"Хамас": Над 30 000 палестинци са убити от началото на войната

Ранените в Ивицата Газа са над 70 хиляди
29 фев 2024 16:15, Елка Василева
60
"Хамас": Над 30 000 палестинци са убити от началото на войната
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на палестинците, убити в Ивицата Газа от началото на войната с Израел преди близо пет месеца, е надхвърлил 30 хиляди, обявиха контролираните от ислямисткото движение "Хамас" местни власти, цитирани от Франс прес.

В комюнике, публикувано тази сутрин от министерството на здравеопазването на палестинската територия, пише за 79 жертви при израелски удари през нощта.

Броят на палестинците, ранени в Газа от началото на конфликта, е над 70 хиляди.

Тези данни не са проверени по независим път.

Броят на убитите продължава да расте в момент, когато основните посредници между страните в конфликта - Съединените щати и Катар, казват, че се надяват да договорят прекратяване на огъня, което да позволи освобождаване на заложници, преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който трябва да започне около 11 март, отбелязва АФП.

Войната избухна с нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври миналата година, при което бяха убити най-малко 1160 души, предимно цивилни. В отговор израелската армия започна в Ивицата Газа военна операция, по-голямата част от жертвите при която според местните власти са жени и деца.

При атаката си в Израел "Хамас" също така взе около 250 заложници. 105 от тези хора бяха разменени срещу 240 палестински затворници в края на ноември. Според израелските власти в плен на "Хамас" остават приблизително 130 души, 31 от които са смятани за мъртви, посочва АФП. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
7
 
! Отговори
Максим преди 2 месеца
"Ясно е,че и палестинците не са стока,но да ги трепат като мравки и да се правят,че нищо не се случва е доста срамнно." >> Чакай, а кои са стока? Българите ли? Българите ако бяха стока, нямаше да са най-последните в ЕС! Руснаците и американците ли са стока? Лицемерните французи и англичани ли? Китайците ли са стока? Другите араби ли са стока? То много е лесно като великите сили са подарили палестинска земя на евреите и те лакомо само взимат и десетилетия убиват, после да плюеш палестинците.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво терористи бре дованни герои. Децата които избиват ежедневно в Газа терористи ли са! Дано никога не ви застига тази участ
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Форумна копейке, не се пъни бе. На българина не му пука за палестинците. Не можеш да го трогнеш.
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знам защо форумните копейки толкова са се загрижили за палестинците. Реално нито Ердоган прави нещо за тях, нито останалите араби. Явно ги знаят що за стока са. А руската пропаганда твърди, че България и ЕС трябвало да направят нещо. ЕС им даде пари да си направят водопровод, те с тръбите направили ракети и бомби. Какво повече можеш да направиш за такива?
26
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди няколко часа израелски войници са разстреляли около 100 цивилни палестинци чакащи за хуманитарна помощ. Нещо за военни престъпления няма ли да се повдигне въпрос в ООН?
25
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демокрацията в действие. Ясно е,че и палестинците не са стока,но да ги трепат като мравки и да се правят,че нищо не се случва е доста срамнно. И в същия момент да ми обясняват за права на гейове,ромеи и прочие е лицемерно
24
2
 
14
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
С терористи не се преговаря, това е основно правило.
23
11
 
4
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Дали ЕС и НАТО ще принудят Изрел да възстанови за собствена сметка сринарите със земята градове? Или както винаги имаме двоен стандрат.. Аман от лицемерие
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами да си бяха гледали живота по 7 Окт вместо да атакуват Израел , какво се жалват сега . Сега няма кой да се весели по площадите на Газа и да се гаври с телата на голи момичета нали така , май няма и плщади вече в Газа .
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На кой му пука от нас българите за тия израелци и палестинци бе? Има ли един от вас поне да му пука за едните или другите и да си сложи ръка на сърцето ако му пука? Бе да се избиват и се надявам да продължи избиването им помежду си вечно.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Световната политика не е за всеки , затова Бг-атлантиците /понеже се вижда безсилието / да кажат , кои улици ще преименуват на ''Навална'' , ''Косьо самоковеца '' , ''Братя Галеви'' , '' Паси'' , ''Росен Плевнелиев'' , ''Иво Минджев '' и подобни ''величия'' , гордостта на Бг .МЕРСИ !
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До хора... Тръмп с прости думи сложи на място , ЕС !
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези 330 хиляди убити в Йемен не са ли убити от същите тези хуси?
17
1
 
1
 
! Отговори
до 17-ти преди 2 месеца
Аман от кpeтeни...
16
2
 
1
 
! Отговори
До до 7ми преди 2 месеца
Ти провери ли му пулса? Аман от наивници!
15
4
 
2
 
! Отговори
До хора преди 2 месеца
Русия не наложи ли санкции?
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 1...Може да попрочетеш даже и западна преса , там дават тези данни , НАТО е в Йемен , жертвите са 330 000 ... Нещо повече искаш ли ?А Турция е в Сирия , лъжа ли е ?
13
10
 
14
 
! Отговори
Хора преди 2 месеца
Ужас,но срещу Израел няма санкции,забрани и пр.запада мълчи гузно потънал в арабска кръв.
12
6
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Представете си палестинци да избият 30 000 евреи и да ранят още 70 000?!? Какъв вой до небесата ще бъде вдигнат по всички световни медии! За какъв жесток антисемитизъм щяха да ни говорят от сутрин до вечер! А сега - нищо - просто суха статистика! "Демокрацията" е зла мащеха за всички и майка само на юдеите...
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че трябва да вдигнете банкет бе, хамасчии. Само 30 000 избити шалвари досега. А трябваше всичките вече да сте при Аллллаааах!