Брюксел може да ни съдере кожите за заменките

Борисов бесен, че Тройната коалиция си раздала гори
270

ЕК е започнала преписка срещу България за нерегламентирана държавна помощ под форма на заменки на гори, направени от предишното правителство. 

Страната ни е заплашена от дело с иск 55,205 млн. евро, а ако имотите са в регулация, искът ще е за 126 млн. евро. Сумата е изчислена на базата на разликата между реалната цена на терените и цената, на която са сключени сделките.

Правителството има 20 работни дни, за да се аргументира, че заменките не са били държавна помощ. Според премиера Бойко Борисов обаче такива аргументи няма. 

"Ако това е факт и ние не докажем, а в случая аз няма да се опитвам да го докажа, защото знам, че това е точно така, срещу България ще бъде заведено дело", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами те данъците ги направиха задължителни,пич!здравна,социална осигуровка ли няма да плащаш - глобата е 5-15 бона.единствено не плащаш ако си ***,защото за тях няма закони.
151
0
 
0
 
! Отговори
зъл преди 14 години
Абе Боко, абе Тикво, толкова ли няма кой да ти обясни, че сделка сключена в противоречие със закона е нищожна. Европийските закони имат приоритет. След като се установи, че тия сделки са нищожни, къде дрема ти и твойте съветници 9 месеца, че не неправихте нищо? И сега като ощипана невеста цвърчиш. Ами размърдайте се, анулирайте ги, кво чакате още?
150
0
 
0
 
! Отговори
XXX преди 14 години
Тоя пъдар защо се прави че е паднал от Луната.Десет години го държат на първите страници,преди това е живял по всички резиденции и стопанства заедно с Правешкото и семейството на Правешкото в имоти,крадени от Царя и родителите му,бил е шеф в милицията,шеф в полицията,направиха го от Позитано кмет на София,изработиха му мероприятието,с което българските избиратели трябваше да избират меьду Доган и някой друг,естествено и камила да беше щеше да бъде избрана,притежава само едни скъсани чорапи...
149
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
Аз няма да плащам данъци, нека партиите от тройната коалиция да възстановят парите и всички земи, тогава ще плащам данъци.Иначе излиза че финансирам близки до бившите управляващи фирми и лица.Е, не, мерси.
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОТСЕГА ВИ КАЗВАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ:БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПЛАТИ ГЛОБАТА И КОМУНИСТИТЕ ЩЕ СА ДОВОЛНИ.ЗАЩОТО НА БОЙКО НЕ МУ СТИСКА ДА ГИ СЪДИ,ЗАЩОТО УТРЕ НЯКОЙ ДРУГ ЩЕ ОСЪДИ НЕГО.ПРАВИЛО НОМЕР 1 В ПОЛИТИКАТА: НЕ ЧОПЛИ ИЗСЪХНАЛО ***!
147
0
 
0
 
! Отговори
Жозеф Гилотен преди 14 години
Според мен Станишев като влезе в затвора заради заменките който е менкал, там в затвора ще направи фурор. Симпатяга е.
146
0
 
0
 
! Отговори
Електорална единица преди 14 години
Мамоооо, по принцип тежка е царската корона, но да не си му на мястото на Борисов в този момент! Сега ще стане ясно колко чинят премиер, президент, главен прокурор и ДАНС. Защото аз отказвам да плащам, вероятно и вдсички други некрали българи. Не че някой ни пита, де! Но като редовен гласоподавател и дисциплиниран гражданин, настоявам щетите да се платят от виновните лица и който трябва, да постои на топло, където му е мястото.
145
0
 
0
 
! Отговори
139 преди 14 години
ами има да се умува,защото тези заменки станаха факт с много рушвети,много връзки и сега много народ трябва да връща парите и рушветите,а тея пари са изхарчени за Джи класи,за яхти,хотели,к*рви и те така...това да взимаш S класата на някой *** е все едно да стане военно положение - по вероятно е ББ да го гръмнат.съмняваме да върне имотите,България не е такава държава,в която да има справедливост.
144
0
 
0
 
! Отговори
наказание преди 14 години
Бойко да ги вкарва в панделата тримата от тройната коалиция и да се решава проблема. Няма да им цепим басма на тия крадци, Станишевци, Догановци, царе
143
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Не му завиждам на Бойко Борисов. Трябва да се бори не само с л-ната, забъркани от тримата мерзавци, ами и с ***, които не знам поради какви причини продължават да си крият главите забодени някъде си ( да не използвам нецензурни думи, но си знаят къде) и да не виждат, че вече наистина се прави нещо добро. Изумен съм от свещенната тъпота на българина и от безкрайната му неблагодарност...
142
0
 
0
 
! Отговори
справедивост? преди 14 години
Не стига, че заменките са форма на ограбване да държавата, т.е. на нас, ами и ЕС ЩЕ НИ ГЛОБИ ЗА ТОВА, ЧЕ СМЕ ОГРАБЕНИ.... Ама че логика...:))
141
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Естествено че закона ще бъде спазен! Законите в България си ги правиха шепа хора за собствено ползване и забогатяване. Ти колко декара гора имаш край курортите? И всеки ли в България можеше да направи подобна "заменка"? Хайде да не се правим на паднали от Марс, може ли!
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако аз съм долен престъпник и започна да те подкрепям понеже имаш повече власт от мене ти виновен ли си? Я помисли...
139
0
 
0
 
! Отговори
грабеж преди 14 години
заменките са грабеж-това никой не може да го отрече. Следователно заменките трябва да бъдат обявени за незаконни и проблема се решава.Какво има да се умува тук?
138
0
 
0
 
! Отговори
Гого преди 14 години
Ама тоя Бойко Бърбарко нали щеше да ги дава на съд тези заменки . Нали щеше да ги вкарва в пандиза .Как ще вземе заменките на Батков , на Драшков и тн...Аман от лъжци, ама тоя ги изпревари всичките. И понеже министрите му са тричави като него сега ще плащаме милиони. Какво стана с писмата . Пак ще му натрият сурата Доган и царя, дето щеше да им взема това онова. Лъжец е.
137
0
 
0
 
! Отговори
до 134 преди 14 години
Ами дай наистина да погледнем честно на нещата. Това което ти изреждаш тук като пример за нарушаване на законите от Борисов е в теорията на вероятностите и непотвърдени слухове. А за "свършеното" от тройната крадлива коалиция може България да бъде наказана и аз, ти и всички българи да плащаме за незаконното обогатяване на шепа лапачи. Т.е. ще го отнесем двойно. Та, хайде пак да говорим честно, а!
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А много ми е интересно кое ще да е това чудодейно управление на България, което ще е правилно? Последните 20 години са ни проба-грешка, не виждам какво различно е в управлението на ГЕРБ. ВСИЧКИ СА МАСКАРИ - казал го е Константинов още навремето, какво да говорим и за сега...
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами,ако съдът докаже,че е спазен закона?Логично ще възникне въпроса,кой инсинуира пред Европейския съюз,само и само да защити позицията на ГЕРБ???Щото най-скандалната заменка е на Явор Хайтов,а той е от хората на Мозер!!!Тя от кои е и кого подкрепя,щото не се сещам???
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а законно ли е да има бизнес с пашата,маджо,жена му да притежава пампорово и винетките,да се събуди един ден с банка подарена от костов,не оправдавам тройната коалиция ама айде да гледаме честно на нещата
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а нещо за винетките,за трайчо че е от чез,че на цецо полицая е в данс,за боя над стенли,за пампорово,за ипон или пак имате къса памет