорлeм искат да са били роби!
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Не разбирам, при положение, че знаеха как ще бъдат премазани, защо удариха Израел? На какво се надяваха?" - Вярно не разбираш. Държава Израел НЯМА! Това е изкуствена държава, насадена с насилие в земите на палестинците. Земята е отнета от палестинците против волята им. Някакви с мисъл като на 4 годишни питат защо палестинците били ударили Израел, а десетки години не им идва дори на ум да се запитат защо Израел удря палестинците без да имат никаква вина, че евреите им крадат земите и градовете.
38
0
 
0
 
! Отговори
довършете преди 2 месеца
....благодарение на американското оръжие, т.е. на американските ценности!
37
5
 
3
 
! Отговори
До Таня преди 2 месеца
И нашите революционери като са вдигали въстания са знаели как ще бъдат премазани, но въпреки това са въстанали. На това му се вика борба за свобода. И най-важното и за нашите революционери и за палестинците е да покажат по този начин какво им причинява окупаторът и да въздействат на общественото мнение в страните от западния свят. Явно и тогава както сега великите сили са се правили, че нищо не са чули и видели.
36
4
 
4
 
! Отговори
Ддд преди 2 месеца
"Хамас:Над 30 000 хиляди палестинци били убити.Ами за всичко това са виновни единствено и само от Хамас.
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 32 Какво терористи бре дованни герои. Децата които избиват ежедневно в Газа терористи ли са! Дано никога не ви застига тази участДа, децата не са терористи. Но за тях отговарят родителите им, а те са съучастници на Хамас. Да, не са жертви, а съучастници. И ние сме съучастници, щом финансираме болниците, които дават ток на Хамас.
34
4
 
2
 
! Отговори
Таня преди 2 месеца
Не разбирам, при положение, че знаеха как ще бъдат премазани, защо удариха Израел? На какво се надяваха?
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Палестинците не били стока. А евреите да не би да са стока? Даже и евреите живущи в България, досега не съм видял някой от тях да е стока.
32
2
 
6
 
! Отговори
Осама Бен Гурион преди 2 месеца
Най-горямото постижение на Хамас е това, че свали маските на запада и показа всъщност що за лицемери са. Не че нормалните и мислещи хора не го знаехме, но все пак. Предлагам на всички центъджии тук повече никога да не се изхождат на теми, като човешки права и тем подобни, че ще си вкарат автогол. Справка за две години война в Украйна 10000 убити цивилни, за 5м. война в Газа - 30000. А западът продължава да мълчи и помага на Израел и такива неща като санкции и т.н. дори не се споменават.