Брюксел може да ни съдере кожите за заменките

Борисов бесен, че Тройната коалиция си раздала гори
270

ЕК е започнала преписка срещу България за нерегламентирана държавна помощ под форма на заменки на гори, направени от предишното правителство. 

Страната ни е заплашена от дело с иск 55,205 млн. евро, а ако имотите са в регулация, искът ще е за 126 млн. евро. Сумата е изчислена на базата на разликата между реалната цена на терените и цената, на която са сключени сделките.

Правителството има 20 работни дни, за да се аргументира, че заменките не са били държавна помощ. Според премиера Бойко Борисов обаче такива аргументи няма. 

"Ако това е факт и ние не докажем, а в случая аз няма да се опитвам да го докажа, защото знам, че това е точно така, срещу България ще бъде заведено дело", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тая тема не е кадър на деня,ами е виц на денясамо като му гледам физиономията и вече ми е ясен.
171
0
 
0
 
! Отговори
пенка преди 14 години
Хаджи БоБо какво пак кряка - нали той ще се наака с далаверите
170
0
 
0
 
! Отговори
brawo преди 14 години
Правилно. Правилно..Кой ли ще ни чуе?..ние сме добри само да платим дяволиите на народните държавници...опс народните държанки...
169
0
 
0
 
! Отговори
Из друг форум- Дневн преди 14 години
Според публикация в "Сега", припомня Money.bg. скандалът се е завихрил заради депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който е член на парламентарната аграрна комисия и бил добре запознат с интересите на ловните барони и с цигарения бизнес.Неговото дружество "Медикет" само преди месец се сдобива с ловно поле край Етрополе на концесия за 15 години. Точно чрез фабрика "Медикет" са и двете сделки за замени на гори, чрез които Димитров взима общо 1068 дка от държавните гори край Етрополе.
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а ти да не мислиш че в ЕС не знаят какво става тук ,имат си посланици,те им го казват!значи дайте да не казваме какво са правили и колко с а крали БСП и ДПС -пък то ще ни се размине..../без да ни глобяват/
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато Бо Бо непрекъснато клепаше България в Брюксел, не му ли дойде на ума, че бумерангът се връща. Ония само чакат за какво да ни смъкнат кожичката. За какво трябва непрекъснато да им се дава повод за това? Може да са правили далавери висши чиновници, но за това си има по- напред български съд. А след това всички други инстанции, включително и европейски. Така, че не само Доган е виновен, а и този, който непрекъснато окряква какво става в България, а именно- Бо Бо.
166
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Ами борисов, какво чакаш?Намираш виновните, и удържаш от личното им имущество и от авоарите им глобите.Като се почне от последната писарушка, движела документите, та се стигне до депутата от ДПС или БСП или НДСВ, които на пустеещи земи 5-та категория до брега на морето изградиха хотели и яхтени пристанища.Ако в частнафирма например шофьора забрави да източи водата на камион и пукне блока,ремонта се удържа от заплатата на шофьора, и това е справедливо.А тук-ние пак ще плащаме хотелите на депутати
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Царчето не само,че трябва да върне имотите, той трябва да върне и парите,които е изкарал от имотите - в това число и дървесина за 350 милиона евро.Защото тази дървесина я е придобил като фалшив собственик.
164
0
 
0
 
! Отговори
Да припомня! преди 14 години
Още тогава имаше сигнали, и после имаше сигнали, и се оказа че за ден са разписвали повече документи, отколкото могат да бъдат разгледани, и повече от очевидно става въпрос за корупция.Добре, навит съм съдът да ги разгледа, но Европейският съд, не нашия червения.Да припомня и друго, за едни "бизнесмени" германския съд отдавна даде присъди, а нашия още не е започнал делото!
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ЩЕ ПЛАТИ ГЛОБАТА,КАКВО СТЕ ОЧАКВАЛИ ?ДО ВЧЕРА БОЙКО БЕШЕ В НДСВ - ДА НЕ ГО ЗАБРАВЯМЕ - ТОЙ Е ЕДИН ОТ СВИДЕТЕЛИТЕ КАКВО НАПРАВИ ДЕДО И БЕШЕ НЕГОВА ДРУЖКАДА НЕ МИСЛИТЕ,ЧЕ ДНЕС БОЙКО ЩЕ ЗАСТАНЕ СРЕЩУ ДЕДО ?АХАХХЧЕ НАЛИ ДЕДО ЩЕ ИЗВАДИ ИНФОРМАЦИЯ ПРОТИВ ВСИЧКИ,ДОРИ ПРОТИВ БОЙКО. ДЕДО Е СТАР,НО Е ХИТЪР. ПОДКОВАЛ СЕ Е С КОМПРОМАТИ.
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
samo boiko triabva da stoi v parlamenta s o6te 4 5 4oveka.vsi4ki drugi kradci van.taka 6te e nai dobre.
161
0
 
0
 
! Отговори
водач на МПС преди 14 години
Досега всичко що бе отмъкнато ,ставаше след гласуване на специално създадени за целта закони!И сега съдът какво ще постанови? Ще постанови че всичко е направено съгласно буквата на закона ,тоест законно е.Вие какво очаквате да се случи?
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
правилно,на ЕС не му пука за парите и за глобата,те искат да подложат на тест политиката на бойко и да го видят що за политик е.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е сега е момента да се види каква е политиката в България.Ако България плати глобата - значи нищо не се е променило досега,все още е див комунизъм.Ако всичките крадци върнат имотите - значи нещо се променя.Аз мисля,че това е тест за ГЕРБ, от ЕС ни правят тест и ако ББ се оака,лошо ни се пише.
158
0
 
0
 
! Отговори
ссс преди 14 години
Ами облагодетелстваните са негови дружки. (като Николай Банев - 300 дка на брега на морето до Русалка). Хем мутрите ще останат доволни, хем тиквата ще плюе по Станишев, а България ще плати сметката, както винаги.
157
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 14 години
А бе ЗЪЛ, а бе тикво,няма ли кой да ти обясни,че заменките си ги има по закон!?Др. е въпроса как са направени и в чий ощърб...
156
0
 
0
 
! Отговори
ritci преди 14 години
Развалянето зависи от съда
155
0
 
0
 
! Отговори
куршум преди 14 години
Мутрата е готов да остави България да плаща гл;оби, но не и да развали заменките на дружките си.
154
0
 
0
 
! Отговори
над 55 преди 14 години
Ама не така,не така.Щом Брюксел ще ни съдира кожи,съдерете първо техните т.е. на заменкаджиите и техните праводаващи.
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Една по една излизат кирливите ризи на тройната мафия